Camilla Botilsrud Sagen:

Kronerulling for TV 2-profil

- Helt jævlig, sier programlederen.

FAMILIEMEDLEM: Camilla Botilsrud Sagen beskriver hunden Basse som et familiemedlem. Foto: Privat
FAMILIEMEDLEM: Camilla Botilsrud Sagen beskriver hunden Basse som et familiemedlem. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2020 kjøpte «God morgen Norge»-programleder Camilla Botilsrud Sagen (30) seg hus i hjembygda Kirkenær i Innlandet. Husdrømmen ble imidlertid ikke helt slik hun hadde sett for seg.

Idyllen ble nemlig raskt brutt da hun i sin nykjøpte bopel oppdaget fukt i kjeller - med soverom og oppholdsrom. Skaden oppdaget hun da hun så mugg.

Den gang gikk hun til sak mot tidligere huseier, hvor hun krevde heving av kjøpet eller prisavslag. Etter to dager i retten ble det klart at hun hadde tapt på alle punkter, og med saksomkostninger og advokatutgifter endte Sagen opp med å måtte betale 220 000 kroner.

STERKT: For Louise Angelica Riise, har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen/Marcus Brenden/Ingebjørg Iversen Vis mer

Nå har Sagen igjen havnet i en økonomisk knipe. Skyhøye regninger har hopet seg opp etter at hunden Basse ble syk.

- Et familiemedlem

I juli våknet hun nemlig at av den ni år gamle beagelen Basse hadde blitt syk, med blant annet oppkast, blodig avføring og null matlyst, noe som førte til flere veterinæropphold.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Sagen har selv ingen samboer eller barn, og beskriver hunden som et familiemedlem.

- Basse er jo han jeg bor med, som er min jakt- og turkompis, han er med på de fleste sosiale ting hos venner og familie, og han sover både på sofaen og i senga med meg om natta. Så vi har et usunt og fantastisk forhold, forteller Sagen lattermildt til Se og Hør.

SUSS: Camilla og Basse elsker å gå på tur sammen. Foto: Privat
SUSS: Camilla og Basse elsker å gå på tur sammen. Foto: Privat Vis mer

Det siste året har hunden blant annet ødelagt en sene i tåen, slitt med forkalkninger og hofteleddsdysplasi og kastrering etter prostataproblemer. Forsikringen dekker kun 30 000.

Da Basse ble syk igjen i juli, steg regningene raskt til over 60 000 kroner - noe som ikke lenger dekkes av forsikringen. Hittil har hun derfor måttet betale 45 000 kroner fra egen lomme.

Programlederen fikk beskjed om at Basses tykktarm er unormalt tykk, noe som kan indikere enten kreft eller kronisk tarmbetennelse. Legene oppdaget også en utvekst på blæren hans, som også kan vise seg å være kreft.

Mange tøffe døgn

Sagen er nå flere hundre tusen i minus, etter både hundesykdom og rettssak etter huskjøpet, og sparekontoen har mildt sagt fått kjørt seg.

Derfor bestemte onkelen hennes seg for å opprette en innsamlingsaksjon på Spleis. Innsamlingen er nå avsluttet, og det ble samlet inn 24 000 kroner fra både venner og ukjente.

MATFORGIFTET: Mange av «Paradise»-deltakerene ble rammet av sykdom under oppholdet på hotellet. Vi har tatt en prat med dem om hvordan det var. Reporter: Thea Hope. Video: Luna Lea/Viaplay - «Paradise». Klipp: Nora Skavhaug Vis mer

Programlederen forteller til Se og Hør at det har vært noen tøffe døgn i det siste.

- Hvordan har du det nå som Basse er syk?

- Det har vært helt jævlig. Det er kanskje ikke det peneste å si, men det var helt jævlig å se hvor syk Basse var før vi dro på sykehuset. Det var veldig vondt å se han sånn. Det var mange vanskelige døgn da han var innlagt på sykehuset, da jeg ikke visste om jeg ville få han tilbake.

PASSER PÅ: Camilla forteller om tøffe døgn da hun ikke visste om Basse ville overleve sykdommen. Foto: Privat
PASSER PÅ: Camilla forteller om tøffe døgn da hun ikke visste om Basse ville overleve sykdommen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg vet jo at man ikke har kjæledyr livet ut, men når det skjer så akutt og han blir alvorlig syk, så er det utrolig vanskelig.

- Tårene kom med en gang

Sagen forteller også at en enorm lettelse gikk gjennom henne da spleisen ble opprettet.

- Jeg hadde penger på bufferkonto, så jeg hadde penger til veterinærutgiftene, men da hadde det vært tomt alle andre steder. Jeg tenkte først «OK, da blir det å pante tomflasker og ha det trangt en periode». At spleisen ble opprettet gjorde at skuldrene mine sank veldig, og jeg ble enormt lettet.

I starten var det vanskelig for henne å akseptere donasjonene fra fremmede mennesker og venner.

FAMILIEVENN: Jørgine Vasstrand innrømmer at hun hadde et spesielt ønske da de ringte og ville ha henne med på «Skal vi danse all stars» denne høsten. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Jeg startet jo ikke spleisen selv, så først var det litt vanskelig å skulle ta imot. Det måtte jeg bare sette til side, og være uendelig takknemlig for at folk har gitt i stort og smått. Og min kjære onkel som startet rullinga - det er helt fantastisk, forteller hun og legger til:

- Jeg har grått så mye! At folk bryr seg så mye om noen de ikke kjenner og en hund, jeg hadde først ikke ord. Jeg så spleisen da Basse fortsatt var på sykehuset, og tårene bare kom med en gang. Det er vanskelig å sette ord på, det var helt vanvittig snilt, forteller hun takknemlig.

LES OGSÅ: Kjendishunden er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer