Kritiserer norsk films ungdomshysteri

Bjørn Floberg (65) mener at dagens filmskapere ikke har kjennskap til eldre mennesker.

KRITISK: Bjørn Floberg har spilt i en lang rekke teater- og filmproduksjoner, men mener at ungdomsfokuset er for sterkt i norsk film i dag. Her er han avbildet på «I et speil, i en gåte»-premieren i Oslo i 2008. Foto: Stella Pictures
KRITISK: Bjørn Floberg har spilt i en lang rekke teater- og filmproduksjoner, men mener at ungdomsfokuset er for sterkt i norsk film i dag. Her er han avbildet på «I et speil, i en gåte»-premieren i Oslo i 2008. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespiller Bjørn Floberg, som er aktuell i filmen «90 minutter» sammen med blant andre Aksel Hennie (36), mener at moderne norsk film fokuserer for mye på ungdommen.

65-åringen savner at den eldre generasjonen av skuespillere får øse av sine erfaringer på lerretet. 

- I norsk film er det et slags ungsomshysteri som gjør det vanskelig for folk på min alder å holde det gående. Få bak kamera har god nok kjennskap til eldre menneskers indre liv. Det får som konsekvens at ungdomssegmentet i film blir overdimensjonert, uttaler han til Dagbladet.

Floberg, som er kjent som etterforsker Jacob Hamre i «Varg Veum»-filmene, påpeker at norske filmskapere kan lære om mangfold i filmen fra utlandet.

- Man kan se til sentraleuropeisk film for å se at alle generasjoner har en verdi i filmsammenheng. Det kunne jo hende publikum hadde hatt glede av det også, understreker han.

«90 minutter», som omhandler det viktige temaet partnerdrap, går på norske kinoer i disse dager.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Nå er han klar for bryllup og barn   

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer