Erlend Elias:

- Kroppen forfalt på grunn av kreften

Erlend Elias vil endre livet med «Skal vi danse».

SKAL VI GJETTE?: Marna Haugen og Erlend Elias Bragstad er lørdag kveld klare for sesongens første episode av «Skal vi danse». De er konkurrenter, men er gode venner privat. Hvor godt kjenner de egentlig hverandre? Vi utfordret dem. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): - Jeg gikk på danseskole da jeg var fem år, men jeg sluttet da vi begynte med pardans. Det var en jente som skulle kysse på meg hele tiden, og det orket jeg ikke, sier Erlend Elias Bragstad (35).

Stylisten, som til høsten blir å se i samtlige realityserier, er for tiden fullt opptatt med innspilling av «Skal vi danse». Siden i starten av august har han og dansepartneren Marianne Sandaker jobbet hardt med å få tangoen på plass, hoftebevegelsene i sving og to venstreføtter om til dansbare labber.

- Jeg tenkte egentlig at dette var en fin mulighet til å få trent litt. Jeg har flere hundre reisedager i året, og rekker det ikke oppi foredragsholding, styling og alt det andre jeg styrer med, sier kjendisstylisten.

Saken fortsetter nedenfor.

DANSELØVER: Lørdag braker det løs for Erlend Elias og dansepartneren Marianne Sandaker. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
DANSELØVER: Lørdag braker det løs for Erlend Elias og dansepartneren Marianne Sandaker. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Får skryt

Han innrømmer å aldri ha hatt noe særlig interesse for dans, på tross av den tidligere erfaringen i barndommen, men han synes kunstformen er fascinerende. Spesielt nevner han mestringsfølelsen som en motiverende faktor.

Det krever imidlertid ganske mye jobb å legge et grunnlag.

- Nei ... Hva skal man si, spør dansepartner Sandaker og fortsetter:

- Det har kommet seg. Det som er gøy, er at han er veldig flink når han vil, men det faller fort om han blir lei eller ikke vil mer. Jeg vet det finnes noe inni der et eller annet sted, men vi satser på å finne det før første sending på lørdag, sier hun vitsende til partneren.

VIL ENDRE HELSA: Erlend Elias Bragstad har lyst til å få en bedre livsstil etter at kroppen endret seg da han hadde kreft. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
VIL ENDRE HELSA: Erlend Elias Bragstad har lyst til å få en bedre livsstil etter at kroppen endret seg da han hadde kreft. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Bragstad beskriver det selv som en «kjempestor utfordring», men håper det går veien.

- Jeg har jo nærmest ueksisterende kjernemuskulatur, så det har vært litt problematisk. Jeg ser heldigvis at det er en viss progresjon der. Det er viktig å ikke tenke på hvor bra de andre gjør det, og heller fokusere på seg selv, forteller han.

Gjør det for helsen

I mai 2015 fortalte kjendisstylisten at han hadde fått testikkelkreft. Han oppsøkte lege, og undergikk en operasjon. Han sa selv den gang at han ble rammet av dødsangst, og at hele prosessen gikk kraftig inn på ham.

Det skulle heldigvis vise seg at kreften var overvinnelig. Et par uker etter operasjonen fikk han beskjed om at han var kreftfri, skrev VG. Perioden påvirket ham likevel, spesielt rent fysisk.

- Kroppen min forandret seg veldig i den perioden. Plutselig var ikke forbrenningen den samme, og jeg la på meg. Energinivået sank også betraktelig. Jeg har derfor sagt ja til å være med av helsemessige årsaker, sier han og fortsetter:

- En sixpack og sommerkroppen 2018 hadde ikke gjort noe, men det er ikke det som er viktigst for meg nå. Helsa står i fokus, og med god helse kommer også en viss utstråling og selvtillit, sier han.

Han og partneren trener tre timer hver dag, hele uka. Det er noe mindre enn enkelte andre par, men med fulltidsjobber og andre sysler på siden, blir det sånn.

Saken fortsetter nedenfor.

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Tv-fjes

I høst blir Bragstad å se i blant annet «Farmen kjendis» og TV 2s nye konsept «Kjendisrestauranten». Tidligere har han også vært å se i flere DBTV-serier, blant annet da han skulle overleve på Roskilde-festivalen.

- Det virker jo som om jeg sier ja til alle tilbud som kommer min vei, men alt det her er spilt inn på forskjellige tidspunkt. Jeg hadde jo ikke tenkt at alt skulle komme på TV nærmest samtidig, forteller han og ler:

Han er ikke utdannet innen verken tv eller management, men har bygget opp sin egen bedrift og virke fra bunnen av. Før stylingen tok av, har han jobbet med blant annet fisk og som hushjelp.

Saken fortsetter nedenfor.

DET SKULLE VÆRE EN HYGGELIG FESTIVALMOTE-REPORTASJE: Erlend Elias plukker ut noen favorittantrekk på Roskilde-campen og blir venn med en kjempepanda. Produsert av: KLIKKMONSTER Vis mer Vis mer

- Jeg måtte bare ta noen valg, men det har gått veldig bra. Det viktigste er selvsagt å ha det gøy, men man må også kose seg i jobben, sier 35-åringen.

- Man rekker ikke alltid å pleie sine sosiale forhold, dessverre, som en konsekvens av mye jobb. Jeg kan ikke huske sist jeg rakk innom en bursdag eller innflytningsfest.

På spørsmål om han enkelte ganger tar på seg litt for mye, og om den eminente «veggen» kan møtes i nær framtid, stiller han seg utenforstående.

- Mange spør meg om det, men jeg tror ikke det. Det har hendt at jeg har gått under et par ganger de siste åra, men jeg har ikke sett noe til noe vegg. Jeg kan ikke slappe av, jeg lever jo av å være Erlend Elias. Den veggen får finne seg noen andre, sier han og smiler.

LES OGSÅ: Derfor utsetter de bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer