- Kunne fort ha kysset Kongen på panna

«Kon-Tiki»-stjernen Jakob Oftebro forteller om sitt svært kameratslige møte med Kongen.

KONGELIG MORO: «Kon-Tiki»-skuespillerne var svært ærbødige da de møtte kongeparet under filmens festpremiere i august. Jakob Oftebro (t.v) følte han ble så på bølgelengde med kong Harald at han hilste ham med et klapp på skulderen.  Foto: FAME FLYNET PICTURES
KONGELIG MORO: «Kon-Tiki»-skuespillerne var svært ærbødige da de møtte kongeparet under filmens festpremiere i august. Jakob Oftebro (t.v) følte han ble så på bølgelengde med kong Harald at han hilste ham med et klapp på skulderen. Foto: FAME FLYNET PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespiller Jakob Oftebro (27) gjestet NRK-programmet «Lindmo» denne uken, blant annet for å snakke om «Kon-Tiki»'s Oscar-nominasjon.

Da måtte han også fortelle om sitt muntre møte med kong Harald (75) under filmens kongelige festpremiere i august, da han kom til å klapse Kongen kameratslig på ryggen. Han forklarte programleder Anne Lindmo at «Kon-Tiki»-gjengen stod der så striglet og nervøse mens de ventet på å få hilse på kongeparet, at det hele virket ganske komisk.

- Kongen virker så ålreit, han er så folkelig. Da han kom og så oss var han litt fnisete, han syntes nok vi så litt stive og rare ut. Og så fikk vi en kontakt på det, at det var litt gøy.

- Og jeg stod som sistemann i rekka, så da han skulle til å gå følte jeg selvfølgelig, på to sekunder, at jeg var blitt bestevenn med kongen, så da gjorde jeg sånn jeg gjør med vennene mine; jeg gav ham en klapp på skuldra, sånn «god film! God film, deres majestet!». Etterpå så jeg på hånden min og tenkte «det gjorde du ikke!», fortalte Oftebro lattermildt, fulgt av massiv latter fra publikum.

Men Oftebro, som snart er aktuell i storfilmen «Victoria», la heller ikke skjul på at det kanskje  kunne ha blitt enda mer kameratslig stemning under det kongelige møtet.
 
- Hadde han stått der to minutter til hadde jeg kysset ham på panna eller noe, vet ikke helt hva som hadde skjedd jeg da, fortsatte han leende.
 
«Victoria», som er basert på Knut Hamsuns roman med samme navn, har norsk kinopremiere 1. mars. Mon tro hvordan det går om hans majestet dukker opp da også...

LES OGSÅ: - Tårene sprutet
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer