Anniken Jørgensen:

- Kroppen føles ikke som min

Anniken Jørgensen forteller åpenhjertig om helseutfordringer.

ÅPNER OPP: Influenseren åpner opp om blødningene som har pågått i 7 måneder .Foto: Terje Pedersen / NTB
ÅPNER OPP: Influenseren åpner opp om blødningene som har pågått i 7 måneder .Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Så mange av dere sier at blødningen muligens kan være på grunn av vaksinen. Det skremmer meg veldig å høre det, og legen min sier også at han ikke vet», skriver influenser Anniken «Annijor» Jørgensen (25) på Instagram-story.

Hun forteller at hun de siste seks-sju månedene har blødd, noe hun da også skal ha gjort under deltakelsen i «Skal vi danse» tidligere i høst.

Ifølge TV 2 har influenseren tidligere gått på p-sprøyter, men skal i samrådd med legen ha bestemt seg for å prøve minipille.

«Bare i en-to måneder for å stoppe blødningen, og så slutte å ta pilla. Jeg vet ikke om jeg komfortabel med det for jeg vil ikke bruke prevensjon i det hele tatt», skriver hun videre, og legger til at hun ikke vet hva hun skal gjøre, ei heller etter å ha mottatt en rekke tilbakemeldinger fra følgerne sine.

DANSEKLAR: Anniken Jørgensen skal være med i årets sesong av «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer

For vaksinering

Lenge trodde Jørgensen at blødningene kom av at hun hadde både startet og sluttet brått med prevensjon.

- Jeg har ikke gått på prevansjon siden jeg var 17 og ville prøve, og fant ut etter et par måneder at det ikke var noe for meg. Men jeg startet å blø rundt da, sier hun til Dagbladet.

Samtidig kommer det fram at Jørgensen har fått vite at det ikke nødvendigvis bare er prevensjon som står bak de mange månedene med blødninger.

- Nå begynner vi å lure på om det kan være vaksinen, da denne prevensjonen skulle vært ute av kroppen for lenge siden i og med at jeg bare tok to P-sprøyter. Jeg har blødd i 7 måneder.

Likevel understreker influenseren at det var viktig for henne å ta vaksinen.

- Selv om det skulle være derfor jeg blør. Da var jeg rett og slett bare en av de uheldige, og en av ekstremt få. Det er mer typisk meg.

-Blir du litt redd?

- Jeg begynner å føle at noe ikke stemmer. Kroppen min føles ikke som min, og så klart begynner man jo å lure på hva i alle dager er det som skjer. Blodprøver og ultralyd var normalt, man ser tydelig at kroppen min tror den skal blø.

OVERRASKENDE: Mikkel Christiansen, kjent fra «Broiler», valgte å ha med eks-kjæresten, Anniken Jørgensen, i musikkvideoen til låten «Can't Get Over You». Det har fått fansen til å spekulere i om de har blitt sammen igjen. Video: Rød Løper Vis mer

- Forventet

Prosjektleder og lege i FHI, Lill Trogstad, forteller til Se og Hør at blødningsforstyrrelser er svært vanlig hos kvinner i fertil alder og kan ha ulike årsaker.

- Vi vet at menstruasjon kan påvirkes av mange faktorer, for eksempel infeksjoner, legemidler, hormoner/prevensjon, muskelknuter, endometriose eller annen sykdom i livmor/ livmorhals, sier hun, og fortsetter:

- Når mange kvinner blir vaksinert, er det derfor forventet at noen vil oppleve menstruasjonsforstyrrelser og uventede underlivsblødninger i tidsmessig relasjon til vaksinering.

Hun forklarer videre at tidlig på sommeren 2021 kom de første meldingene om at flere kvinner opplevde blødningsforstyrrelser som de satt i forbindelse med vaksinasjon.

SNYTT: Erik Sæter forteller om en episode der han ble invitert opp på et hotellrom av Anniken Jørgensen. «Annijor» oppfattet derimot situasjonen litt annerledes. Vis mer

- For å undersøke om det er en sammenheng mellom coronavaksinering og blødningsforstyrrelser, har Folkehelseinstituttet derfor satt i gang en stor undersøkelse blant mer enn 60 000 kvinner i alderen 12-80 år i Norge.

Gjennom hele coronapandemien har deltakere i norsk befolkningsundersøkelser regelmessig svart på spørsmål om helseplager og sykdommer, coronasmitte, karantene, testing, vaksinasjon og symptomer eller bivirkninger etter vaksinasjon, sier legen, og legger til at kvinnelige deltakere har fått spørsmål om blødningsforstyrrelser.

- Formålet er blant annet å få klarhet i om blødningsforstyrrelser oppstår hyppigere hos vaksinerte enn ikke-vaksinerte, hvor kraftige symptomene er, og hvor lenge de varer, påpeker hun.

Analysen av den innsamlede informasjonen fra undersøkelsen pågår fortsatt, og de forventer de første resultatene i løpet av året.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Resultatene vil bidra til å få klarhet i om blødningsforstyrrelser oppstår hyppigere hos vaksinerte enn ikke-vaksinerte, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Gjenforent med moren etter fem år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer