Magnus Carlsen:

Kuppet svindyr luksusleilighet

Magnus Carlsen kan nyte sjøutsikt til 21 millioner kroner.

KJØPESTERK: Sjakkongen Magnus Carlsen har dyr smak når det kommer til boliger. Han eier allerede et dyrt hus i Holmenkollen, og har nå valgt å kjøpe seg en lekker leilighet på eksklusive Tjuvholmen i Oslo. Foto: NTB scanpix
KJØPESTERK: Sjakkongen Magnus Carlsen har dyr smak når det kommer til boliger. Han eier allerede et dyrt hus i Holmenkollen, og har nå valgt å kjøpe seg en lekker leilighet på eksklusive Tjuvholmen i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det blir en annerledes påske for mange rundt om i det ganske land, betyr det ikke at man ikke kan unne seg noe eller kose seg litt ekstra. En rekke kjendiser har fortalt om hvordan de skal være kreative denne påsken, og at manglende kontakt med venner og familie ikke nødvendigvis setter en stopper for kosen.

For den norske sjakkongen Magnus Carlsen (29) er påsken også trolig annerledes. Han får ikke møtt noen for å spille, men deltar i disse dager i turneringer på nett. I tillegg er det ikke usannsynlig at han har både ett og to sjakkbrett hjemme, som han kan ta frem ved behov.

Carlsen eier et hus i Svarttrostveien i Holmenkollen, som han kjøpte for fem år siden til 19,5 millioner. Dette har trolig vært hans base når han ikke har reist verden rundt. Og om han skulle bli lei skog og mark, kan han nå bare reise til sin splitter nye luksusleilighet på Tjuvholmen i Oslo.

Ypperste luksus

Dagens Næringsliv kan nemlig melde om at sjakkongen nå har klart å sikre seg en eksklusiv og påkostet leilighet i den eksklusive Oslo-bydelen - på Dyna brygge. Avisen skriver at leiligheten hadde en prisantydning på 21,5 millioner kroner, men at Carlsen klarte å sikre seg den for 19,8 millioner kroner. I tillegg betalte han rundt en million for garasjeplass som tilhører leiligheten.

FOR EN UTSIKT: Det er trolig ikke helt feil å ta morgenkaffen her, nå som vi går mot varmere og lysere dager. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen
FOR EN UTSIKT: Det er trolig ikke helt feil å ta morgenkaffen her, nå som vi går mot varmere og lysere dager. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen Vis mer

Samlet betyr det altså at han fikk luksusleiligheten, som har to balkonger, sjøutsikt flere steder, to soverom, to bad og er hele 127 kvadratmeter stor, for rundt en halv million under prisantydning.

Det er ikke kjent når han tok over, men på Carlsens Instagram-konto kan man se at han publiserte et bilde fra leiligheten allerede i mars. I tillegg til å få noen av Norges rikeste som naboer og en helt unik utsikt over Oslofjorden, har Carlsen også sikret seg flere andre spennende elementer. Han får blant annet tilgang på en bemannet serviceavdeling med møterom, selskapslokale og treningsrom, i bygget han bor i.

SE LIKHETEN: På Instagram-bildet overfor, ser man tydelig at Carlsen sitter ved sitt nye spisebord på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen
SE LIKHETEN: På Instagram-bildet overfor, ser man tydelig at Carlsen sitter ved sitt nye spisebord på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen Vis mer

Carlsen kan trolig ikke se til sitt eget hus i Holmenkollen fra leiligheten på Tjuvholmen, men han kan se området. Sene kvelder kan han altså nyte begge eiendommene sine, nesten samtidig. Carlsen kuppet leiligheten etter første visning. Til DN sier Anders Kvernberg i Privatmegleren at området er populært.

- I dette bygget selges det leiligheter omtrent annethvert år, så det er populære objekter når de først kommer på markedet. Denne leiligheten er i tillegg oppgradert skikkelig de siste par årene, sier han, forteller han til avisen.

MIDT I SMØRØYET: Dyna Brygge ligger plassert lekker til ytterst på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen
MIDT I SMØRØYET: Dyna Brygge ligger plassert lekker til ytterst på Tjuvholmen i Oslo. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen Vis mer

I tillegg til at leiligheten i seg selv er svært eksklusiv, er området også kjent for gode restauranter, høy tetthet av kunst og for gode bademuligheter om sommeren. Det virker derimot som at Carlsen ikke hadde tid til å vente på at sommeren skulle komme. Tidligere denne uken delte han bilder av at han badet i nabolaget.

Se og Hør har ikke lykkes med å få en kommentar fra Carlsen til denne saken.

Privat type

Selv om Carlsen trolig koser seg i ferien i en eller begge av sine boliger, er det nok lite sannsynlig at fansen får ta del i det. Helt siden han ble berømt, har han vært en svært privat kar. Han snakker sjelden om verken kjærlighets- eller privatlivet sitt, og er ofte hundre prosent fokusert på sjakken.

I fjor kom det derimot frem en hyggelig nyhet. Etter det Se og Hør erfarte skulle han nemlig ha funnet lykken med Brun og Blid-finalist Elisabet Lorentzen Djønne fra Granvin i Hardanger.

Den gang hadde Elisabet delt flere bilder med sjakk-profilen på sin private Instagram-konto, blant annet fra en dyrehage i Tyskland - hvor hun kysset Magnus på kinnet.

KJENDISTUNGT: Fredrik Skavlan, Stian Blipp, Helene Olafsen og Magnus Carlsen er blant noen av stjernene som blir å se i «Klovn»-stjernen, Christian Caspersens, nye serie «Unnskyld», Norge. Her er første smakebit på serien! Video: TV3 Vis mer

Carlsen ønsket ikke å kommentere saken. Flere utenlandske medier har derimot omtalt forholdet nokså nylig, så det er nærliggende å tro at de to fortsatt er sammen.

Han ville heller ikke si stort da det for to år siden ble kjent at Carlsen var blitt singel, etter at han og Synne Christin Larsen hadde gått hver til sitt etter ett år sammen.

Magnus Carlsen har som nevnt vernet ganske godt om privatlivet sitt hva gjelder romantiske forhold, men i et intervju med The Guardian i 2013 røpet han litt om hva slags jenter han ikke liker:

- Jeg ser for meg at en kjæreste i alle fall må ha litt kunnskaper om sjakk.

- Men jeg liker det ikke når jeg er ute og møter jenter som begynner å snakke til meg om hvordan de spilte sjakk mot bestefedrene sine da de var barn - det tåler jeg ikke. Det er kjedelig. Jeg vil heller snakke om hva som helst annet, sa han den gang.

LES OGSÅ: Frykter for barnas liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer