Melodi Grand Prix

Kryptisk om MGP-rykter

Mandag presenterte NRK årets MGP-artister. Flere rykter har oppstått om hvem som skjuler seg bak maskene til duoen Subwoolfers. Ryktene går blant annet mot Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker.

HVA TROR DU?: Flere på sosiale medier spekulerer i om Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker skjuler seg bak Subwoolfers. Foto: Espen Solli
HVA TROR DU?: Flere på sosiale medier spekulerer i om Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker skjuler seg bak Subwoolfers. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble årets Melodi Grand Prix-artister presentert. 21 artister skal stå på scenen - blant dem Christian Ingebrigtsen (44), Mira Craig (39) og Alexandra Joner (31).

To av deltakerne vet derimot ikke seerne identiteten til.

Duoen Subwoolfers skal opptre med låten «Give the Wolf a Banana». De skjuler seg bak masker, og kan derfor minne om noen karakterer fra NRKs ville seersuksess «Maskorama».

Basert på beskrivelsen av Subwoolfers kan det være vanskelig å tolke hvem som skjuler seg bak maskene.

SMART: Didrik Solli-Tangen vant Maskorama. Her avslører han hvordan han har lurt mange underveis i programmet. Video: Morken/Helseth. Vis mer

- Erobret universet

I beskrivelsen til Subwoolfers står det at brødrene Keith og Jim møttes for 4,5 milliarder år siden, da månen var en egen planet. De har siden «erobret universet med musikken sin», og beskrives som «det største bandet noensinne i galaksen».

«Den 20. juni 1969 dalte profeten Neil ned fra himmelen. De kalte ham for «mannen med de sterkeste armene». Han lovet å hjelpe Keith og Jim med å bli superstjerner på jorda. Han skulle komme og hente dem når de hadde skrevet den beste sangen i hele universet», står det i beskrivelsen.

Kryptisk

Siden bandet og låten ble presentert mandag, har flere på sosiale medier spekulert på hvem som er bak karakterene. Flere tror enten Ylvis-brødrene, eller Gaute Ormåsen (38) skjuler seg bak maskene.

En av Ylvis-brødrenes beste venner, Frode Vassel, er med som MGP-deltaker i år. Bård Ylvisåker (39) ønsker i utgangspunktet ikke å uttale seg om saken, men sier til Dagbladet at han ønsker Vassel alt godt i sangkonkurransen.

AU: Ylvis-brødrene strakk seg langt for å lage god TV i programmet «Ylvis på holmen - med Calle og Magnus». Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Hvis vi er med så har vi ikke så store ambisjoner. Da håper jeg vi gjør det såpass dårlig at han slår oss, sier Ylvisåker til Dagbladet.

Til Ringsaker Blad hevder Gaute Ormåsen hardnakket at det ikke er snakk om ham.

AVKREFTER: Gaute Ormåsen avkrefter at han skjuler seg bak en av maskene i Subwoolfers. Foto: Terje Bendiksby / NTB
AVKREFTER: Gaute Ormåsen avkrefter at han skjuler seg bak en av maskene i Subwoolfers. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Nei, det stemmer ikke, det er nok ikke meg. Jeg vet ikke hvem det er, men det likner vel på stemmen min da, sier Ormåsen.

MGP-ekspert Per Sundnes (55) mener det er gøy at MGP fortsatt klarer å skape mystikk. Han sikter da til at blant annet Sia og Kiss har gjort karriere ut av å skjule seg bak en maske. Han mener det skaper bra TV.

- Jeg liker disse tingene med MGP og Eurovision. Det er alltid med noen som du ikke skal vite hva er. I Sverige har de ulike artister som ikke eksisterer. Jeg tror det skaper interesse og magi, og er gøy at det er litt tøvete. Det er det plass til, sier Sundnes til Dagbladet.

SEIER: Her tar Anderas «TIX» Haukeland seieren i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer

Tror på Erik og Kriss

Sundnes tror rapduoen Erik og Kriss skjuler seg bak maskene.

Blant annet siden den ene halvdelen av rapduoen, Kristoffer Tømmerbakke (38), sto bak prosjektet Kamferdrops, der den norske maskerte artisten Kamferdrops lagde en nyinnspilling av Ole Ivars-låten «Jag trodde änglarna fanns».

Bak masken skjulte artisten Heidi Musum seg, mens Kristoffer Tømmerbakke i all hovedsak sto bak prosjektet, skrev Dagbladet i 2017.

- Det er en enkel måte å stille opp i MGP, sier Sundnes.

MED? Per Sundes tror duoen Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke som står bak Erik og Kriss skjuler seg bak Subwoolfers. Det avkrefter duoens ene halvdel. Foto: Øystein Norum Monsen / Dagbladet
MED? Per Sundes tror duoen Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke som står bak Erik og Kriss skjuler seg bak Subwoolfers. Det avkrefter duoens ene halvdel. Foto: Øystein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Erik Mortvedt (38) i Erik og Kriss avkrefter at han skjuler seg bak masken.

- Nei det stemmer nok ikke. Å sende meg ut i manesjen med maske, ville vært som å sende Usain Bolt til OL etter frivillig å ha amputert begge beina, skriver Mortvedt i en sms til Dagbladet.

SYNGER OM VIRUSET: Ulrikke Brandstorp så det lyse i hverdagen som var preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Hemmelighetsfulle

Dagbladet har stilt NRK spørsmål om de kan bekrefte hvem som skjuler seg bak maskene - det vil de ikke bekrefte.

Dagbladet har også spurt NRK om de skal være skjult for publikum gjennom alle sendingene, hvor mange i produksjonen som vet hvem som skjuler seg bak, samt om det er kjente navn for det norske folk.

Prosjekt- og musikkansvarlig for MGP, Stig Karlsen, skriver følgende i en e-post.

MELODI GRAND PRIX: Didrik Solli-Tangen overlot den engelske rettskrivingen til lillebroren Emil etter at han ble gjort narr av i 2010. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Marie Røssland Vis mer

- I all vår kommunikasjon med Subwoolfer, så kan vi ikke annet enn å feste lit til at de faktisk kommer fra verdensrommet, og at de har gode intensjoner med å besøke vår planet. Et talent for å lage catchy popmusikk er det ingen tvil om at de har, og søker man opp deres video, så viser det seg at de også kan danse, skriver Karlsen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Vi gleder oss til å stifte nærmere bekjentskap med våre nye venner i Subwoolfer i dagene og ukene som kommer.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: - Jeg vil beklage

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer