Cara Delevingne om skrekkbildene:

- Kunne dødd

Letter på sløret om det vanskelige året.

ÅPNER OPP: Cara Delevingne innrømmer at hun har hatt et svært tøft år - som hun nå har lagt bak seg. Foto: VALERIE MACON / AFP / NTB
ÅPNER OPP: Cara Delevingne innrømmer at hun har hatt et svært tøft år - som hun nå har lagt bak seg. Foto: VALERIE MACON / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor delte en rekke utenlandske medier som TMZ og Daily Mail flere oppsiktsvekkende bilder av Cara Delevingne (30).

På bildene kunne man se 30-åringen på vei til Van Nuys-flyplassen i California, da hun ble filmet uflidd og uten sko. I flere videoklipp gikk hun om bord på et privatfly, før hun kom ut igjen 45 minutter seinere og dro fra stedet.

Etter oppslagene tok fansen til sosiale medier og uttrykte bekymring for Delevingnes helse. Nå, seks måneder senere, snakker hun for første gang ut om skandalebildene.

ALKOHOL: Øyvind «Vinni» Sauvik er gjest på «Lindmo», og der forteller han om at han begynte å drikke i veldig ung alder. Video: NRK Vis mer

- Det føltes vilt

Overfor motemagasinet Vogue åpner Delevingne seg om sitt eget alkohol- og narkotikamisbruk. 30-åringen forteller at fjoråret stort sett innebar store mengder med jobb og festing. I tillegg hadde hun også mistet bestemoren sin.

- Alt jeg visste var at hvis jeg fortsatte å gå den veien jeg gjorde, ville jeg enten endt opp død eller gjøre noe veldig, veldig dumt, deler hun åpenhjertig.

Bildene fra flyplassen ble knipset like etter at hun deltok på den kjente Burning Man-festivalen i Nevada-ørkenen. Festivalen, som tiltrekker seg rike og berømte fra hele verden, er også beryktet for fri flyt av diverse narkotiske stoffer.

- Det er et element av å føle meg uovervinnelig når jeg bruker narkotika. Jeg setter meg selv i fare i disse øyeblikkene fordi jeg ikke bryr meg om livet mitt. Jeg klatret på hva som helst og hoppet av ting, det føltes vilt. Men det er skummelt for menneskene rundt deg som elsker deg.

Etter hvert samlet en gjeng gamle venner seg for å snakke med Delevingne. På tampen av fjoråret bestemte hun seg for å sjekke seg selv inn på rehabilitering.

- Veldig ubehagelig

Delevingne innrømmer at hun tidligere prioriterte raske løsninger for å bli edru - som igjen bare hjalp i korte perioder. Nå innså 30-åringen at hun ikke kunne gjøre det samme om igjen.

- Denne gangen skjønte jeg at 12-trinnsbehandling var det beste, og det handlet om å ikke skamme seg over det. Samfunnet gjorde en stor forskjell. Det motsatte av avhengighet er tilkobling, og det fant jeg virkelig i 12-trinn.

BRUTALT ÆRLIG: Steffen Iversen er brutalt ærlig i dokumentaren «Steffen - arven etter Ivers» på NRK. Video: NRK/Monday. Vis mer

Nå har modellen vært edru i flere måneder.

Rolling Stone som også har omtalt saken, skriver at Delevingne dokumenterte sin egen reise. Hun forklarte i en video at hun nå foretrekker begrepet «helbredelse» framfor «bedring».

Hun la videre til:

- Livet ditt kan endre seg hvis du gir deg selv en sjanse til å virkelig være den du er og sitter i det ubehaget, for herregud, det er ubehagelig. Men det blir bedre - og det er verdt det.

LES OGSÅ: - Gråt fra jeg våknet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer