Miranda Lambert:

Kritisert etter dette - nå svarer hun

- Jeg ville åpenbart aldri tolerert at dyr blir behandlet dårlig.

STJERNEMØTE: Da Miranda Lambert delte dette bildet av seg selv, Joe Exotic og hans ansatte på Twitter, reagerte flere. Nå forklarer country-stjernen bakgrunnen for bildet. Foto: Twitter / Miranda Lambert
STJERNEMØTE: Da Miranda Lambert delte dette bildet av seg selv, Joe Exotic og hans ansatte på Twitter, reagerte flere. Nå forklarer country-stjernen bakgrunnen for bildet. Foto: Twitter / Miranda Lambert Vis mer

Mandag delte countrystjernen Miranda Lambert (36) et innlegg på Twitter som fikk flere til å reagere.

«Her er et lite mandagsminne til dere alle», skrev artisten sammen med en bildeserie av seg selv og Joe Exotic (57) - som den siste tiden har vært mye omtalt på bakgrunn av Netflix-dokumentaren «Tiger King».

Joe Exotic, hvis egentlige navn er Joseph Allen Maldonado-Passage, drev i mange år Greater Wynnewood Exotic Animal Park i Oklahoma, der han stilte ville katter til disposisjon for publikum.

Han sitter for tiden i fengsel, og er dømt for 17 tilfeller av dyremishandling og for å ha planlagt leiemord ved to tilfeller på sin årelange erkefiende, Carole Baskin.

Med tanke på at det i kjølvannet av Netflix-dokumentaren har kommet fram flere detaljer rundt Exotics dyrehold, var det flere som reagerte på at Lambert delte bilder med ham.

Det skriver People.

Krass kritikk fra fansen

«Jeg har vært fan av deg i over ti år, men han (Joe Exotic, journ.anm.) drepte uskyldige og friske tigre», er blant kommentarene som har dukket opp under Lamberts innlegg.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

«Det er ikke et bilde jeg ville vært stolt av, ikke minst delt i sosiale medier», lyder en annen reaksjon.

Miranda Lambert stiftet i 2009 stiftelsen MuttNation, som har som mål å bidra til at så mange hunder som mulig blir adoptert fra dyrebeskyttelsen og får seg et hjem.

Nettopp på bakgrunn av hennes kjærlighet for dyr reagerer mange.

«Jeg er overrasket over at du deler dette, med tanke på at du elsker dyr», skriver en bruker til innlegget.

De mange reaksjonene har ført til at Lambert har sett seg nødt til å svare for seg i et nytt innlegg på Twitter, der hun forklarer når bildet ble tatt.

LØGN: Se og Hør har intervjuet Tiger King-karakter Doc Antle. Bilder fra Netflix. Vis mer

Søkte frivillige

I innlegget skriver hun at bildet ble tatt da orkanen Harvey herjet i USA.

«MuttNation-teamet reiste til Houston for å hjelpe til med å finne nye hjem til hunder fra dyrebeskyttelsen, for å skaffe ledige plasser til alle dyrene som ble skilt fra eierne sine», skriver 36-åringen.

Videre skriver hun at stiftelsen ba om frivillige til å hjelpe til med å transportere hunder fra Houston til Oklahoma, der flere dyrene ville få pass og bli adoptert av en ny familie.

«En fyr som het Joe meldte seg selv, traileren sin og sine ansatte. Nå vet jeg at det er Joe Exotic», skriver hun.

«Jeg har aldri vært i dyrehagen hans, og jeg visste ikke engang at han hadde tigere. Jeg ville åpenbart aldri tolerert at dyr blir behandlet dårlig», avslutter hun innlegget.

- Jeg skammer meg

Exotic sitter som nevnt i fengsel, og er dømt til 22 år bak murene.

Flere av 57-åringens tidligere ansatte hevder det aldri foregikk mishandling mens Exotic drev parken, men han ble likevel dømt.

Selv har han i ettertid av fengslingen uttalt at han skammer seg over hvordan dyrene hadde det i parken.

- Gå og sitt i et bur med dyrene dine i en uke. Da jeg forlot dyreparken og sendte sjimpansene mine til reservatet i Florida og så hva de har gått gjennom i 18 år … Jeg skammer meg, sa han i et intervju med Netflix.

LES OGSÅ: Grillet etter luksus-skryting