Kong Charles:

Kritiseres: - Ufølsomt

Skuespilleren Michael Sheen reagerer på kongens Wales-besøk.

REAGERER: Den walisiske skuespilleren Michael Sheen er ikke imponert over kong Charles' valg av dag å besøke Wales. Foto: Reuters / NTB
REAGERER: Den walisiske skuespilleren Michael Sheen er ikke imponert over kong Charles' valg av dag å besøke Wales. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den walisiske skuespilleren Michael Sheen (53) delte nylig en video på Twitter. I videoen rettet han kritikk mot Storbritannias nye konge, kong Charles (73).

I videoen kritiserte skuespilleren kongens beslutning om å besøke Wales for første gang siden han ble konge 16. september, som er en historisk dag for Wales.

- LENTE SEG: Kroppsspråkekspert Grete Holtan om hvordan kong Harald framsto i dronning Elizabeths begravelse. Programleder: Maja Walberg Klev Vis mer

- Å velge 16. september for å komme til Wales for første gang som konge, rett etter å ha annonsert at hans sønn William (40) er den nye prinsen av Wales, virker å være gjennomtenkt. Om det er et bevisst valg tror jeg mange kan oppfatte det som så ufølsomt at det nesten er en fornærmelse, sier Sheen i videoen, gjengitt av blant andre Page Six.

16. september er nemlig «Owain Glyndŵr day» i Wales. En feiring av Owain Glyndŵr, som sies å være den siste innfødte prinsen av Wales og grunnleggeren av det første walisiske parlamentet.

Dagen er til for å minnes da Glyndŵr, på samme dato i 1400, begynte et 15 år langt opprør mot Englands Kong Henry IV for selvstendighet.

SAMLET: Flere mennesker har samlet seg i Hyde Park i London for å vise sin respekt for avdøde dronning Elizabeth. Reporter: Emma Cecilia Eriksson. Video: Thea Hope Vis mer

- Hvis det ble gjort i uvitenhet om betydningen av dagen, kan man lure på hva det å være prins av Wales, så lenge, faktisk betydde for ham, om han ikke er klar over hva den dagen betyr engang, fortsetter Sheen.

Skuespilleren åpnet videoen med å uttrykke sin medfølelse for tapet av dronning Elizabeth.

- Jeg har den dypeste sympati for kong Charles og hans barn og barnebarn, for tapet av moren, bestemoren og oldemoren, dronningen.

LANGER UT: Skuespilleren reagerer på kong Charles' besøk til Wales. Foto: Rich Hardcastle/BAFTA/REX/NTB
LANGER UT: Skuespilleren reagerer på kong Charles' besøk til Wales. Foto: Rich Hardcastle/BAFTA/REX/NTB Vis mer

Selv om kong Charles og dronning Camilla (75) ble tatt godt imot av folkemengden i Cardiff, er det stadig flere som ønsker en slutt på tittelen «prinsen av Wales». Til nå har over 25 000 signert et opprop om at tittelen fjernes, skriver WalesOnline.

LES OGSÅ: Belagt med bly

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer