Reese Witherspoon:

Kritiseres: «Hva skjer med retusjeringen?»

Flere reagerer på magasinforsiden av skuespilleren.

FANSEN REAGERER: Flere går hardt ut mot magasin etter at Reese Witherspoon ser ugjenkjennelig ut. Foto: Arroyo O'Connor / Pa Photos / NTB
FANSEN REAGERER: Flere går hardt ut mot magasin etter at Reese Witherspoon ser ugjenkjennelig ut. Foto: Arroyo O'Connor / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

At magasinforsider, så vel som Instagram-bilder, retusjeres og manipuleres over en lav sko, er dagligdags i 2021.

I flere tiår har modeller og kjendiser fått ansikt og kroppen endret for å ta seg bedre ut i bladhyllene, og nå tar det bare et tastetrykk for å jevne ut huden, forstørre øyne og lepper, og minske nesen. Det gjøres enkelt med et filter i sosiale medier.

Det har imidlertid aldri vært større fokus på digitale ansikts- og rumpeløft, og flere har måttet stå til ansvar for overdreven bruk i kommentarfeltene.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

Skaper reaksjoner

Sist ut er skuespiller Reese Witherspoon (45), som nå pryder forsiden av magasinet InStyle.

Hadde det ikke vært for navnelappen ved siden av, er det nok få som hadde skjønt at det var nettopp Witherspoon som poserte i «den lille sorte».

Page Six er blant mediene som omtaler forsiden.

Hun er nemlig helt fri for fine linjer i ansiktet, og øynene har fått en helt ny blåfarge. Det er flere som påpeker at noen har vært litt ivrige i Photoshop før print.

«Ja, hun er vakker, men det er ikke slik hun ser ut. Jeg er overrasket over at hun godkjente det», skriver én.

TATT PÅ FERSKEN: Instagram-profilene @celebface og @beauty.false tar stjernene på fersken i ekstremt bilderedigering. Her er noen av de villeste eksemplene. Video: Rød Løper Vis mer

«Først skjønte jeg ikke at det var Reese på forsiden, jeg måtte se hvem som hadde lagt det ut. Reese er en utrolig vakker kvinne uten slik voldsom retusjering», skriver en annen.

«Hva skjer med retusjeringen? Dette er ikke deg», skriver en tredje.

Så seg nødt til å svare

En rekke skriver også at de trodde Witherspoon hadde lagt ut bilde av datteren, Ava Elizabeth Phillippe (22). De to har tidligere vakt oppsikt for sitt like utseende, selv om det altså skiller 23 år mellom dem.

Kritikken har kommet i kommentarfeltene til både 45-åringen og magasinet, som begge har publisert bildet på Instagram. Det har kommet så mange reaksjoner at sjefredaktør Laura Brown har sett seg nødt til å svare. Det gjør hun i magasinets eget kommentarfelt.

FIKSET: Årvåkne følgere reagerte da den britiske tv-personligheten delte et retusjert bilde av seg selv som 5-åring på Instagram. Foto: Instagram @laurengoodger Vis mer

«Hei! Til dere som kommenterer om retusjering, så var temaet supersexy, tung øyesminke og stort hår. Man ser sjelden Reese slik - noe som var poenget. Vi driver ikke med å polere kvinner i InStyle», svarer hun.

Svaret har imidlertid bare kastet bensin på bålet, og flere mener det fornærmer intelligensen til følgerne deres å protestere mot retusjeringen.

«Vi ser henne sjelden slik fordi halve pannen, kjeven og nesen hennes mangler», protesterer én.

Witherspoon selv har ikke svart på kritikken, men har i Instagram-innlegget takket magasinet for å velge henne som forsidepike.

LES OGSÅ: I hardt vær etter nytt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer