Kritiserer norsk films ungdomshysteri

Bjørn Floberg (65) mener at dagens filmskapere ikke har kjennskap til eldre mennesker.

KRITISK: Bjørn Floberg har spilt i en lang rekke teater- og filmproduksjoner, men mener at ungdomsfokuset er for sterkt i norsk film i dag. Her er han avbildet på «I et speil, i en gåte»-premieren i Oslo i 2008. Foto: Stella Pictures
KRITISK: Bjørn Floberg har spilt i en lang rekke teater- og filmproduksjoner, men mener at ungdomsfokuset er for sterkt i norsk film i dag. Her er han avbildet på «I et speil, i en gåte»-premieren i Oslo i 2008. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespiller Bjørn Floberg, som er aktuell i filmen «90 minutter» sammen med blant andre Aksel Hennie (36), mener at moderne norsk film fokuserer for mye på ungdommen.

65-åringen savner at den eldre generasjonen av skuespillere får øse av sine erfaringer på lerretet. 

- I norsk film er det et slags ungsomshysteri som gjør det vanskelig for folk på min alder å holde det gående. Få bak kamera har god nok kjennskap til eldre menneskers indre liv. Det får som konsekvens at ungdomssegmentet i film blir overdimensjonert, uttaler han til Dagbladet.

Floberg, som er kjent som etterforsker Jacob Hamre i «Varg Veum»-filmene, påpeker at norske filmskapere kan lære om mangfold i filmen fra utlandet.

- Man kan se til sentraleuropeisk film for å se at alle generasjoner har en verdi i filmsammenheng. Det kunne jo hende publikum hadde hatt glede av det også, understreker han.

«90 minutter», som omhandler det viktige temaet partnerdrap, går på norske kinoer i disse dager.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Nå er han klar for bryllup og barn   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer