Andreas «TIX» Haukeland i «Hver gang vi møtes»:

Kryptisk om Tix-opptredener

For tredje gang denne sesongen opptrer ikke Andreas «Tix» Haukeland under lørdagens «Hver gang vi møtes».

IKKE MED: I lørdagens episode, når Anna of the North skal hylles, opptrer ikke Andreas «Tix» Haukeland. Det er tredje gang denne sesongen artisten ikke opptrer. Foto: TV 2
IKKE MED: I lørdagens episode, når Anna of the North skal hylles, opptrer ikke Andreas «Tix» Haukeland. Det er tredje gang denne sesongen artisten ikke opptrer. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter sju sendinger av «Hver gang vi møtes» er lørdagens episode den tredje sendinga Andreas «Tix» Haukeland (28) ikke opptrer.

I programmet, der artistene skal tolke hverandres låter, skjer det i år hyppig at ikke alle deltakerne synger i hvert program. Dette har ikke vært vanlig i de tidligere sesongene

Første gang var under Myras dag, da han dro fra de andre for å holde konserter, og andre gang var forrige lørdag under hyllesten av Arif.

I lørdagens sending skal Anna Lotterud (32), bedre kjent som Anna of the North hylles. Da opptrer heller ikke Tix.

Han er ikke den eneste som ikke har opptrådt under hyllesten til deltakerne. Alle de åtte artistene må stå over minst et program denne sesongen, sier TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl til Dagbladet.

Under lørdagens sending opptrer heller ikke artist Øystein Greni.

- Det er flere årsaker til dette, ikke minst corona-situasjonen som skapte mye usikkerhet i planleggingsfasen helt inn mot innspillingen. Tix hadde også to konserter under innspillingen som ikke kunne flyttes. Derfor er han borte under deler av sesongen, sier Dahl til Dagbladet.

MÅ DRA: Her kommer Andreas Andresen Haukeland med beskjeden om at han må forlate «Hver gang vi møtes». Vis mer

Forskjellen er likevel at Tix bare har opptrådt i tre av sju sendinger. I første episode ble han hyllet, mens i episoden der Myra skulle hylles måtte han forlate de andre artistene da han skulle ha konserter. De to siste lørdagene har derimot ikke hans tolkninger vært en del av programmet.

- Har dere klippet han bort?

- Dette var en redaksjonell beslutning som ble tatt ut fra historier som skulle fortelles og antall låter det var plass til i episoden, sier Dahl.

Dagbladet har ikke lykkes å få kommentar fra Andreas Haukeland.

Kraftige reaksjoner

Under forrige lørdags episode opptrådte Tix med en hyllest til Arif. Men det ble ikke vist på TV.

TV 2 la derimot ut et klipp av hyllesten på sin Facebook-side forrige lørdag. Det skapte furore i kommentarfeltet. Blant mange av kommentarene som gikk igjen rettes det kraftig kritikk mot at låta til TIX ble klippet ut av programmet.

- Satt og ventet på Tix' tolkning av fantastiske Arif. Nå må TV 2 skjerpe seg. De kan ikke ha med flere deltakere enn at alle får vist seg i «Hver gang vi møtes,» skriver en i kommentarfeltet.

Jan-Petter Dahl sier TV 2 setter pris på at seerne engasjerer seg.

- At Tix sin låt ikke ble brukt i TV-versjonen på lørdag handler utelukkende om redaksjonelle valg rundt historiefortellingen i programmet. Vi er veldig glad for at låten kunne bli tilgjengelig på Tv2.no og på TV 2 sin Facebook-side, i tillegg til at den er tilgjengelig via Spotify på lik linje med de andre låtene fra programmet, sier Dahl.

RØRT: Da Maj Britt Andersen skulle hylles under «Hver gang vi møtes» ble hun rørt av Andreas «TIX» Haukland sin opptreden. Bilder med tillatelse fra TV 2. Vis mer

- Spesiell og krevende sesong

På spørsmål fra Dagbladet om hvorfor TV 2 har med så mange artister i «Hver gang vi møtes» hvis det ikke er plass til alle, svarer Dahl:

- Dette var en veldig spesiell og krevende sesong å produsere. Midt i pandemien var det hele tiden usikkert hvor mange artister vi ville ha med oss til enhver tid. Derfor ble også årets sesong noe annerledes laget en de foregående sesongene, sier Dahl.

Under lørdagens sending har artist Jarle Bernhoft to opptredener.

- Jarle Bernhoft hadde lyst å overraske Anna under frokosten i en litt enklere setting, med låta som kickstartet hennes karriere. Alle låtene må ikke framføres under selve måltidene, slik som da Tix sang i den lokale kirken for Maj-Brit Andersen tidligere i sesongen, sier Dahl.

LES OGSÅ: Ville trekke seg fra programmet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer