Cate Blanchett:

Kuttet hodet med motorsag

51-åringen avslører bisarr ulykke.

ULYKKESFUGL: I et nytt intervju avslører skuespiller Cate Blanchett at hun nylig klarte å kutte seg i hodet med en motorsag. Foto: NTB Scanpix
ULYKKESFUGL: I et nytt intervju avslører skuespiller Cate Blanchett at hun nylig klarte å kutte seg i hodet med en motorsag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den australske skuespilleren Cate Blanchett (51), kjent fra blant annet «Ringenes herre»-filmene, kom med en noe oppsiktsvekkende avsløring i en samtale med Australias tidligere statsminister Julia Gillard nylig.

Den Oscar-vinnende 51-åringen røper nemlig at hun nylig klarte å kutte seg i hodet med en motorsag. Den brutale ulykken skjedde i skuespillerens hjem, mens hun var i lockdown.

- Jeg var i en motorsagulykke i går, noe som høres veldig spennende ut, men det var det ikke. Bortsett fra et lite kutt i hodet, er jeg i fin form, avslører skuespilleren i samtalen, gjengitt av CNN.

- Vær forsiktig med motorsagen. Du har et veldig berømt hode, jeg tror ikke noen ville like å se noen snitt i det, svarer Gillard.

MOTORSAGULYKKE: Blanchett kom heldigvis helskinnet fra ulykken. Foto: NTB Scanpix
MOTORSAGULYKKE: Blanchett kom heldigvis helskinnet fra ulykken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ulykken skjedde i 51-åringens hjem i East Sussex i England, der Blanchett for tiden bor. Den populære skuespilleren ønsket imidlertid ikke å gå ytterligere i detalj om hva som skjedde.

Blanchett er for tiden aktuell med dramaserien «Mrs. America», som hadde premiere i april.

SKADER SEG: David Lönnberg i svenske «Paradise Hotel» skal bare ta seg et uskyld nakenbad, men det ender i en blodig ulykke. Video: Viafree.se Vis mer

Godt gift

På privaten har Blanchett vært gift med manusforfatter og regissør Andrew Upton (54) siden 1997. Ekteparet har de biologiske sønnene Dashiell John (18), Roman Robert (16) og Ignatius Martin (12) sammen. De er også adoptivforeldre til datteren Edith Vivian Patricia (5).

I samtalen åpner 51-åringen også opp om tiden i isolasjon, og forteller om hvordan familielivet under coronapandemien har vært. Hun legger ikke skjul på at hjemmeundervisning har vært en stor prøvelse.

- Jeg har stor respekt for dem som er lærere, det har jeg alltid hatt. Jeg håper at lærernes lønn vil bli økt og respekten likeså, på grunn av COVID-19, sier skuespillerstjernen.

Cate Blanchett har medvirket i en rekke kjente filmer opp gjennom årene, blant annet i «Ringenes herre»-trilogien og flere av «Hobbiten»-filmene. I 2018 spilte hun i krimkomedien «Ocean's 8», der hun spilte mot blant andre Sandra Bullock (55).

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

Blanchett har også markert seg stort på teaterscenen, og i 2009 hadde hun rollen som Blanche Dubois i det kjente skuespillet «En sporvogn til begjær» av Tennessee Williams. Regien hadde ingen ringere enn norske Liv Ullmann (81).

Ullmann var i 2010 svært ærlig om at hun og Blanchett kranglet høylytt under prøvene til «En sporvogn til begjær».

- Cate og jeg hadde en stor konflikt. Hun kunne jo ikke teksten sin i det hele tatt. Da gjennomgangen var over, var jeg sint. Plutselig angriper hun meg, fortalte 81-åringen i et NRK-program den gang, der hun avslørte at de sto og skjelte hverandre ut.

LES OGSÅ: - Var veldig ubehagelig å jobbe med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer