Victoria Beckham:

Kritiseres: - Fryktelig farlig

Victoria Beckhams uttalelser om kvinnekroppen har ikke falt i god jord hos alle. Nå er hun i hardt vær.

HYLLER: Motemogulen Victoria Beckham hyller kvinnekroppen i nytt intervju. Foto: Maja Smiejkowska / Shutterstock / NTB
HYLLER: Motemogulen Victoria Beckham hyller kvinnekroppen i nytt intervju. Foto: Maja Smiejkowska / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at den tidligere «Spice Girls»-sangeren og motemogulen Victoria Beckham (48) er kjent for å ha lagt mye fokus på kropp og vekt, og hun er heller ikke fremmed for ekstreme dietter.

Til slutt skal det dog ha gått så langt at vennene til 48-åringen så seg nødt til å sette ned foten, og siden har fokuset snudd. Nå hyller hun nemlig kvinnekroppen i alle fasonger.

OVERRASKER: Victoria Beckham har for lengst byttet ut dansesko og popstjerne-liv med stiletthæler og et nytt liv som motedesigner. Men det betyr ikke at hun har glemt gamle kunster. Video: Victoria Beckham / Instagram Vis mer

- Vil ha pupper og rumpe

Motemogulen gjorde nylig et intervju med Grazia Magazine i forbindelse med sin nye kleskolleksjon VB Body. Der forteller hun blant annet om endringene som har skjedd i løpet av de siste årene hva gjelder kvinneidealet. I motsetning til tidligere har hun nå et helt annet syn på det.

- Det er ikke lenger moderne å ville være skikkelig slank. Jeg tror at kvinner i dag ønsker å være sunne og formfulle. De vil ha pupper og rumpe. Jo mer formfull du er, jo bedre ser kjolene mine ut på deg, forklarer hun til magasinet.

Videre påpeker Beckham at hun synes dagens kroppsideal er befriende. Hun mener nå at flere heller vil være formfulle enn supertynne, noe hun synes er inspirerende for barna hennes.

STJERNEMØTE: Denne selfien, av Pia Tjelta og David Beckham, er det flere som har fått med seg. Dette er historien bak. Video: Kåss til kvelds, NRK Vis mer

- Det er mange formfulle kvinner i Miami og de eier det virkelig. De går rundt i Miami Beach med lite klær på og ser fantastiske ut. De viser frem kroppene sine med en slik selvtillit. Jeg synes holdningen og stilen deres er veldig befriende, sier hun, og legger til:

- Som mamma elsker jeg å være rundt kvinner som feirer formene sine og liker hvordan de ser ut.

- Fryktelig farlig

48-åringen virker tilsynelatende tilfreds med sine egne uttalelser om kvinnekroppen, men det har riktignok ikke falt i god jord hos alle. Den britiske TV-personligheten Piers Morgan (57) er blant de som reagerer, skriver australske News.

Han stusser nemlig på flere av Beckhams uttalelser. Under onsdagens episode av sitt eget talkshow «Uncensored», går han hardt ut mot motemogulen og legger ikke skjul på hva tenker.

REAGERER: TV-verten Piers Morgan reagerer kraftig på Victoria Beckhams ferske uttalelser om kvinnekroppen. Foto: Dominic Lipinski / Pa Photos / NTB
REAGERER: TV-verten Piers Morgan reagerer kraftig på Victoria Beckhams ferske uttalelser om kvinnekroppen. Foto: Dominic Lipinski / Pa Photos / NTB Vis mer

- Er dette den samme Victoria Beckham som ble beryktet for å bokstavelig talt å spise salatblader til lunsj?, sier Morgan innledningsvis, og viser etter hvert et bilde av en tynn kvinne som modellerte for kolleksjonen hennes.

- I mange år har hun bevisst brukt skjelett, magre, hule, juksemodeller for å fremme moten hennes, som jeg jevnlig kritiserte som en fryktelig farlig inspirasjon for millioner av unge jenter som følger henne på sosiale medier, fortsetter han.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

Videre hevder Morgan at han er mistenksom til motedesignerens plutselige kroppspositivisme. Han mener at det skyldes at virksomheten hennes går dårlig, og at hun derfor må tenke i nye baner.

- Hvis vi ser på det siste coveret av Sports Illustrated, så viser det at å være større er den nye versjonen av å være tynnere, og det er der alle pengene nå går.

Ifølge The Guardian har salgstallene i Beckhams klesmerke gått ned hele seks prosent fra året før. De skriver også at klesmerket har kuttet prisene på kjoler med så mye som 40 prosent de seneste seks månedene.

Blant annet har de også begynt å bruke enklere design og lettere stoffer for å kutte priser og øke salgsforespørselen.

LES OGSÅ: Kritiseres: - Veldig upassende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer