GOD KLEM: «Stjernekamp»-dommer Mona B. Riise ble rørt til tårer under Mos fremførelse av Brad Paisley-låta «When I get where I’m going» sist lørdag.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
GOD KLEM: «Stjernekamp»-dommer Mona B. Riise ble rørt til tårer under Mos fremførelse av Brad Paisley-låta «When I get where I’m going» sist lørdag. Foto: Espen Solli/Se og HørVis mer

Kunne ikke gå - fyker til topps!

Nå er «Mo» favoritt til å vinne Stjernekamp.

SEOGHØR.NO: For to år og et halvt år siden kunne ikke Mohamed «Mo» Abdi Farah (22) gå. Nå er Hamar-gutten storfavoritt til å vinne hele Stjernekamp på NRK.

At somaliskfødte «Mo» i det hele tatt kan stå på en scene, er et lite under i seg selv.

Under terroraksjonen på Utøya 22. juli 2011 så han bestevennen bli skutt og selv fikk han en alvorlig skade i beinet.

Etter en komplisert operasjon kunne ikke «Mo» stå på det skadde beinet, og han måtte gjennom en lang periode med rehabilitering.

Legene som behandlet artisten mente beinet aldri ville bli det samme igjen, og han måtte lære seg å gå på nytt. De stilte seg også svært tvilende til om «Mo» kunne være i stand til å danse mer.

- Det var en utrolig tøff beskjed å få. Et liv uten dans er et liv uten glede, forklarte «Mo» nylig til NRK.

DYKTIGE ARTISTER: Jørn Hoel er en av Mos konkurrenter i høstens Stjernekamp på NRK. Foto: Stella Pictures
DYKTIGE ARTISTER: Jørn Hoel er en av Mos konkurrenter i høstens Stjernekamp på NRK. Foto: Stella Pictures Vis mer

Men den tøffe Hamar-gutten gav aldri opp. Og innsatsen i NRKs Stjernekamp viser at beina og stemmen fungerer som aldri før!

«Mo»s versjon av Brad Paisleys "When I get where I´m going" under forrige helgs countrykveld, gjorde at den svært talenfulle hedmarkingen nå er favoritt til å vinne hele den prestisjetunge konkurransen!

Danset seg inn i hjertene til publikum og dommere

- Det er et nydelig øyeblikk når du går inn i deg selv. Du lever deg inn i øyeblikket og jeg tror på det! utbrøt dommer Thomas Felberg etter den svært emosjonelle opptreden.

- Både «Mo», dommerne og vi i stua satt med tårer i øyene og klump i halsen. Det gikk rett hjem, mener spillanalytiker Stian Røsvik Bjørstad i spillselskapet Comeon!

Han gir nå 3,50 i odds på 22-åringen som seierherre i Stjernekamp.

- Mos vei tilbake på scenen er intet mindre enn utrolig. Han var absolutt ikke blant favorittene da Stjernekamp startet, men har sunget og danset seg inn i hjertene til både dommere og publikum. Det han har gjort er intet mindre enn imponerende, sier Røsvik Bjørstad.

At «Mo» nå har fått favorittstemplet i NRK-konkurransen, er forøvrig helt i tråd med det tidligere Stjernekamp-deltager Hans-Erik «Hank» Dyvik Husby spådde før konkurransen.

- På mange måter er Stjernekamp lettere for de unge som ikke har så definert image og musikkstil ennå. For egen del håper jeg en kar som «Mo» klarer å utvikle seg gjennom programmet og få ut mer av det han har inne. For det er ikke lite han har å by på når det først løsner! mente «Hank».

Nå ser det ut til at det virkelig HAR løsnet for Mohamed «Mo» Abdi Farah.

Comeon!s odds på vinnere av Stjernekamp:

Mohamed «Mo» Abdi Farah - 3,50    
Lars Erik Blokkhus - 4,75    
Nora Jabri - 5,00    
Reidun Sæther - 5,75    
Paul Hansen - 7,00    
Jørn Hoel - 9,00    
Anita Skorgan - 9.00    
Raylee - 9,00

LES OGSÅ: Brøt fullstendig sammen før «Stjernekamp»

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.