<strong>LØNNET ARBEID:</strong> Deltagerne i TV3s storsatsing «Landskampen» får betalt for å være med i programmet. Foto: Anders Myhren/Seher.no
LØNNET ARBEID: Deltagerne i TV3s storsatsing «Landskampen» får betalt for å være med i programmet. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Kunne ikke gjort dette gratis

Kjendisene i «Landskampen» får ulik betaling av TV3.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Torsdag er det premiere på TV3-programmet «Landskampen», der tidligere norske og svenske vintersportprofiler lagvis skal konkurrere om å være den beste skinasjonen.

Men seg på laget har TV3 flere store navn. På deltagerlista står blant andre Bjørn Dæhlie, Peter Forsberg, Daniel Franck, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Andrine Flemmen, Per Elofsson, Finn Christian Jagge, Hans Petter Buraas, Magdalena Forsberg, Pernilla Wiberg, Espen «Shampo» Knutsen og Jon Olsson.

Men hvis du trodde at deltagerne stilte opp gratis under TV-innspillingen i svenske Åre tar du grundig feil. Alle deltagerne fikk nemlig betalt for delta i programmet. Det bekrefter også flere deltagere til Seher.no.

- Jeg får gjøre det jeg liker utrolig godt. Jeg har hatt en tilhørighet til idretten i over halve livet mitt, og får i tillegg betalt for det. Det kunne ikke ha vært bedre, sier det tidligere snøbrettesset Daniel Franck til Seher.no.

Hvor stor kompensasjon de forskjellige stjernene har forhandlet seg frem til, vites ikke. Men informasjonsansvarlig i TV3, Glenn Støldal, bekrefter at det er snakk om forskjellige beløp.

- Jeg kan bekrefte at deltagerne får kompensasjon for den tiden de er der. Men jeg kan ikke si hvor mye den enkelte får, jeg kommenterer ikke kontraktsforhold mellom oss og deltagerne. Men ja, det er snakk om forskjellige beløp, sier Støldal.

Innspillingen i Åre foregikk i tolv dager. Noen av deltagerne var der hele tiden, men de fleste var der i mellom tre og fem dager. Espen «Shampo» Knutsen var den eneste som var der i kun én dag.

Den tidligere toppalpinisten Andrine Flemmen er ikke spesielt lysten på å kommentere hvor mye hun fikk i kompensasjon for å være med å konkurrere, og heller ikke hvordan betalingen var sammenlignet med andre realitykonsepter.

Tidligere har Flemmen deltatt i blant annet «Skal vi danse» og «Mesternes Mester». Snart er hun også å se i TVNorge-programmet «4-stjerners middag».

- Det går rett og slett ikke an å sammenligne. «Landskampen» ble spilt inn i Åre, og man har jo tross alt en jobb hjemme som man må reise ifra. Da er det ikke rart at man får betalt, det tar jo tid å være med på slikt.
 
- Ville du stilt opp gratis i dette, Andrine?

- Jeg kunne ikke ha stilt opp gratis, man må jo ha penger. Man må ha penger for å kunne leve, mener Flemmen, som ikke bryr seg nevneverdig om at noen deltagere får mer betalt enn andre.

- Det tenker jeg ikke over. Det visste jeg faktisk ikke engang, forteller hun.

Det som er sikkert, er at produksjonen av «Landskampen» har vært en dyr affære. Om lag 130 personer skal ha vært med å lage programmet, men Glenn Støldal i TV3 kan ikke kommentere hvor mye produksjonen har kostet.

- Jeg kan si så mye som at det er dyrt å lage TV, og at det har vært en stor og kostbar produksjon - i likhet med andre produksjoner. Men jeg kan ikke kommentere hvor dyr den har vært sammenlignet med andre TV3-programmer, sier han.
 
- Får deltagerne betalt for tiden de bruker på å være med i innspillingen eller blir de vurdert ut fra status?

- Det kan jeg dessverre heller ikke kommentere.

Bjørn Dæhlie har tidligere måttet tåle hard kritikk for at det norske laget i programmet er utstyrt med Dæhlies egen klekolleksjon. Til Dagbladet har TV- og radiodirektør i Mediebyrået OMD, Espen Barås Bye, hevdet at serien kan være verdt minst 20 millioner kroner brutto for den tidligere skikongens klesmerke ettersom programmene sendes både i Norge og Sverige.

- Dæhlie får vist frem produktene sine på mange kjente personer, i en redaksjonell profil, har Bye uttalt til avisen.
 
Ifølge Glenn Støldal er ikke klesprofileringen betalingen Dæhlie får for å delta i programmet. Dæhlie får penger i tillegg, forteller han.

Manager for Bjørn Dæhlie, Rolf Nereng, var det helt andre motiver som gjorde at tidenes mestvinnende vinter-OL-uttøver valgte å takke ja til reality-programmet.
 
- For Bjørn var det viktig at han fikk konkurrere i det han faktisk er kjent for. Det var noe han hadde lyst til og noe som han behersker, forteller Nereng til Seher.no.

Den tidligere alpinisten Hans Petter Buraas mener at han kunne ha stilt seg gratis til disposisjon dersom han i utgangspunktet hadde fri fra jobb.

- Det kommer litt an på om jeg hadde hatt fri og mulighet. Slik det fungerer nå må man avspassere på den vanlige arbeidsplassen, og så får man en kompensasjon i forhold til det. Hadde jeg hatt fri denne uken og ikke skulle ha gjort noe, ville jeg selvfølgelig blitt med uten betaling, mener han.

Torsdag klokken 20.30 er det premiere på «Landskampen» på TV3. Se Seher.nos TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg er på ingen måte bitter  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer