Jada Pinkett Smith:

Kryptisk melding etter skandalen

Natt til mandag slo Will Smith til komiker og skuespiller Chris Rock på scenen under Oscar-utdelingen.

SLÅR: Will Smith slo komiker Chris Rock under årets Oscar-utdeling etter at Rock vitset om kona til Smith. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jada Pinkett Smith (50) kommer med sitt første offentlige utspill etter at hennes mann, Will Smith (53), skapte furore ved fike til komiker Chris Rock (57) under Oscar-utdelingen.

Skuespilleren sjokkerte publikum i salen og seerne hjemme da han gikk opp på scenen under humorinnslaget til Chris Rock og slo ham etter at han kom med et sleivspark i retning Jada Pinkett Smith. Komikeren sa nemlig at han så fram til å se en oppfølger til «G.I. Jane» - en film fra 1997 hvor Demi Moore spiller en snauklipt soldat.

Pinkett Smith var i fjor ærlig om at hun lider av den autoimmune sykdommen alopecia, og har hårtap på grunn av sykdommen.

RASENDE: Will Smith slo Chris Rock med flat hånd. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB
RASENDE: Will Smith slo Chris Rock med flat hånd. Foto: Robyn Beck / AFP/NTB Vis mer

Formell granskning

Kommentaren fikk i Will Smith til å se rødt. Han reagerte med å innta scenen og slå Rock i ansiktet med flat hånd. Da han satt seg ned på plassen sin igjen, ropte han:

- Hold navnet til kona mi ute av den jævla munnen din.

Mandag kveld, norsk tid, ble det klart at Oscar-akademiet vil starte en formell granskning av hendelsen.

- Akademiet fordømmer handlingene til Smith under gårsdagens show. Vi har offisielt startet en formell granskning av hendelsen og vil vurdere videre handlinger og konsekvenser i henhold til våre retningslinjer og lovene i California, skrev de i en uttalelse.

ETTER SLAGET: Flere videoer viser hva som skjedde i etterkant av Will Smiths slag mot Chris Rock under Oscar-utdelingen natt til mandag. Vis mer

Kort tid senere delte Smith et Instagram-innlegg hvor han beklaget oppførselen sin.

«Jeg angrer dypt på at oppførselen min har tilsmusset det som ellers har vært en fantastisk reise for oss alle», stod det blant annet.

«Men In Black»-stjernen rettet også en beklagelse til Chris Rock.

«Jeg vil be deg offentlig om unnskyldning, Chris. Jeg gikk over streken og jeg gjorde en feil. Jeg er flau og handlingene mine var ikke en indikasjon på den mannen jeg ønsker å være. Det finnes ikke plass til vold i en verden av kjærlighet og vennlighet».

Tirsdag kveld, norsk tid, uttaler Pinkett Smith seg for første gang etter hendelsen som har skapt store overskrifter verden over.

«Dette er sesongen for helbredelse - og jeg er her for det», lyder stjernens kryptiske melding på Instagram.

Alopecia, er som nevnt en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av.

Pinkett Smith har vært åpen om sykdommen og forsøkt å avstigmatisere den og hjelpe andre i samme situasjon.

LES OGSÅ: Stjal showet på Oscars etterfest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer