«Trinny & Susannah»:

- Kunne ikke fortsette å leve slik

Sammen stylet duoen kvinner verden over i 20 år. Så tok det brått slutt.

BRUTT MED HVERANDRE: De britiske kjendisstylistene Trinny og Susannah var kjent for å gi kvinner verden over et stilløft på sin egen, ærlige og hjertelige måte. Så ble det plutselig stille. Foto: NTB Scanpix
BRUTT MED HVERANDRE: De britiske kjendisstylistene Trinny og Susannah var kjent for å gi kvinner verden over et stilløft på sin egen, ærlige og hjertelige måte. Så ble det plutselig stille. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske moteduoen Trinny Woodall (54) og Susannah Constantine (56) ble verdenskjente for å gi stylinghjelp på tv, og gjestet blant annet Norge en rekke ganger.

Det er antatt at de to har hjulpet over 5000 kvinner i løpet av sitt samarbeid. I takt med programkonseptene, rant også millionene inn. Etter å ha dominert tv-bildet store deler av 2000-tallet, sa det derimot stopp.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 25.04.2014 ÆRLIGE DAMER: Britene Trinny Woodall og Susannah Constantine skal hjelpe norske kvinner å kle seg rett - igjen. Video: TVNorge Vis mer

I den australske podkasten «The Thinkergirls» åpner Woodall opp om hvordan det egentlig var å samarbeide med Constantine, og forklarer samtidig hvorfor hun valgte å gå egne veier.

- Jeg var partner med Susannah i 20 år. Når man er så mye sammen med noen og jobber med dem, fullfører en på mange måter hverandres setninger. Man blir som siamesiske tvillinger, sier 54-åringen i podkasten, og fortsetter:

- Den ene blir yin og den andre blir yang.

- YIN OG YANG: De britiske kjendisstylistene Trinny og Susannah gjestet Norge i 2011 i forbindelse med nye sesong av tv-programmet «Trinny & Susannah». Her er de avbildet i Frankriket i 2012. Foto: NTB Scanpix
- YIN OG YANG: De britiske kjendisstylistene Trinny og Susannah gjestet Norge i 2011 i forbindelse med nye sesong av tv-programmet «Trinny & Susannah». Her er de avbildet i Frankriket i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Elendig jobb

Det er ikke til å komme unna at duoen hadde definerte roller. Woodall beskriver sin samarbeidspartner som «den koselige og morsomme typen», mens hun selv definerer seg som den «direkte, spisse og dyktigste på mote».

Og akkurat motesansen kan vel diskuteres. Britene fikk - spesielt mot slutten av sin tv-karriere - sterk kritikk for å være utdaterte, samt at mange av forvandlingene ble ansett som fullstendig skivebom.

Da duoen eksempelvis skulle «piffe opp» en rekke norske profiler, deriblant Trude Mostue (50) og Sophie Elise Isachsen (23), uttrykte flere stor misnøye i ettertid.

Sistnevnte forklarte blant annet at hun ble «flau av å se på etterbildene». Carl I. Hagens kone, Eli Hagen (71), kritiserte både opplegget og den «elendige jobben» til moteduoen. Tv-profil Linni Meister (32) følte på sin side at hun liknet på et «et fugleskremsel» etter opptakene.

Artikkelen fortsetter under:

Klipp fra FEM-programmet "Trinny & Susannah - Oppdrag Norge". Sophie Elise Isachsen er med i programmet for å få en makeover der de får frem de fine tingene ved henne. Trinny sier henne vil adoptere Sophie Elise fordi henne har så fine egenskaper. Vis mer

- Utmattende

Det er likevel ikke til å komme unna at duoen oppnådde stor suksess tidlig i sin karriere med programkonsepter som «What Not To Wear», og «Trinny & Susannah Undress the Nation».

I takt med tiden skulle imidlertid stupende seertall føre til kroken på døra for tv-karrieren. Til tross for ulike spin off-serier - og turneer - ble samarbeidet lagt på is.

- Det var utmattende. Vi jobbet fem dager i uken fordi vi insisterte på å være hjemme i helgene, med mindre vi var i Australia. Vi tilbrakte dagene våre om bord på fly, og kunne rett og slett ikke fortsette å leve slik. Susannah ønsket å skrive bøker, og jeg hadde en idé om et eget sminkemerke. Vi valgte å gi oss, sa Woodall til Independent i februar.

54-åringen satset kort tid etter på sin personlige drøm og selger i dag sminkeprodukter under merket Trinny London.

- Da jeg jobbet med Susannah, var ikke hudpleie og sminke en del av det. Da jeg startet for meg selv, elsket jeg det faktum at jeg kunne gjøre hva som helst på egne premisser.

2008: Trinny Woodall og Susannah Constantine samarbeidet profesjonelt i over 20 år. Så gikk de videre til å jobbe med soloprosjekter. Foto: NTB Scanpix
2008: Trinny Woodall og Susannah Constantine samarbeidet profesjonelt i over 20 år. Så gikk de videre til å jobbe med soloprosjekter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det tillot meg å gjenoppdage meg selv. Jeg hadde brukt så lang tid på å undertrykke alt sammen. Jeg er mer avslappet nå. (...) Susannah sa alltid at jeg er en akselerator, mens hun er bremsen, sier 54-åringen i podkasten «The Thinkergirls».

- Jeg var mer ambisiøs

Selv om det profesjonelle forholdet mellom duoen er avsluttet, er de etter alt å dømme venner på privaten fortsatt. I oktober gikk Woodall i detalj og svarte enda mer konkret på hvorfor hun valgte å bryte ut av partnerskapet med Constantine.

- Jeg var partner med noen i 20 år, og vi jobbet med tv-konsepter, bøker og spalter. Det finnes svært positive sider ved det å ha et partnerskap: Man kan støtte seg på hverandre. Samtidig må man dele alt, og dersom man noen ganger gjør mesteparten av den tunge jobben, kjenner man på det. Jeg tror jeg var litt mer ambisiøs enn Susannah når det kom til å bygge opp et selskap, fortalte Woodall i The Telegraph.

Constantine har på sin side slått seg opp som realitystjerne og novelleforfatter, ifølge The Times. 56-åringen, som blant annet har deltatt i britiske «Skal vi danse», bor for tiden i et luksuriøst hjem i Sussex i det sørlige England.

MED I REALITY: Susannah Constantine sammen med dansepartneren Lee Ryan i den britiske utgaven av «Skal vi danse». Foto: NTB Scanpix
MED I REALITY: Susannah Constantine sammen med dansepartneren Lee Ryan i den britiske utgaven av «Skal vi danse». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfor The Times forteller hun at dét ikke er en selvfølge.

- Salget av bøkene til meg og Trinny er årsaken til at vi kan bo her, fortalte hun til avisen i november.

Selv om duoen har vært travle businesskvinner og programledere i både Storbritannia og USA, har de i dag familier på hver sin kant hjemme i England.

Constantine har barna Joe, Esme og Cece, mens Woodall er mor til stesønnen Zac og datteren Lyla.

LES OGSÅ: Slik er stjernenes unike vennskap

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer