HAR SIN PRIS: Therese Johaug synes all oppmerksomheten kan være slitsom. Foto: All Over Press
HAR SIN PRIS: Therese Johaug synes all oppmerksomheten kan være slitsom. Foto: All Over Press Vis mer

- Kunne ønske at ingen kjente meg igjen

For Therese Johaug har suksessen en mørk side.

Publisert

SEOGHØR.NO: Langrennsstjernen Therese Johaug (26) har i en rekke år vært en av landets mest suksessfulle skistjerner.

ØNSKE OM UGJENKJENNELIGHET: Noen ganger skulle Johaug ønske hun ikke ble kjent igjen på gata. Foto: Stella Pictures
ØNSKE OM UGJENKJENNELIGHET: Noen ganger skulle Johaug ønske hun ikke ble kjent igjen på gata. Foto: Stella Pictures Vis mer

Med OL-gull i stafett, samt fire VM-gull har jenta fra Dalsbygda gjort enorm suksess. Men suksessen har også en bakside: Livet i rampelyset.

- Ja, selvsagt. Det er bestandig en bakside av medaljen, og det er mye jeg veldig gjerne kunne vært foruten. Å gå på ski gir meg mye, og jeg får mange positive opplevelser med det, men jeg må nok immrømme at jeg noen ganger kunne ønske at ingen kjente meg igjen på gata, og at jeg kunne gå i fred og ro. Det å være kjent betyr jo at du må ta konsekvensen av hver eneste ting du gjør, sier hun til Dagbladet.

Da gullvinneren var liten, var det ikke slik hun så for seg at medaljevinnerne hadde det.


- Det er så mye trykk rundt oss langrennsløpere, og mange av oss er blitt veldig populære. Det hadde jeg ikke i tankene mine i det hele tatt. Da jeg var liten jente, satt jeg bare og så på at de gikk i skisporet og fikk den gullmedaljen rundt halsen. Så fikk de stå øverst og høre «Ja, vi elsker». Det var det som var den største drømmen, at jeg skulle få oppleve det. Men medaljene har sine baksider også, og de visste jeg ingenting om.

I sommer lot Johaug, sammen med skikollega Martin Johnsrud Sundby, seg sminke slik at de så ut som en svært gammel versjon av seg selv. Det hele var et stunt fra Drammen PapirEngros.

– Jeg fikk helt sjokk, det så helt vilt ut - og helt ekte. Det var helt annerledes enn det jeg pleier å gjøre. Jeg gjør jo noen oppdrag i året, og der er det annen sminke som gjelder, sa Johaug den gang.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Therese Johaug

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer