Sarah Jessica Parker:

- Kunne ikke dele det med noen

«Sex and the City»-skuespilleren følte på et ansvar for Willie Garson under hans siste innspilling.

KREVENDE: Sarah Jessica Parker sier hun følte et ansvar for kollegaen Willie Garson (t.h.) under «And just like that»-innspillingen. Foto: Elder Ordonez/ SplashNews/ NTB
KREVENDE: Sarah Jessica Parker sier hun følte et ansvar for kollegaen Willie Garson (t.h.) under «And just like that»-innspillingen. Foto: Elder Ordonez/ SplashNews/ NTB Vis mer
Publisert

21. september ble det kjent at Willie Garson, kjent fra seriene «Sex and the City» og «White Collar», hadde gått bort. Det bekreftet sønnen hans til Variety.

«Jeg elsker deg så mye pappa. Hvil i fred, jeg er så glad du fikk dele alle eventyrene med meg, og at du klarte å oppnå så mye. Jeg er så stolt av deg», skrev sønnen i et Instagram-innlegg.

GIKK BORT: Willie Garson gikk bort i høst. Her avbildet i 2020. Foto: Willy Sanjuan/INVISION/NTB
GIKK BORT: Willie Garson gikk bort i høst. Her avbildet i 2020. Foto: Willy Sanjuan/INVISION/NTB Vis mer

Også «Sex and the city»-kollega Cynthia Nixon (55) tok til Twitter for å dele noen ord om sin avdøde venn.

«Så enormt trist at vi har mistet Willie Garson. Vi var alle glad i ham, og elsket å jobbe med ham. Han var morsom på skjermen og i det virkelige liv. Han var en kilde til lys og vennskap, og alltid profesjonell», skrev hun om kollegaen.

Garson døde av kreft i bukspyttkjertelen. Han ble 57 år gammel.

Måtte holdes hemmelig

Ifølge People var Sarah Jessica Parker (56), også kjent fra «Sex and the City», en av få som visste om Garsons kreftsykdom i starten. De tidligere kollegene ble nylig gjenforent under innspillingen av «And just like that...», som er en oppfølger av den populære serien.

GAMLE VENNER: Garson og Parker spilte bestevenner i «Sex and the City», som rullet over skjermene fra 1998 til 2004. Men vennskapet går lenger tilbake i tid. Foto: Matt Sayles/AP/NTB
GAMLE VENNER: Garson og Parker spilte bestevenner i «Sex and the City», som rullet over skjermene fra 1998 til 2004. Men vennskapet går lenger tilbake i tid. Foto: Matt Sayles/AP/NTB Vis mer

I et intervju med Vulture forteller Parker om da Garson først delte kreftdiagnosen med kollegene og hvordan hun tok vare på ham under innspillingen.

- Jeg visste at Willie var syk før vi begynte å filme. Han spurte meg om vi kunne holde det mellom oss, og det ville jeg ære.

Følte på ansvaret

«I Sex and the City» spilte Garson rollen som Stanford Blatch, som er bestevennen til Parkers rollefigur, Carrie Bradshaw. Vennskapet mellom Parker og Garson går imidlertid lenger tilbake i tid.

Parker forteller at det var tungt å vite at vennen var syk. Til tross for at alle på «And just like that»-settet var pålagt å vaksinere seg, var hun fortsatt veldig bekymret for Garson.

- Jeg kunne ikke dele det med noen. Jeg ville bare holde øye med ham, og jeg følte meg ansvarlig på noen måter for helsen og hans velvære på settet, sier 56-åringen.

«Sex og singelliv» er tilbake etter mange år av skjermen. Video: HBO Max Vis mer

Ønsket å fullføre

Da Garson omsider fortalte resten av sine kolleger om sykdommen, skal Parker og kollegene ha tatt det tungt, særlig med tanke på en spesiell scene som straks skulle spilles inn, en begravelse. Det var Garsons siste dag på settet.

Ifølge Parker hadde Garson et sterkt ønske om å fullføre resten av episodene. Da Garson valgte å stå over resten av innspillingen, skjønte Parker at hans tilstand var svært alvorlig.

Hun forteller at dersom Garson kunne, ville han ha gjort flere episoder.

- Han visste hva han måtte gjøre for å ta vare på sønnen sin og seg selv, og jeg er så glad for at han gjorde det, fordi han ønsket en trygg og komfortabel atmosfære når han skulle forlate verden.

LES OGSÅ: «Sex and the City»- Chris Noth: Anklages for seksuelle overgrep

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer