<strong>SLET MED SYKDOM:</strong> Den norske artisten Ida Maria fikk en knekk i 2009 - i dag vet hun at sykdommen ikke bare skyldtes rockelivsstilen, men en skjult stoffskiftesykdom. Her fra en opptreden på den hippe Glastonbury-festivalen i 2008.  Foto: Stella Pictures
SLET MED SYKDOM: Den norske artisten Ida Maria fikk en knekk i 2009 - i dag vet hun at sykdommen ikke bare skyldtes rockelivsstilen, men en skjult stoffskiftesykdom. Her fra en opptreden på den hippe Glastonbury-festivalen i 2008. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Kroppen min bar på en tidsinnstilt bombe

Ida Maria ble så slått ut av sin ukjente sykdom at hun mistet håpet.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske rockeartisten Ida Maria ¨ (26) har gjort suksess både i Norge og det store utland etter at hun vant musikkonkurransen Urørt i 2007.

Men som mange andre stjerneskudd gikk den populære rockeren på en smell i 2009, etter at hun fikk et psykisk sammenbrudd under en konsert i Boston. Den frittalende 26-åringen har tidligere innrømmet at hun nesten måtte være full på scenen for å klare å opptre.

Nå avslører hun imidlertid overfor Kamille at det ikke bare var det høye alkoholforbruket som satte en midlertidig stopper for karrieren - og livet hennes. Ida Maria var nemlig alvorlig syk, uten å være klar over det. Det er ikke mange månedene siden hun fant den fulle årsaken til at kroppen sa stopp.

- Jeg lå bare på sofaen og orket aldri noe. Jeg følte at jeg hadde mistet meg selv for alltid. Hver dag våknet jeg og ville ikke stå opp av senga. Jeg hadde mistet håpet. Men kroppen bar på en tidsinnstilt bombe, sier hun i intervjuet med bladet Kamille.

Den vanligvis så energiske og høylydte nordlendingen visste ikke hva hun skulle gjøre, men med hjelp fra en god venninne fikk hun energien tilbake. Venninnen så nemlig tilstanden hennes og lurte på om Ida Maria hadde sjekket stoffskiftet sitt? Selv hadde aldri den unge artisten tenkt på at hun kunne lide av stoffskiftesykdom.

- Med én gang jeg fikk medisiner for det, var det opp av sofaen! Jeg er heldig som har en bra lege og gode venner, forteller hun til Kamille.

I dag er Ida Maria definitivt tilbake på topp, og andrealbumet «Katla» er nylig blitt sluppet i USA. Låta «Bad Karma» har til og med kommet med på soundtracket til «Scream 4» - og rockeren slår seg selv ned i USA snart, i egen leilighet på Venice Beach i Los Angeles.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Avlyser alle konserter etter ny skandale   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer