Kulturkjendis tiltalt for ni voldtekter

- Saken er på ingen måte avsluttet.

TILTALT: En kulturkjendis i Oslo er tiltalt for flere voldtekter. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: En kulturkjendis i Oslo er tiltalt for flere voldtekter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag formiddag skriver Nettavisen at en norsk kulturkjendis og utelivsprofil i Oslo har vært under etterforskning siden sommeren 2015, og at han nå er tiltalt for flere voldtekter. Mannen i 40-årene nekter straffskyld.

- Tiltalebeslutning er sendt tingretten til berammelse i dag. Det kommer ingen uttalelse herfra før tiltalen er bekreftet forkynt for tiltalte, sier statsadvokat Trude Antonsen til Dagbladet.

Flere av voldtektene skal ha skjedd mens flere av jentene har vært ruset og ute av stand til å motsette seg, skriver Dagbladet. Flere skal også ha skjedd i forbindelse med fester og nachspiel hos utelivsprofilen.

Den første anmeldelsen mot ham kom allerede i august 2015, og i ettertid har det dukket opp flere saker. De fornærmede kvinnene skal ha vært i 20-årene mens utelivsprofilen selv var i 40-årene.

Mannen reagerer

Mannens forsvarer, Elisabeth Myhre, sier til avisen at mannen er kjent med tiltalen, men at han ikke erkjenner straffskyld. Myhre slår også tilbake mot politiet og påtalemyndigheten og kritiserer etterforskningen.

- Saken er på ingen måte avsluttet, etterforskningen er fremdeles aktiv og konkrete etterforskingsskritt er under arbeid. Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld, han kjenner seg ikke igjen i anklagene slik de er blitt fremsatt, og synes det er vanskelig å forstå at det er tatt ut tiltale før etterforskningen er ferdig, sier hun til Dagbladet.

Om mannens reaksjon sier hun følgende til avisen:

- Akkurat nå er han fortvilet over at dette har kunnet gå så langt. Etterforskningen har vart i flere år og han er selvsagt sliten. Han tenker også mye på påkjenningen dette er for de han er glad i, fortsetter forsvareren.

Siktelsen mot mannen lød på overgrep mot 13 kvinner, men tiltalen lyder altså på ni tilfeller av voldtekt. Dette i tillegg til ett tilfelle av seksuell omgang med en person under 16 år.

Den tiltalte har nå gått til motanmeldelse mot åtte av de 13 kvinnene for uriktig forklaring.

Kulturkjendisen må også svare for seg angående bruk av partydopet MDMA.

LES OGSÅ: Røper detaljer om sønnen for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer