TV 2:

Kryptisk om «Senkveld»- fremtid

Flere seere klør seg i hodet over hva som vil skje med det folkekjære programmet når Stian Blipp slutter.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Blipp forsvinner ut av «Senkveld», men det er fremdeles ikke avklart hva som vil skje med programmet. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Blipp forsvinner ut av «Senkveld», men det er fremdeles ikke avklart hva som vil skje med programmet. Foto: Helene Kjærgaard / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom beskjeden om at komiker Stian Blipp (31) skal slutte som programleder i TV 2-programmet «Senkveld».

Det opplyste TV 2 og Blipp overfor VG. Informasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sa at det ikke er blitt tatt noen avgjørelse om hva som skjer til høsten.

Noen timer senere valgte Blipp å utdype beslutningen sin om å slutte i tv-programmet, som han siden 2018 har ledet med programledermakker Helene Olafsen (30).

«Dette er en helt udramatisk avgjørelse fra min side som ikke har bakgrunn i noe vondt blod, dårlig stemning eller uenigheter. Gjengen i «Senkveld» er en liten familie som er i skyttergravene sammen hver uke hele året for å lage nytt program hver fredag. En gjeng jeg er utrolig glad i», var blant det han skrev på Instagram.

Skaper full forvirring

I kommentarfeltet har det strømmet inn med spørsmål fra seerne om «Senkveld»s fremtid, og ikke minst hvem som skal ta over stafettpinnen.

«Hvem skal ta over for deg? Hvem er det som skal våge seg på å erstatte deg? Kommer du tilbake til «Senkveld» etter showet? Hva kommer du til å gjøre fremover?» er blant spørsmålene i Blipps kommentarfelt.

Blipp har imidlertid tatt seg tid til å svare følgerne sine på samtlige av spørsmålene. Det samme svaret går derimot igjen:

«Jeg aner ikke».

Også Helene Olafsen delte torsdag et Instagram-innlegg i anledning makkerens «Senkveld»-exit.

«Stian slutter etter sesongen. Klart det er litt rart! Hva som skjer til høsten? Vi får se! Sees uansett 13 fredager fremover med nydelige folk på besøk», skrev hun til et bilde av seg selv og Blipp.

Det er imidlertid ikke bare Blipps kommentarfelt som er fylt av spørsmål om hva som vil skje med programmet, men også Olafsens. Der er det derimot mange som har et håp om at Olafsens forlovede, Jørgen Nilsen (30), skal ta over stafettpinnen.

Se og Hør har vært i kontakt med «Senkveld»s pressekontakt, Tara S. Nilsen, som opplyser om at Stian Blipp hittil ikke har hatt mulighet til å besvare Se og Hørs henvendelser.

HJEM TIL JUL: Stian Blipp var å se i den andre sesongen av Netflix-serien «Hjem til jul». Dette sier han om kyssescenene. Video: Rød Løper Vis mer

Uviss fremtid

Se og Hør tok derfor kontakt med TV 2 og stilte flere spørsmål om programmets fremtid, blant annet om Blipps exit vil påvirke makkeren Helene Olafsen, og om hun skal lede programmet alene.

Se og Hør stilte også spørsmål om dette kan bety at «Senkveld» går mot slutten, og hva TV 2 kan si om tiden fremover. I tillegg stilte vi spørsmål om det kan være en mulighet for at Olafsens forlovede skal overta Blipps programlederjobb ettersom Olafsen nylig ledet «Gullfisken» med nettopp forloveden.

TV 2 velger derimot å være tause om fremtiden til det folkekjære programmet.

- Veien videre har vi god tid til å finne ut av, så der har vi ikke noe nytt å melde. Det viktigste for oss nå er å lage en fantastisk vårsesong av «Senkveld med Helene og Stian», var svaret Se og Hør fikk på de ovennevnte spørsmålene av informasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

RETRO: Stian Blipp er en av landets mest profilerte programledere. Det mange - inkludert makker Helene Olafsen - har glemt, er at han deltok i «Norske Talenter» i 2009. Vis mer

Setter opp show

Nyheten om at Stian Blipp gir slipp på programlederrollen i «Senkveld» kom bare noen knappe uker etter at det ble kjent at han setter opp sitt eget soloshow i Bergen til høsten.

Stand up-showet har fått navnet «Cirque du Blipp», og nyheten slapp han på sin egen Instagram-profil - noe som nok fikk flere til å undre seg om dette innebar at 31-åringen skulle gi seg i TV 2-programmet.

«Yeeesss! I dag har jeg krøpet meg inn til den nette alder av 31 år og feirer med å annonsere DETTE! Til høsten klinker jeg til med mitt første soloshow!», skrev han i innlegget.

«Jeg begynte karrieren på scenen i Bergen og det er så utrolig godt for meg å kunne starte showet mitt der i september. Jeg har klart å lure et av mine store humor-idoler, Dagfinn Lyngbø til å ha regi og jeg gleder meg hemningsløst til å gi dere sirkus til høsten når forhåpentligvis verden ser litt lysere ut», fortsatte han.

DRØMMEHJEMMET: Helene Olafsen og Jørgen Nilsen kjøpte drømmeboligen på Malmøya i fjor. Nå viser de frem huset i YouTube-serien «Klarna stikker innom». Video: Klarna Vis mer

LES OGSÅ: Bloggerens selskaper konkurs

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer