Hayden Panettiere:

- Kunne nesten ikke leve uten narkotika og alkohol

Avhengigheten førte til at leveren var i ferd med å gi opp.

ENDELIG EDRU: Hayden Panettiere har lagt en vond tid bak seg. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
ENDELIG EDRU: Hayden Panettiere har lagt en vond tid bak seg. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Skuespilleren Hayden Panettiere (32) startet karrieren allerede som barnestjerne, og har gjort stor suksess med hovedrollene i tv-seriene «Heroes» og «Nashville».

De siste årene har 32-åringen derimot skapt flere overskrifter for sitt trøblete privatliv enn for prestasjonene på skjermen og lerretet.

Etter bruddet med den ukrainske proffbokseren Wladimir Klitschko (46), som hun har datteren Kaya (7) med, fant hun lykken med amerikanske Brian Hickerson (32).

Det nye forholdet har vært av det turbulente slaget og få måneder etter at romansen ble kjent, ble Hickerson arrestert for vold mot Panettiere.

STRAFF: Mads Hansen mener Erland Bakke bør få fengselsstraff. Reporter/video: Emma Eriksson Vis mer

Sistnevnte har flere ganger havnet i trøbbel med lovens lange arm, og i mars i år havnet de begge i en offentlig slåsskamp i Los Angeles.

Startet med «lykkepiller»

Nå åpner Panettiere for første gang opp om en hemmelig avhengighet til opioider og alkohol, som nesten kostet henne livet.

- Jeg var på toppen av verden og så ødela jeg alt, forteller skuespilleren i et intervju med People.

Hollywood-stjernen deler videre at hun i årevis kjempet mot avhengighet i tillegg til fødselsdepresjon etter at datteren ble født.

ALKOHOL: Øyvind «Vinni» Sauvik er gjest på «Lindmo», og der forteller han om at han begynte å drikke i veldig ung alder. Video: NRK Vis mer

På et tidspunkt var avhengigheten hennes til alkohol så ille at hun ble innlagt på sykehus med gulsott. Her advarte legene henne om at leveren hennes var i ferd med å gi opp.

Panettiere hevder at noen i teamet hennes tilbød henne «lykkepiller» før hun skulle gå opp røde løpere allerede som 15-åring. Senere begynte hun å drikke alkohol, og noen ganger brukte hun opioider. Samtidig var karrieren på sin høyde.

Mens hun var på ulike sett og innspillinger klarte hun å holde seg edru, men så fort hun var ferdig på jobb gikk det verre.

- Da fortsatte ting å spinne ut av kontroll. Og da jeg ble eldre var narkotika og alkohol ting jeg nesten ikke kunne leve uten, innrømmer hun.

SNAKKER UT: Lars Monsen åpner seg om alkoholforbruket i denne ukas Lindmo. Video: NRK Vis mer

I løpet av det siste året har Panettiere vært gjennom en tøff tid med blant annet innleggelse og traumeterapi, og i dag er hun edru og lykkelig, ifølge henne selv.

- Det har ikke vært lett og det har vært mange opp-og nedturer. Men jeg angrer ikke en gang på selv de styggeste tingene som har skjedd meg. Jeg føler meg utrolig på plass. Det føles som om jeg har fått en ny sjanse, forteller hun til People.

LES OGSÅ: Beskyldt for sønnens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer