Bilal Saab:

Kronisk syk:
- Var et helvete

«71 grader nord»-profilen lever med en kronisk sykdom.

REALITYPROFIL: Bilal Saab er denne høsten å se i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Her sammen med programleder Tom Stiansen. Foto: Matti Bernitz / Discovery
REALITYPROFIL: Bilal Saab er denne høsten å se i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Her sammen med programleder Tom Stiansen. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer
Publisert

Like sikkert høsttegn som mørkere dager og gråere vær, er en TV-guide som bugner av både noe nytt og gamle favoritter som er tilbake med nye sesonger.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er en av seerfavorittene som har vendt tilbake, og blant profilene som i år er å se i realitykonkurransen finner vi artisten Bilal Saab (24).

Hittil har finnmarkingen vist seg som en turglad, og ikke minst turvant, type. I første episode kunne han imidlertid fortelle at han lever med en kronisk sykdom som heter Bekhterevs.

Caroline Nitter, Kevin Lauren og Arman Surizehi snakker om tiden inne på «71 grader nord». Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Bekhterevs, som nå omtales som aksial spondyloartritt, er ifølge NHI en sykdom som rammer ledd i bekkenet, ryggen, kroppens store ledd og senefester. Det er rett og slett en kronisk revmatisk betennelse. De vanligste plagene er smerte og stivhet i ryggen, ofte i korsryggen og opp mellom skulderbladene. For å hindre stivhet og feilstilling er det viktig med trening og fysisk aktivitet.

Overfor Se og Hør forteller Saab at han er en av de heldige som ikke har så store plager.

- Jeg blir ikke så plaget av sykdommen nå, nå får jeg medisin for det. Da jeg ikke tok medisin så var det et helvete, innrømmer han.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Aldri før har det skjedd at en deltaker må forlate konkurransen så tidlig. Video: Discovery +. Reporter: Jonas Hammer Vis mer

Under innspillingen av realityprogrammet fikk han også medisin for å unngå de verste plagene.

- Jeg vil ikke si det påvirket meg noe da jeg var på «71». Jeg fikk medisin to ganger gjennom innspillingen, og da var jeg akkurat i så fin form som jeg kunne vært hvis jeg ikke hadde hatt sykdommen, sier Saab.

LAGKAMERATER: Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Bilal Saab, Maria Stavang og Kevin Lauren (ikke avbildet) utgjør lag Nordkapp. Foto: Matti Bernitz / Discovery
LAGKAMERATER: Niklas Dyrhaug, Caroline Nitter, Bilal Saab, Maria Stavang og Kevin Lauren (ikke avbildet) utgjør lag Nordkapp. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer

- Selvfølgelig er man litt mer stiv og støl på morgenen, men det er bare piss i forhold til hvordan det kan være. Da jeg ikke hadde medisin så var det noen morgener jeg våknet og så kunne jeg ikke gå.

24-åringen lever altså fint med sykdommen, når han tar medisiner.

- Det kan være jeg må ta en liten tøye-bøye-runde før jeg griper dagen, men utover det er det ingenting som påvirker meg - og jeg trives godt med det.

TILBAKE: «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er tilbake med en ny sesong. Video: Rød Løper/TVNorge Vis mer

LES OGSÅ: Svarer etter nederlaget

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer