PROGRAMLEDER: Guri Solberg leder på nytt TV 2-programmet «Skal vi danse». Denne gangen er Kristian Ødegård byttet ut med Carsten Skjelbreid. Foto: Fame Flynet
PROGRAMLEDER: Guri Solberg leder på nytt TV 2-programmet «Skal vi danse». Denne gangen er Kristian Ødegård byttet ut med Carsten Skjelbreid. Foto: Fame FlynetVis mer

Kritiserer kvinnelige kollegers kroppsfokus

Guri Solberg vil heller være god enn deilig.

SEOGHØR.NO: 

TV-programleder Guri Solberg (37) nyter for tiden stor suksess som programleder for dansekonkurransen «Skal vi danse» sammen med Carsten Skjelbreid.

Solberg er i år tilbake som programleder i danseprogrammet hun ledet for første gang i 2006.

Som en profilert TV-personlighet er det mange som har en mening om og hører på Guri. Derfor er programlederen opptatt av å fronte riktige saker når hun først har muligheten til det i media. Den samme bevisstheten mener Guri er fraværende hos mange andre kvinner i norsk offentlighet.

- Damer som står i bikini og sier at jeg vil helst ikke ha så mye kroppsfokus, for «mediene skriver så mye om det». Jeg synes det er kult med damer som fokuserer på hva de er gode på, og ikke hvor deilige de er. Selv om de er superdeilige, sier Solberg i et intervju med VG.

Tre ganger har Solberg fått spørsmål fra media om hun har vært gravid når det ikke har vært tilfellet. TV 2-profilen innrømmer at det er en ekkel følelse å vite at noen følger med.

- Jeg syns aldri det er stas å få telefon med spørsmål om jeg er gravid. Da vet jeg at de sitter på desken et sted og ser etter om magen min ser stor ut. Det syns jeg er ekkelt, forteller Solberg til avisen.

Solberg har barna Ella (4) og April (1,5) med musiker-mannen David Vogt (34).

LES OGSÅ:   Har ikke savnet «Skal vi danse»