- Kunne ikke basert livet mitt på en slik plass

NRK-profilen ville ikke trivdes «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

STUSSELIG: Oddgeir Bruaset tror det ville blitt «litt stusselig» dersom han skulle bodd på et av stedene han besøker i tv-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».  Foto: Tor Sivertstøl/NRK
STUSSELIG: Oddgeir Bruaset tror det ville blitt «litt stusselig» dersom han skulle bodd på et av stedene han besøker i tv-serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Foto: Tor Sivertstøl/NRK Vis mer
SEHER.NO:  Søndag var det premiere på den nye sesongen av NRKs underholdningsprogram «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», hvor tv-seerne får være med programleder Oddgeir Bruaset (65) i hans jakt på Norges mest særegne bosteder.

I forrige uke kunne NRK-profilen avsløre overfor Seher.no at det kun blir to sesonger til av den populære tv-serien, da han planlegger å slutte i statskanalen når «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» har tiårsjubileum i 2012.

TV-fansen kan imidlertid trøste seg med at det, i tillegg til to nye sesonger, også vil lages fire oppfølgende episoder til programmet, hvor man får et gjenmøte med en rekke av de mest særegne profilene og stedene.

Og selv om programmet har gått på skjermen siden 2002, hevder Bruaset at det fortsatt er flust av spesielle steder og mennesker å besøke i Norge.

- Det er flust, massevis av slike steder der det forsatt bor folk, sier han til Seher.no:

- Men de fleste er pensjonister som for så vidt ikke gjør så mye lenger, og det er jo ikke så enkelt å lage program om folk som har lagt inn årene. Så utfordringen er å finne folk som fortsatt er i sin beste alder og aktive på plassen der de bor, pluss at vi må tenke på geografisk fordeling og forskjellige aldersgrupper. Men vi har plukket ut alle til neste år og de fleste til året etter det, og det er ikke vanskelig å finne noe, sier tv-profilen til Seher.no.

Etter å ha vært programleder for NRK-serien i åtte år, har Bruaset besøkt en rekke av Norges mest spesielle bosteder. Selv kunne imidlertid ikke tv-profilen tenkt seg å bo på noen av plassene som portretteres i programmet.

- Det paradoksale er at jeg bor fem minutters gangvei fra det største kjøpesenteret mellom Bergen og Trondheim. Det er mulig at jeg har blitt preget av det, men jeg tror kanskje det ville blitt litt stusselig hvis jeg skulle bodd på en slik plass særlig lenge.

- Jeg synes det er veldig fint å være der, for noen dager eller en uke, men jeg kan ikke tenke meg å basere livet mitt på en slik plass. Jeg er nok for påvirket av bylivet til det, og er opptatt av å treffe andre mennesker, forteller Bruaset, som selv bor i Spjelkavik utenfor Ålesund

Arbeidet med programmet har også ført til at Bruaset ofte velger litt mer «normale» feriedestinasjoner når han tar seg fri.

- I og med at jeg har reist til så mange slike steder ellers i året, så er det greit å leve litt mer normalt i ferien. Og det er også det mest familievennlige. Så nå sist sommer var for eksempel kona og jeg i Stockholm. Hverken mer eller mindre, humrer han. 

Selv om 65-åringen planlegger å slutte i NRK om to år, hevder han at han aldri har gått lei jobben, og at han strortrives med å reise rundt i landet, uansett vær og årstid.

- Du kan jo bli litt  frustrert hvis du sitter en dag og ikke får gjort noe på grunn av aldeles umulig vær, at det høljer med regn eller er snøføyk, men det hører med til sjeldenhetene. Vi har det ofte litt sånn primitivt, men veldig fint også, både innad i teamet og med de folkene vi møter. De er gjennomgående utrolig koselige å være sammen med, sier han.

«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» sendes på NRK søndager kl. 20.05!Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Har bestemt seg for å slutte i NRK