Alexandru Gros Grindvoll:

- Kunne nok datet en fan

Den MGP-aktuelle 19-åringen legger ikke skjul på at livet som boybandstjerne ga ham en del oppmerksomhet.

KLAR FOR MGP: Tross sin unge alder, har Alexandru Gros Grindvoll allerede deltatt i Melodi Grand Prix. Nå gjør han det igjen - denne gang alene. Foto: NRK
KLAR FOR MGP: Tross sin unge alder, har Alexandru Gros Grindvoll allerede deltatt i Melodi Grand Prix. Nå gjør han det igjen - denne gang alene. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den tredje delfinalen av Melodi Grand Prix er det artister fra Midt-Norge som skal i ilden, og en av dem som blir å se på scenen er Alexandru Gros Grindvoll (19) fra Rennebu.

Dette er imidlertid ikke Grindvolls første møte med sangkonkurransen.

I 2016 deltok han sammen med boybandet han den gang var en del av, Suite 16. De kom på tredjeplass med låten «Anna Lee», og det er en spent 19-åring som nå returnerer.

- Sist hadde jeg jo gutta med meg, og vi var en liten gjeng. Så denne gangen blir det jo veldig annerledes, og mye mer press på meg med tanke på show. Men på grunn av det har jeg fått vise meg ganske mye, og det blir veldig bra, sier han til Se og Hør.

BOYBAND: Grindvoll (t.v.) var tidligere en del av gruppa Suite 16. De deltok i Melodi Grand Prix i 2016. Foto: Promo / Eccentric Music
BOYBAND: Grindvoll (t.v.) var tidligere en del av gruppa Suite 16. De deltok i Melodi Grand Prix i 2016. Foto: Promo / Eccentric Music Vis mer

Låten «Pink Jacket» er skrevet av Ruben Markussen (24), for mange kjent under artistnavnet Ruben. Da Grindvoll fikk den tilsendt av manageren sin, var han ikke i tvil om at det var en låt han ønsket å synge.

- Jeg synes den er kjempekul, og jeg liker jo å synge pop, sier 19-åringen.

View this post on Instagram

It’s comin’ 💥

A post shared by Alexandru (@itsalexandruofficial) on

- Har digget MGP lenge

Poplåten «Pink Jacket» er derimot en stor kontrast til musikken Grindvoll hører på. Listene hans på Spotify består av metall - en sjanger vi ikke har sett fra 19-åringen enda.

Overfor Se og Hør legger han ikke skjul på at han trolig vil gå litt mer i den retningen i tiden som kommer.

- Jeg hører jo bare på metall for det meste, så det som er spennende er at jeg kan ta med meg den rocka feelingen litt fremover når jeg skal skrive selv.

MGP-AKTUELL: Alexandru Gros Grindvoll fra Rennebu. Foto: Pressebilde
MGP-AKTUELL: Alexandru Gros Grindvoll fra Rennebu. Foto: Pressebilde Vis mer

Det er også nettopp metall-sjangeren som fikk 19-åringen fra Rennebu til å få øynene opp for Melodi Grand Prix i barndommen.

- Jeg har digget MGP lenge, og husker da jeg var seks år gammel og ikke fikk sove. Jeg gikk og satte meg i sofaen med mamma, som så på Eurovision. Så kom finske Lordi på, og mamma tenkte at «nå får han hvertfall ikke sove». Men jeg syntes det var dritkult og begynte å danse rundt i stua, og tenkte at «det der skal jeg gjøre en dag», forteller han.

LORDI: Grindvoll fikk øynene opp for Melodi Grand Prix da han så det finske bandet under Eurovision-finalen i 2006. Foto: NTB Scanpix
LORDI: Grindvoll fikk øynene opp for Melodi Grand Prix da han så det finske bandet under Eurovision-finalen i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

YouTube-suksess

Grindvoll drømte stort allerede den gang, noe han fortsatt gjør. Han har nemlig satt seg et ganske stort mål.

- Jeg vil bli størst i verden. Og hvis jeg en gang i løpet av livet klarer å havne på en Billboard-liste så hadde det vært kjempekult. Man må jo drømme stort, fastslår han.

Men selv om den MGP-aktuelle artisten ikke er størst i verden helt enda, er det ingen tvil om at han har oppnådd suksess - både med sitt tidligere boyband og solokarrieren.

Han har også i mange år vært aktiv på YouTube, der han har en kanal med godt over 19 000 abonnenter.

Siden han var rundt ti år gammel har Grindvoll delt videoer der han synger covervesjoner av ulike låter.

SUKSESS: 19-åringen fra Rennebu har over 19 000 abonnenter på YouTube, og er lørdag å se i den tredje delfinalen av Melodi Grand Prix. Foto: Pressebilde
SUKSESS: 19-åringen fra Rennebu har over 19 000 abonnenter på YouTube, og er lørdag å se i den tredje delfinalen av Melodi Grand Prix. Foto: Pressebilde Vis mer

- Hvis ikke jeg hadde gjort det, så hadde jeg ikke vært her i dag. Det er jo på grunn av de videoene jeg la ut på YouTube at jeg fikk sendt inn en av dem da Suite 16 skulle opprettes, så YouTube har hjulpet meg litt på veien, sier han, og legger til at han fikk gode tilbakemeldinger på låtene han covret allerede i en ung alder.

- Jeg fikk mye positiv respons, for jeg var jo ganske ung og søt der jeg sto og sang. Så det var det som fikk meg til å fortsette. Jeg så at folk likte det, og da ville jeg jo gjøre mer.

Stor pågang fra fans

Og den positive responsen har ikke gitt seg med årene. Det er ingen hemmelighet at boybandstjerner får mye oppmerksomhet, noe Grindvoll også har fått oppleve de siste årene.

- Det blir jo en del oppmerksomhet fra jenter, innrømmer 19-åringen.

- Jeg har fått mange brev hjem i postkassa, og på konsertene våre var det jo nesten bare jenter som sto der og hylte, sier han og ler.

- For det meste står det i brevene at de elsker meg og at jeg gjorde dagene deres bra. Masse gode ting som varmer hjertet, forteller han.

OPPMERKSOMHET: Grindvoll er ikke ukjent med skrikende fans. Foto: Pressebilde
OPPMERKSOMHET: Grindvoll er ikke ukjent med skrikende fans. Foto: Pressebilde Vis mer

19-åringen er selv singel, og utelukker ikke å kunne date en fan.

- Jeg kunne nok gjort det, og jeg har jo sett mange søte jenter i publikum.

VANT IGJEN: Se vinnerintervjuet med den ferske MGP-vinneren. Video: Anita Arntzen Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Forsvaret står for tur

Det står mye på spill for Grindvoll når det kommer til lørdagens resultater i Melodi Grand Prix. Hvis han ikke går videre, har han en helt annen hverdag i vente fra neste uke.

- Det er litt skummelt, for hvis jeg ikke går videre i dag så må jeg inn i Forsvaret neste uke. Går jeg videre får jeg utsettelse . Så jeg er jo keen på å gå videre, for jeg har mye mer musikk jeg vil slippe - og Melodi Grand Prix er en veldig stor mulighet for meg, sier 19-åringen.

Dersom han likevel blir nødt til å dra i forsvaret, har han tilrettelagt det slik at han kan jobbe litt med musikk mellom slagene, da han har fått plass i Garden - og vil være i Oslo.

- Så da er jeg jo i Oslo, og tenker at jeg kan bli der når jeg har fri.

Likevel håper han at tilfellet blir at forsvaret blir utsatt en periode.

- Jeg har troa på å gå videre, og har øvd veldig mye. Jeg har gjort mitt beste for å få det så bra som mulig, og folk rundt meg er positive. Så det er jeg også. Jeg er klar for å gi Norge et skikkelig show! understreker han.

RÅ EGG: Rå egg, karbohydrater, lykkesokker og gullundertøy. Dette er MGP-finalistenes ritualer. Video: Christian Roth Christensen. Reporter: Marie Røssland / Henriette Eilertsen Vis mer

LES OGSÅ: Møtte kjæresten på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer