Kulinariske Krabi

Vi har prøvesmakt maten på noen av restaurantene i Krabi. Se vår konklusjon her...

25.10.2006 Krabi. 

Kho Poda. Den største øyen av de fem vi besøkte. Her bor det også noen som tar seg av restauranten Poda Kitchen, natur reservat parken, du kan også leie deg en bungalow og sette opp telt.

Øy hopping i Krabi. 
Vi har besøkt Foto: Se og Hør
25.10.2006 Krabi. Kho Poda. Den største øyen av de fem vi besøkte. Her bor det også noen som tar seg av restauranten Poda Kitchen, natur reservat parken, du kan også leie deg en bungalow og sette opp telt. Øy hopping i Krabi. Vi har besøkt Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Se og Hør har besøkt Ao Nang i Krabi og testet noen av de mange spisestedene. Variasjonen er stor, og selv om thaimat for mange vil være et selvfølgelig valg, finner du både utmerkede pizza- og sushirestauranter på en rundtur.

Café del Mar  -  Terningkast: 6
Beliggenhet: Ao Nang, vis-à-vis hotellet Thai Village Resort.
Restauranten: Liten restaurant, bygd i tropisk thai/balinesisk stil, som serverer thailandsk og europeisk mat. Stedet har faktisk sveitsisk kjøkkensjef. Den lille familiebedriften har to servitører, med plass til ca. 40 gjester.
Priser: Forretter koster mellom 17 og 30 kroner, hovedretter fra 20 til 100 og dessertene ligger på mellom 8 og 30 kroner. En stor flaske øl (0,7 l) koster 22, et glass husets rødvin 30, og en flaske god italiensk vin kostet oss 260 kroner.
Konklusjon: Alt vi spiste og drakk smakte kjempegodt.

Sabai Sabai Seafood  -  Terningkast: 4 
Beliggenhet: Ao Nang Road, litt trafikkstøy
Restauranten: En travel og populær restaurant der trafikkstøyen er en del av stemningen. Som navnet tilsier er dette stedet for fersk sjømat som er innbydende utstilt på fortauet utenfor restauranten. Interiøret er thai/balinesisk, og restauranten er stor og åpen med veldig hyggelig betjening.
Priser: Forretter koster fra 10 til 20 kroner, hovedretter mellom 20 og 65, og desserter fra 10 til 20. En flaske øl koster 22 og et glass vin 24 kroner.
Konklusjon: Maten er enkel, men solid, og sjømat er jo alltid godt.

Wangsai Seafood  -  Terningkast: 5
Beliggenhet: Noppharat Road, 1 km utenfor byen
Restauranten: Nydelig plassert ved stranden. Her får du blendende utsikt og fersk sjømat. Fisken spreller rundt i store tanker, så det er bare å peke på det du vil spise. Menyen er stor og rikholdig, og dette er et sted du finner mange thaier – som oftest en indikasjon på at det er et bra sted.
Priser: Forrettene koster fra 9 til 22 kroner, hovedretter fra 18 til 28 og desserter mellom 13 og 18. En stor flaske øl kostet oss 17 kroner, mens et glass vin koster 27.
Konklusjon: En av de beste restaurantene i Krabi-området.

Otohime  -  Terningkast:  4
Beliggenhet: Hotellet Pavilion Queen Bay Krabi
Restauranten: Den eneste sushirestauranten i Ao Nang, naturligvis dekorert i klassisk japansk stil. Du kan for øvrig velge om du vil sitte i små private rom eller i selve hovedrestauranten. Her er ikke bare sushi, men også en egen teppanyakiavdeling, som altså er den japanske grillteknikken.
Priser: Forretter koster mellom 17 og 19 kroner, hovedretter fra 22 til 71 kroner og desserter fra 15 til 19. En Asahe (japansk øl) koster 30 kroner, 30 cl sake koster 65 kroner og en flaske vin ca. 250 kroner.
Konklusjon: High class, men ikke snobbete. Veldig god mat.

La Luna Ristorante  - Terningkast: 5
Beliggenhet: Sentralt ut mot den travle handlegaten Ao Nang Road.
Restauranten: En liten hyggelig italiensk restaurant, kjent spesielt for sine nydelige pizzaer. Selv om restauranten er åpen ut mot gaten blir ikke bilstøyen plagsom, og du kan nyte maten i fine omgivelser. Ifølge fastboende nordmenn er dette den beste av Ao Nangs mange pizzarestauranter.
Priser: Pizzaene koster fra 30 til 45 kroner, og den glimrende tiramisuen fra dessertkartet koster 22 kroner. Husets vin koster 22 kroner glasset, det samme som en øl koster.
Konklusjon: Det kan være deilig med et avbrekk fra thaimaten, og her er pizzaen best.


The Last Fisherman  - Terningkast: 4
Beliggenhet: Praktisk talt på stranden i Ao Nang, få meter fra havet.
Restauranten: Dette er en strandrestaurant, et perfekt sted for en lettere lunch der sandwichene er sagnomsuste. Det er deilig å sitte på en liten plaststol på stranden mens man nyter en god salat, en suppe eller en nysmurt sandwich med noe godt på.
Priser: Prisen for sandwichene ligger på ca. 10 kroner, og det er det lite å si på. Blir du ikke mett er det ingen stor investering å bestille en til. En øl koster 17 kroner, mens du må betale mellom 22 og 37 kroner for en cocktail.
Konklusjon: Avslappende sted som også har meget bra cocktailmeny – perfekt følge til solnedgangen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer