<strong>ALVOR:</strong> Avtroppende KrF-leder opplevde å bli truet på livet da han kjempet for innføringen av røykelovenm på starten av 2000-tallet. Denne helgen ble han hyllet, sannsynligvis både på ekte og hyklersk vis ifølge ham selv, på KrFs landsmøte i Tron Foto: Scanpix
ALVOR: Avtroppende KrF-leder opplevde å bli truet på livet da han kjempet for innføringen av røykelovenm på starten av 2000-tallet. Denne helgen ble han hyllet, sannsynligvis både på ekte og hyklersk vis ifølge ham selv, på KrFs landsmøte i Tron Foto: Scanpix Vis mer

- Kunne ikke gå ut uten politibeskyttelse

Men den avtroppende KrF-lederen er blitt takket i ettertid...

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Dagfinn Høybråten (52), Kristelig folkepartis avtroppende leder, har opplevd storm rundt sin politiske person ved flere anledninger.

Høybråten, som har vært politisk engasjert siden tenårene, har måttet tåle både politisk og personlig kritikk - men det ble spesielt ille i forbindelse med forslaget om å innføre røykeloven, som ble innført i 2004. Den erfarne politikeren hadde da i flere år vært engasjert i arbeid mot røyking, men han var likevel neppe forberedt på de voldsomme reaksjonene røykeloven ble møtt med.

- Det jeg syntes var ille, var at jeg ble fratatt egen bevegelsesfrihet. I lang tid kunne jeg ikke bevege meg ute på åpen gate, forteller Høybråten til Dagbladet Magasinet.
 
Den daværende helseministeren mottok såpass mange trusler av en så alvorlig art at han ikke fikk ferdes ute uten politibeskyttelse. Men Høybråten bedyrer at han ikke var redd for hva han eventuelt kunne bli utsatt for.

- Men jeg tok mine forholdsregler. Det var mange sinte mennesker. Jeg måtte for eksempel kjøres de 500 metrene fra Regjeringskvartalet til Stortinget. Og på Nesodden ble hjemmet mitt omgjort til en festning, forteller han til Dagbladet Magasinet.

Alt dette på grunn av en lov om at norske serveringssteder skulle bli helt røykfrie. Heldigvis roet dramatikken seg for Høybråten da røykeloven faktisk trådte i kraft, da folk innså at idéen slett ikke hadde vært så dum.

- Nei, jeg tror sannelig ikke du finner noen annen politiker noe sted som så fort har gått fra å være fullstendig utskjelt, til å bli takket, lovprist og hyllet. Og det for den samme saken! mimrer Høybråten, sikkert mer lattermildt i dag enn for syv, åtte år siden...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Nå svirrer ryktene igjen   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer