Kong Charles:

Kritiseres: - Ufølsomt

Skuespilleren Michael Sheen reagerer på kongens Wales-besøk.

REAGERER: Den walisiske skuespilleren Michael Sheen er ikke imponert over kong Charles' valg av dag å besøke Wales. Foto: Reuters / NTB
REAGERER: Den walisiske skuespilleren Michael Sheen er ikke imponert over kong Charles' valg av dag å besøke Wales. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den walisiske skuespilleren Michael Sheen (53) delte nylig en video på Twitter. I videoen rettet han kritikk mot Storbritannias nye konge, kong Charles (73).

I videoen kritiserte skuespilleren kongens beslutning om å besøke Wales for første gang siden han ble konge 16. september, som er en historisk dag for Wales.

- Å velge 16. september for å komme til Wales for første gang som konge, rett etter å ha annonsert at hans sønn William (40) er den nye prinsen av Wales, virker å være gjennomtenkt. Om det er et bevisst valg tror jeg mange kan oppfatte det som så ufølsomt at det nesten er en fornærmelse, sier Sheen i videoen, gjengitt av blant andre Page Six.

16. september er nemlig «Owain Glyndŵr day» i Wales. En feiring av Owain Glyndŵr, som sies å være den siste innfødte prinsen av Wales og grunnleggeren av det første walisiske parlamentet.

Dagen er til for å minnes da Glyndŵr, på samme dato i 1400, begynte et 15 år langt opprør mot Englands Kong Henry IV for selvstendighet.

- Hvis det ble gjort i uvitenhet om betydningen av dagen, kan man lure på hva det å være prins av Wales, så lenge, faktisk betydde for ham, om han ikke er klar over hva den dagen betyr engang, fortsetter Sheen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.