Ole Gunnar Solskjær:

- Kunne ikke hatt en bedre kjæreste

Slik er Ole Gunnar Solskjær helt privat.

STOR STJERNE: Ole Gunnar Solskjær lykkes med det aller meste for tiden - både profesjonelt og på hjemmebane. Her med kona Silje. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
STOR STJERNE: Ole Gunnar Solskjær lykkes med det aller meste for tiden - både profesjonelt og på hjemmebane. Her med kona Silje. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at José Mourinho (55) fikk sparken som trener i Manchester United, har klubblegenden Ole Gunnar Solskjær (45) som kjent overtatt den prestisjetunge jobben.

Med full pott etter fire kamper har nordmannen tatt den røde delen av Manchester - og resten av verden - med storm. Da kristiansunderen entret Old Trafford til sin hjemmedebut mot Huddersfield 2. juledag, ljomet Solskjær- sangen over hele stadion.

Et meget emosjonelt øyeblikk, ikke minst med tanke på at han hadde hele sin nærmeste familie på tribunen: Kona Silje Solskjær (44) og deres tre barn - Noah (18), Karna (15) og Elijah (10).

Smeltet av Silje

Silje har vært den bejublede kristiansunderens fremste støtte i langt over 20 år. De ble kjærester etter at han kom hjem fra førstegangstjenesten i Forsvaret.

EKTE FOTBALLFRUE:
Silje har vært med
på Ole Gunnars eventyrlige
opptur både sportslig og
økonomisk. Sammen har
de investert fornuftig både
hjemme i Kristiansund og
andre steder. Her er de
sammen på United-fest i
Manchester. Foto: Se og Hør
EKTE FOTBALLFRUE: Silje har vært med på Ole Gunnars eventyrlige opptur både sportslig og økonomisk. Sammen har de investert fornuftig både hjemme i Kristiansund og andre steder. Her er de sammen på United-fest i Manchester. Foto: Se og Hør Vis mer

Da hadde Ole Gunnar for lengst fått opp øynene for blondinen. I et intervju med Dagbladet Magasinet åpnet United-helten opp for hvordan den gryende romansen oppsto.

- Silje var også en veldig god fotballspiller. Vi trente ofte sammen da vi var yngre. I Clausenengen fotballklubb hadde vi en talentgruppe om morgenen som jeg egentlig var for gammel til, men jeg fikk lov til å være med likevel. Egentlig ville jeg bare fordi Silje var der, fortalte Ole Gunnar.

Paret giftet seg på romantisk vis i 2004. Egentlig hadde de tenkt å si ja til hverandre på øya Grip utenfor Kristiansund, samme sted der sønnen Noah ble døpt i 2000.

NYBAKTE FORELDRE: Silje og Ole Gunnar har trillet mye barnevogn sammen i
Manchesters gater. Alle tre barna har hatt sine første leveår i England. Foto: Se og Hør
NYBAKTE FORELDRE: Silje og Ole Gunnar har trillet mye barnevogn sammen i Manchesters gater. Alle tre barna har hatt sine første leveår i England. Foto: Se og Hør Vis mer

Med tanke på all oppmerksomhet som var ventet fra fans og presse, valgte de bort vestnorsk kystskjønnhet til fordel for karibisk paradis - nærmere bestemt øya Parrot Cay.

Roser ektemannen

Lokalavisen Tidens Krav kunne avsløre at nærmeste familie og noen få utvalgte venner ble flydd til Florida og siden ut til øygruppen Turks & Cairos for å bevitne at Silje og Ole Gunnar ble smidd i hymens lenker.

I FARS FOTSPOR:
Ole Gunnar spiller
fotball med Noah under
landslagstrening på
Hankø. I bakgrunnen står
Silje med datter Karna i
barnevognen. Foto: NTB Scanpix
I FARS FOTSPOR: Ole Gunnar spiller fotball med Noah under landslagstrening på Hankø. I bakgrunnen står Silje med datter Karna i barnevognen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ole Gunnar har aldri lagt skjul på sin beundring for sin kjære Silje, som har stilt trofast og støttende opp for ham og familien når fotballkarrieren hans har krevd det.

Men beundringen går begge veier. I boken «Æ. Ole Gunnar Solskjær », ført i pennen av Kjetil Siem, forteller Silje om sine innerste tanker knyttet til hennes verdenskjente ektemann.

FULL FART: Ole Gunnar har et tett og
nært forhold til barna sine. På Rudskogen fikk
han og Noah teste firehjuls motorsykkel - til
sønnens åpenbare begeistring! Foto: Henning Jensen/ Se og Hør
FULL FART: Ole Gunnar har et tett og nært forhold til barna sine. På Rudskogen fikk han og Noah teste firehjuls motorsykkel - til sønnens åpenbare begeistring! Foto: Henning Jensen/ Se og Hør Vis mer

- Jeg kunne ikke hatt en bedre kjæreste enn Ole Gunnar. Han er fenomenalt snill og omtenksom. Jeg føler vi elsker hverandre og trenger hverandre like mye, sier Silje i boken. De kommer fra samme sted og har vokst opp med de samme grunnverdiene.

- Det krever karakter å bli rik, for jeg vil ikke miste venner fordi jeg blir annerledes. Skulle vi noen gang ta av, er det heldigvis to familier som kommer til å si fra, påpeker Silje Solskjær i «Æ».

Vil aldri flytte

For mannen som avgjorde Champions League-finalen for klubben i sitt hjerte i 1999, var det tilnærmet umulig å si nei da han fikk tilbudet om å bli United-sjef ut denne sesongen.

HELTESTATUS: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-eventyr fortsatte onsdag, da han vant sin fjerde kamp som manager. Foto: NTB Scanpix
HELTESTATUS: Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-eventyr fortsatte onsdag, da han vant sin fjerde kamp som manager. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men valget var tøft. Han måtte trosse en av sine øyenstener: Yngstesønn Elijah. Da Ole Gunnar fikk sparken som Cardiffmanager i 2014, var Elijah krystallklar: «Jeg vil aldri flytte fra Kristiansund, pappa!», sa han den gang ifølge Dagbladet.

Dette la også pappa Solskjær seg på minnet.

- Når minstemann ytrer det, betyr det mye for meg. Nå ser jeg for meg at jeg kan bo i Kristiansund resten av livet, sa Ole Gunnar til Dagbladet i 2015.

JUBEL I
MOLDE: Ole
Gunnar kunne
feire sitt andre
seriegull på rad
med Molde i 2012.
Noah, Karna og
Elijah ble selvsagt
med på festen. Foto: Zenpix/ Se og Hør
JUBEL I MOLDE: Ole Gunnar kunne feire sitt andre seriegull på rad med Molde i 2012. Noah, Karna og Elijah ble selvsagt med på festen. Foto: Zenpix/ Se og Hør Vis mer

Når det kommer til Manchester United, blir ting fort snudd litt på hodet. Kona og barna belager seg nå på et godt avstandsforhold - og enkelte besøk - til sin kjære pappa og ektemann som blir boende i England, iallfall frem til sommeren.

Elleville resultater

Da går kontrakten hans ut, og han skal etter planen hjem til trenerjobben i Molde. Men fortsetter de gode resultatene, vil det ikke komme som en bombe om han blir tilbudt jobben på permanent basis.

Ole Gunnar hadde besøk av sine nære og kjære i julen, og de ble alle vitner til nye magiske øyeblikk, anført av storklubbens «Babyface Assassin» - spissen med det uskyldige ansiktet og de giftige avslutningene.

Nå skal Ole Gunnar prøve å lede United til gammel storhet igjen fra managerbenken, og han vet at han har full støtte på hjemmebane og fra hjembyen.

Ole Gunnar vendte hjem til Kristiansund med kone og barn i 2011 etter et 15 år langt eventyr i Manchester. Nordmøringen angret ikke på det, verken privat eller profesjonelt. I Molde pangstartet han sin norske trenerkarriere med to kjappe seriemesterskap i 2011 og 2012 - og cupfinaleseier i 2013.

Saken fortsetter under.

SOLSKJÆRS
STJERNE: Ole Gunnar
Solskjær ble betatt av
barndomsvenninnen Silje
allerede tidlig på 1990-tallet.
De giftet seg i 2004. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SOLSKJÆRS STJERNE: Ole Gunnar Solskjær ble betatt av barndomsvenninnen Silje allerede tidlig på 1990-tallet. De giftet seg i 2004. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Men aller mest gledet han seg nok over hvordan barna taklet overgangen fra England til Norge.

Uvurderlig nærhet

- Det har vært veldig kjekt å se hvordan ungene har det hjemme. Det er en helt annen type oppvekst her. Det er en oppvekst Silje og jeg har hatt begge to, og det var hovedgrunnen til at vi flyttet hjem, fortalte Ole Gunnar til VG.

I England måtte barna hans sitte i bil i halvannen time for å komme seg til skolen. I Kristiansund var det bare fem minutter til skole og nærmeste lekekamerat.

- Nå kommer det venninner og kompiser og banker på døren. Det går egentlig ikke an å sette noen pris og ord på hvor viktig den verdien er. Du ser hvor kjekt de har det, påpekte Ole Gunnar overfor VG.

Eldstesønn Noah er nok den som husker mest fra pappas eventyrlige liv i Manchester. Han var elleve år da han flyttet fra England til Norge. Som myndig ung mann var han nå i julen tilbake i sin gamle hjemby sammen med familien for et nytt gyllent Old Trafford- øyeblikk.

VERDENSKJENDIS: Ole Gunnar Solskjær får sjelden gå i fred på gata, i alle fall ikke nå. Her avbildet i Machester tidligere i uken. Foto: NTB Scanpix
VERDENSKJENDIS: Ole Gunnar Solskjær får sjelden gå i fred på gata, i alle fall ikke nå. Her avbildet i Machester tidligere i uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pappa Ole Gunnar legger ikke skjul på at han er stolt og at det nærmest fortoner seg uvirkelig å ha barna med seg når han nå styrer «Drømmenes Teater». Pappa i manesjen.

- Jeg tok barna med til Old Trafford i oktober for å se Juventus, og vi kom også tilbake for å se laget spille mot Young Boys i november. Den stemningen og spenningen som er rundt en Champions Leauge-kveld, og tanken på at de ser sin far stå der ute på Boxing Day i kamp mot Huddersfield - det er uvirkelig! innrømmer Ole Gunnar overfor den engelske avisen The Mirror.

LES OGSÅ: - Det er mulig jeg både var bortskjemt, overbetalt og nyrik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer