Kronprinsfamilien:

Kronprinsbarna sjarmerte i fotballduell på Skaugum

Kronprinsfamilien inviterte til vennskapskamp for fjerde året på rad.

GOD STEMNING: Prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit smilte da de møtte pressen før onsdagens kamp mot flere kjendiser på Skaugum. Foto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Prins Sverre Magnus, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit smilte da de møtte pressen før onsdagens kamp mot flere kjendiser på Skaugum. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Den norske kronprinsfamilien inviterte onsdag til fotballkamp på Skaugum Stadion i Asker mot LSK Unified, et fotballag der alle funksjonssvake og funksjonsfriske kan delta, uavhengig av fotballferdigheter, alder og kjønn.

I motsetning til fjorårets kamp, hvor de tilmøtte trosset regnet, ble kampen startet i strålende sol.

Kronprinsfamilien hadde i år forsterket laget sitt med Caroline Graham Hansen og Ingvild Isaksen fra det norske fotball-landslaget.

I likhet med tidligere år var Jan Åge Fjørtoft lagleder, mens Arne Scheie stilte som engasjert kommentator.

Både kronprins Haakon (43), kronprinsesse Mette-Marit (43), prins Sverre Magnus (11) og prinsesse Ingrid Alexandra (13) deltok under fotballkampen.

Saken fortsetter nedenfor.

FOTBALLKAMP: Det var løkkefotball på Skaugum da kronprinsfamilien inviterte LSK Unified til kamp onsdag ettermiddag. Hjemmelaget Skaugum vant knepent 6-5 etter at Kronprins Haakon fikk inn det avgjørende målet. Video: NTB Scanpix Vis mer

Kronprinsesse Mette-Marit så ut til å være raskt på ballen, og ble fotografert i en liten duell mot en motstander fra LSK Unified etter at den årlige vennskapskampen var blåst i gang.

Saken fortsetter under bildene.

KONGELIG FINTE: Kronprinsesse Mette-Marit viser sine kunster på fotballbanen. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG FINTE: Kronprinsesse Mette-Marit viser sine kunster på fotballbanen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
LAGOPPSTILLNG: Jan Åge Fjørtoft var lagleder for det kongelige laget på Skaugum. Foto: NTB Scanpix
LAGOPPSTILLNG: Jan Åge Fjørtoft var lagleder for det kongelige laget på Skaugum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk «proff-hjelp»

I første omgang var det LSK Unified som styrte mye av spillet, men etter pausen så det ut til at Skaugum-laget hadde fått ny giv.

Med ledelse og motivasjon fra lagleder Fjørtoft, ifølge kronprinsen, klarte hjemmelaget å sikre seg seieren. Resultatet ble til slutt 6-5 til hjemmelaget.

- Det var tøft! fortalte kronprins Haakon etter at kampen var unnagjort.

- Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til laget, dette er jo det første året vi på Skaugum-laget vinner! Det må vi være veldig fornøyde med, la kronprinsesse Mette-Marit til.

Saken fortsetter under bildene.

DRIBLET: Her scorer kronprinsen det avgjørende målet. Foto: NTB Scanpix
DRIBLET: Her scorer kronprinsen det avgjørende målet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SKRØT AV MOTSTANDERNE: Kronprins Haakon sikret hjemmelaget ett av målene, og var litt varm og svett etter avsluttet kamp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKRØT AV MOTSTANDERNE: Kronprins Haakon sikret hjemmelaget ett av målene, og var litt varm og svett etter avsluttet kamp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Hun passet også på å gi en del av æren for seieren til «lagvenninnene» Caroline Graham Hansen og Ingvild Isaksen, som jo er proffe fotballspillere:

- Vi hadde ikke klart oss uten dem, for å si det sånn! Vi er veldig fornøyde! Det er jo gøy da, at det er når vi får hjelp av alle disse jentene at vi virkelig slo til og greide å vinne.

BLID GJENG: Det var god stemning blant spillierne på Skaugum. Foto: NTB Scanpix
BLID GJENG: Det var god stemning blant spillierne på Skaugum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kronprinsen skrøt på sin side av motstanderlaget i gult, som spesielt i første omgang styrte mye av spillet:

- De var supergode! Det var imponerende spill. For det første så spiller de veldig bra fotball, og så har de mye idrettsglede. Det var veldig gøy å spille med dem i dag, sa han.

Kronprins Haakon la til at laget hadde «øvd og øvd» før vennskapskampen, men at de ikke var så samspilte - fordi laget ikke hadde fått spilt sammen så mange ganger før de skulle i ilden.

Saken fortsetter nedenfor.

Prins Sverre Magnus gikk viralt

Dette er for øvrig ikke første gang i år at medlemmer av kronprinsfamilien byr på seg selv. Prins Sverre Magnus fikk mye oppmerksomhet da han klinket til med uventede armbevegelser på slottsbalkongen for noen uker siden.

Under kong Harald og dronning Sonjas 80-årsfeiring i mai gikk et videoklipp av den unge prinsen viralt. Han «dabbet» nemlig på slottsbalkongen, og hendelsen har siden blitt omtalt verden over.

Vennskapskampene på Skaugum Stadion er et samarbeid mellom Kronprinsfamilien og Norges Fotballforbund.

Det var i 2014 den royale fotballkampen ble arrangert for første gang. Den gang spilte Mette-Marit og resten av laget mot Røa Unified – et fotballag bestående av utviklingshemmede.

LES OGSÅ: - Miley og Liam skal gifte seg neste måned

Se video fra kronprinsfamiliens tidligere kamp her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer