- Kunne endt på skråplanet

Nils Ole Oftebro sier det kun er tilfeldigheter som gjorde at han ble skuespiller.

ENDTE GODT: - Jeg like gjerne havnet langt ut på skråplanet. Jeg var en adrenalinkick-fyr. Spilte kort, satte meg i gjeld og gjorde all verdens ting man ikke skal gjøre, sier Nils Ole til Her og Nå. Foto: Stella Pictures
ENDTE GODT: - Jeg like gjerne havnet langt ut på skråplanet. Jeg var en adrenalinkick-fyr. Spilte kort, satte meg i gjeld og gjorde all verdens ting man ikke skal gjøre, sier Nils Ole til Her og Nå. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEOGHØR.NO: Den folkekjære skuespilleren Nils Ole Oftebro (68) har i mange år begeistret publikum med flotte skuespillerprestasjoner. Nå forteller han til ukebladet Her og Nå at han trenger kicket han får av å stå på scenen for å leve.

- Frykt for å glemme tekst, dager blandet med angst og glede - og uvissheten om det sitter publikum i salen eller ei. Det ga meg det kicket jeg trengte. Og jeg trenger det for å holde meg i live, så det er min startmotor, sier han.

Skuespilleren, som giftet seg med skuespillerkollega Anette Hoff (51) i fjor etter mange år som samboere, sier at det var en ren tilfeldighet at han ble reddet av skuespilleryrket.

- Jeg kunne blitt mye rart. Jeg var en adrenalinkick-fyr. Spilte kort, satte meg i gjeld - og gjorde all verdens ting man ikke skal gjøre. Jeg kunne like gjerne havnet langt ut på skråplanet. Plutselig klarte jeg å få kick av å stå på scenen, sier han til Her og Nå.

Den kritikerroste skuespilleren som er pappaen til «Kon-Tiki»-stjernen Jakob Oftebro (27) er nå blitt 68 år og trenger strengt tatt ikke å jobbe, men å pensjonere seg har han ingen planer om.

- Jeg må ikke jobbe, men jeg elsker det. Mitt problem er hva jeg skal finne på hvis jeg ikke gjør dette. For meg er ikke dette arbeid - det er det morsomste jeg vet, forteller han.