LETT: I en FN-rapport kritiseres nå dommene narkoavhengige kjendiser som Amy Winehouse får. Ifølge rapporten er dommene alt for snille. Foto: AP
LETT: I en FN-rapport kritiseres nå dommene narkoavhengige kjendiser som Amy Winehouse får. Ifølge rapporten er dommene alt for snille. Foto: APVis mer

Kritisk til narkodommene

FN mener narkodømte kjendiser slipper alt for lett unna.

SEHER.NO: FN er kritisk til de unødvendig milde dommene kjendisene får når de blir tatt for narkotikaforseelser. I en ny rapport hevder de at alt for milde straffer mot rockestjerner, skuespillere og andre kjendiser som begår narkotikalovbrudd, sender dårlige signaler til dagens unge.

Nå krever organisasjonen krafttak mot dopmisbrukende kjendiser.

FN-organet "Watchdog" står bak rapporten som bør få kjendiser som Amy Winehouse, Kate Moss og Pete Doherty til å skjelve i buksene...

I rapporten nevnes ingen navn, men det er allment kjent at kjendisene ofte får særbehandling av politiet når de ferskes med narkotika på seg.

Se bare her:
Lindsay Lohan tilbragte i fjor 84 minutter i fengselet for gjentatte kjøreturer i ruspåvrket tilstand.

 I februar i år ble Aaron Carter stanset av politiet for råkjøring. Da de gjennomsøkte bilen hans fant politiet 56 gram marihuana. Carter tilbragte en natt i fengsel, deretter ble det mistenkelig stille omkring hendelsen.

Kate Moss er tatt med kokain i nesa, uten at det har fått særlige konsekvenser for supermodellen.

Også Kate Moss' (34) selverklærte heroinavhengige av-og-på-kjæreste Pete Doherty (29) har tilsynelatende klippekort i fengselet. Han er titt og ofte innom for doprelaterte lovbrudd, men slippes alltid igjen ut etter kort tid.

Amy Winehouse (24) er et kapittel for seg. Hun har åpenhjertig innrømmet både alkohol- og narkotikaavhengighet. I oktober i fjor ble hun arrestert av politiet i Bergen etter å ha blitt pågrepet med cannabis. Rettssaken blir stadig vekk utsatt.

Les også: Amys kokainbruk ødelegger!

- Kjendiser er ofte innblandet i - og medvirker til - ulovlig narkotikahandel, smugling og misbruk. Og dette har blitt totalt glamorisert, sier Philip Emafo, ordfører for "International Narcotics Control Board" (INCB) til BBC.

- Om disse personene begår lovbrudd så skal de tas hånd om i henhold til lovverket, sier han.

- Jeg har hatt sex med for mange kvinner, jeg har tatt for mye dop. Jeg har festet altfor mye, og jeg elsket syre da jeg gikk på college!, har Hollywoodsjarmøren George Clooney (46) fortalt om sin ville fortid.

Også søte Drew Barrymore (33) har innrømmet å ha misbrukt dop siden hun var 11 år gammel

- Kokain var fantastisk for både slanking, festing og humøret!, har hun sagt.

Det er vanlig at kjendiser slipper unna med bøter for kriminelle handlinger som i "normale" tilfeller ville gitt fengselsstraff, skriver svenske Aftonbladet.

- Kjendiser behandles mildere av rettsystemet og det er beklagelig. Det skal ikke finnes noe skille i konsekvensene for en kjendis i forhold til en vanlig person som begår samme lovbrudd, sier professor Hamid Ghodse, medlem av INCB, til CNN.

FN-rapporten hevder også at kjendiser som tar kokain og annen narkotika bidrar til å avdramatisere narkotikamisbruk og indirekte oppmuntrer unge mennesker til å bruke narkotika.

- Ikke bare sender man slike signaler, allmenheten får også en skjev oppfatning av hvilke konsekvenser narkotikarelaterte lovbrudd bør få, sier Hamid Ghodse.

 
Les også: Narkoflom i Hollywood!