«Inger in Dubai»:

Kritiseres under graviditeten

Inger Houghton er 23 uker på vei med tvillinger. På Instagram rennes hun ned med råd.

SVARER: Inger Houghton får stadig høre at hun har et risikosvangerskap. Nå svarer hun. Foto: Privat
SVARER: Inger Houghton får stadig høre at hun har et risikosvangerskap. Nå svarer hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I slutten av april kunne Inger Houghton (35), kanskje best kjent som «Inger in Dubai» for mange, dele den gledelige nyheten om at hun og ektemannen Ian Houghton venter barn igjen. Deres felles datter Kaia skal ikke bare bli storesøster til en, men til to.

På Instagram avslørte nemlig paret at de venter tvillinger, og i juni ble det kjent at de venter både en gutt og ei jente.

«Best of both worlds», skrev den vordende trebarnsmora i sosiale medier den gang.

I kjent «Inger-stil» har influenceren, som har nesten 200 000 følgere på Instagram, delt glimt fra hverdagen med følgerne sine, hvor spesielt treningsinnhold fyller feeden hennes.

Fredag kan imidlertid den sprudlende rogalendingen fortelle at ikke alt hun deler blir tatt like godt imot, og at råd fra følgerne hennes om hvordan hun bør trene gjør henne redd.

«Kommentarene er nok godt ment, men vit at det ikke hjelper. Alt det gjør er å skremme meg, og det er ikke godt å føle seg redd», skriver hun blant annet.

View this post on Instagram

Pregnancy really hit different this time. I’m 5 years older, I already have a child to care about, and oh, I got the #2for1 deal. I have less energy and more aches and pains (hello lower back and #heartburn), and my belly feels hard and sensitive. Like it sometimes hurts to touch it and I can’t remember it was like that with my first. My training is a whole different story this time around. I’m training half of what I’m used to (pregnant or not!), but I’m actually ok with that. I honestly thought it would stress me out more not to get my daily fix, and that I would consider myself lazy, but it doesn’t bother me. What does bother me however are all the comments about how my training is risky and can bring on early labour. Or maybe not the comments per se, but the fact that I let them get to me. Last pregnancy I got similar comments as well, but they didn’t affect me in the same way. I thought being more experienced with pregnancy and training would make me feel more secure in my own decicions, but with «everyone» saying that a #twinpregnancy is at higher risk, I find it harder to trust my own body. I want to continue to workout because of how it makes me feel, and I am adjusting the load and effort for each week and workout. I understand some of the stuff I do can seem way too challenging for someone who is pregnant with twins, but keep in mind that training is all relative. The comments are probably coming from a good place, but please know they do not help. All they do is scare me, and it’s not nice to feel scared #pregnancyupdate

A post shared by Inger Houghton (@ingerindubai) on

- Mer usikker selv

Overfor Se og Hør forteller Inger, som flyttet hjem med familien etter ni år i Dubai for noen måneder siden, at hun skjønner at følgerne hennes ikke har som intensjon å være slemme, men at hun synes det er rart at hun får pekefingeren rettet mot seg og råd uten å ha bedt om det.

- Mange ganger får jeg tilsnakk jeg ikke hadde sagt til venninnene mine med mindre de hadde spurt engang, forteller hun, og fortsetter:

- Grunnen til at det blir sårere denne gangen handler jo om at jeg er mer usikker selv. Jeg har aldri gått gravid med tvillinger før. Sist, da jeg ventet Kaia, hadde jeg heller aldri vært gravid, men på en eller annen måte følte jeg meg tryggere.

Inger tror usikkerheten handler om at man stadig blir mata med informasjon om at tvillingsvangerskap er et risikosvangerskap.

- Det gjør meg mer redd og usikker. Jeg tenker jo at «herlighet, dette føles bra, men er jeg kanskje helt på trynet nå?».

- Kroppen sier ifra

Så langt i graviditeten har hun rådført seg med mannen sin, og hun har heller ikke fått indikasjoner fra legen om at hun ikke bør gjøre det hun gjør.

- Jeg tenker at det er de og meg selv jeg bør høre på framfor fremmede på Instagram, mener hun.

Til tross for at Inger har vært aktiv i sosiale medier i flere år og følges av hundre tusener, innrømmer hun at det er de negative kommentarene man tenker over og som setter et stuck i en.

35-åringen kan fortelle at hun har kuttet drastisk ned på treningen denne gangen, og synes det er bra at de som mener hun trener mye nå ikke fulgte henne da hun ventet sitt første barn.

- Kanskje jeg ville ha presset meg mer denne gangen, men det går faktisk ikke. Jeg får klar beskjed fra kroppen på hva jeg takler og ikke, jeg gjør øvelser med belastning som jeg har full kontroll på og vil ikke presse grensa.

Vil dele

Selv om det er rådene hun ikke ønsker å få som fester seg best i hukommelsen, innrømmer Inger fredag kveld at etter hun skrev åpent om temaet på Instagram, har hun også fått enormt mye støtte.

- Det som kommer fra leger og jordmødre hjelper naturligvis enda mer. Mange har mint meg på at jeg har et risikosvangerskap, men påpekt at det ikke nødvendigvis er treningen som gjør det mer risikofylt, men at det er andre faktorer man skal passe mer på.

- Jeg har fått tips om å logge av, men jeg synes det er fint å dele sånne tanker også. Jeg prøver jo å være åpen og ærlig om hva jeg tenker, fortsetter hun.

I skrivende stund er 35-åringen 23 uker og noen dager på vei med tvillingene, dette er ifølge henne over halvveis når man venter to babyer.

- Jeg skal på kontroll på tirsdag, og da skal jeg ha en lang prat med doktoren om hva jeg kan og ikke kan gjøre, sier hun og ler.

Vis mer

Navnevalg

Som nevnt tidligere i saken venter Inger og ektemannen både en gutt og ei jente. Hun hinter om at navn til de to små babyene begynner å falle på plass, men at de ikke ønsker å dele noe på nåværende tidspunkt.

- Det var mye lettere å velge navn første gang. Nå skal vi finne to navn som skal passe til hverandre, de skal passe til Kaia og vi har hele veien sagt at det skal kunne uttales på både norsk og engelsk uten å høres rart ut, sier hun, og legger til at det er helt perfekt å vente en av hvert kjønn.

- Det var akkurat det jeg håpet på. Tvillinger har lett for å bli sammenliknet på en helt annen måte enn vanlige søsken tror jeg, men nå blir det mindre naturlig ettersom det ikke er samme kjønn. Det er gøy med jente så jeg får brukt de fine barneklærne jeg har etter Kaia, men også det at jeg skal få oppleve å bli guttemamma er stort, fortsetter hun.

LES OGSÅ: I sorg uker før fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer