GIKK BORT: Den bestselgende forfatteren Jackie Collins døde 77 år gammel.  Foto: wenn.com
GIKK BORT: Den bestselgende forfatteren Jackie Collins døde 77 år gammel. Foto: wenn.comVis mer

Kun de nærmeste visste hun var alvorlig syk

Forfatter Jackie Collins døde 77 år gammel etter flere års kamp mot brystkreft.

SEOGHØR.NO: Lørdag døde den bestselgende forfatteren Jackie Collins 77 år gammel. Det melder nettsiden TMZ.

- Det er med et tungt hjerte vi forteller at vår vakre, dynamiske og enestående mor, Jackie Collins, døde av brystkreft i dag, skriver familien i en uttalelse på Facebook.

- Hun levde et fantastisk rikt liv og ble elsket av familie, venner og millioner av lesere som hun har underholdt i over fire tiår. Hun vil leve videre gjennom sine rollefigurer, men vi savner henne allerede mer enn vi kan uttrykke.

Skjulte sykdommen

Collins hadde kjempet mot kreften i seks og et halvt år. Det var kun den nærmeste familien som visste at forfatteren hadde kreft. Ifølge magasinet People skjulte hun dette for omverdenen, men avslørte det i sitt siste intervju kun fire dager før hun døde.

- Når jeg ser tilbake angrer jeg ikke på noe. Jeg har skrevet fem bøker siden jeg fikk diagnosen. Jeg har levd livet mitt og reist verden rundt, fortalte Collins til People.

Jackies berømte søster, skuespiller Joan Collins (82), skal være knust over tapet av søsteren som hun hadde et veldig nært forhold til.

I løpet av sin omfattende karriere solgte Collins mer enn 500 millioner romaner og over 32 av disse havnet på The New York Times liste over mest solgte bøker.

BERØMTE SØSTRE: Kun fem år skilte Joan og Jackie Collins.  Foto: Broadimage
BERØMTE SØSTRE: Kun fem år skilte Joan og Jackie Collins. Foto: Broadimage Vis mer

LES OGSÅ: - Det er forvirrende