«Skal vi danse»:

Kritiserer dommerne: - Mye tull og fjas

Martine Lunde og Tarjei Svalastog er ikke imponert over dommernes tilbakemeldinger.

UTE: Lørdag var det Martine og Tarjei Svalastog som røk ut av «Skal vi danse: All stars». Foto: Espen Solli / TV 2
UTE: Lørdag var det Martine og Tarjei Svalastog som røk ut av «Skal vi danse: All stars». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag kveld måtte nok et par pakke ned danseskoene og takke for seg, og det bleinfluenser Martine Lunde (26) og hennes dansepartner Tarjei Svalastog som røk ut av «Skal vi danse: all stars».

Se og Hør var til stede under sendingen og snakket kort med det utstemte paret etter at exiten var et faktum.

Svalastog svarte ærlig da han fikk spørsmål om hvordan det føltes for han å ryke ut av konkurransen.

- Det er selvfølgelig veldig kjipt, men noen må ut og sånn er gamet. I dag så var det oss. Så sånn er det, men jeg ønsker de andre masse lykke til. Så håper jeg at dommerne dømmer dans framover, og ikke dømmer på hva som er søtt og hva som er salt og hva som er crunchy, at de dømmer dans. Det håper jeg virkelig, så får vi se, forteller Svalastog til Se og Hør.

RØK UT: Martine Lunde røk ut av Skal vi danse og svarer om frieri-hinting. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

Det var TV 2 som først omtalte saken.

- Gikk på utseendet mitt

I etterkant har også Lunde tatt til sosiale medier for å uttrykke hva hun føler rundt dommerkommentarene hun fikk.

- Det jeg har tenkt mest på i ettertid er tilbakemeldingene fra dommerne og at enkelte av kommentarene gikk på utseende mitt og virket mer som en reklame for den nye Barbiefilmen, skrev Lunde på Instagram, og la til:

- Jeg skjønner at det kun var ment positivt, men jeg skulle ønske jeg heller kunne fått tilbakemeldinger på dansen jeg gjorde og ikke på hvordan jeg ser ut.

DOMMERKRITIKK: Martine Lunde og Tarjei Svalastog mener samtlige av dommerne har hatt for mye fokus på utseende framfor å gi tilbakemeldinger om dans. Foto: Espen Solli / TV 2
DOMMERKRITIKK: Martine Lunde og Tarjei Svalastog mener samtlige av dommerne har hatt for mye fokus på utseende framfor å gi tilbakemeldinger om dans. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Når Se og Hør slår på tråden mandag utdyper hun seg ytterligere. På spørsmål om hun føler at dommernes tilbakemeldinger medvirket til at hun røk, svarer hun:

- Nei, absolutt ikke. Det tror jeg ikke. Jeg er fornøyd med dommerpoengene, men det var bare noen av kommentarene.

REALITY AWARDS: Helene Hima avslører sivilstatus på rød løper. Video: Rød Løper. Vis mer

Hun legger til at hun ikke visste hvordan hun skulle tatt med seg tilbakemeldingene inn i videre dans.

- Jeg vet at Morten (Hegseth, journ.anm.) absolutt ikke mente noe negativt med det, men det var vel mer det at jeg skulle ønske at han kommenterte litt mer på dansen, istedenfor Barbie-kommentarene, som kunne høres ut som promotering for en ny film.

Til tross for lite fokus på dans, understreker hun at det ikke er noe hun kommer til å være plaget over i lang tid framover.

- Det er ikke noe jeg er spesielt sur over. Jeg er kjempefornøyd med poengene jeg fikk, legger hun til.

  • Les dommernes svar på kritikken lenger ned i saken!
REALITY AWARDS: Vi snakker med kjendiser på den røde løperen. Video: Rød Løper Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med TV 2 for å få kommentarer til saken. De hadde ikke anledning til å svare mandag.

- Mye tull og fjas

Lundes dansepartner Tarjei Svalastog mener at tilbakemeldingene stort sett har handlet om utseende.

- Det jeg mener med det, er at noen av kommentarene Martine har fått i løpet av de fire sendingene har gått på utseende og ikke dansen hun leverer. Og det mener jeg dommerne må holde seg for gode for og heller kommentere dansen, sier han til Se og Hør.

Svalastog følger opp:

- Nå skjønner jeg at dette er et underholdningsprogram, så det er ikke alltid man bare kan snakke om dansen, men jeg synes det innimellom kan bli litt for mye tull og fjas, og at de ikke har fokus på det man leverer på gulvet. Det er min mening rundt det.

På spørsmål om han tror tilbakemeldingene påvirket konkurransens utfall, svarer han:

FØLELSER: Triana Iglesias legger ikke skjul på følelsene sine etter at hun vant «Årets ærespris» under Reality Awards 2022. Video: Dagbladet TV / Rød Løper Vis mer

- Det er publikum som stemmer uansett. Så nei, jeg tror ikke det har noe å si. Vi røk ut og sånn er gamet. Det er ikke no bitterhet rundt det sånn sett, og vi fikk gode poeng, sier han, og fortsetter:

- De dømmer og gjør jobben sin, men jeg synes at utseendet, det trenger man ikke kommentere.

- Ment som en hyllest

Dommer Morten Hegseth (36) var den som kom med referansen om Barbie-filmen, og kommenterte at dansen var så søt at han i etterkant ønsket seg mer salt.

Overfor TV 2 svarer han følgende på kritikken:

- Det jeg mente, går mer på uttrykk enn utseende. Utseende skal man alltid prøve å unngå å kommentere. Den Barbie-kommentaren var egentlig for å gi Martine et kompliment, fordi Barbie er i vinden som aldri før. Så det er absolutt ment som en hyllest.

Hesgeth legger til at han har forståelse for at Lunde reagerte på at hun ikke fikk mer konstruktiv tilbakemelding, noe han tar til etterretning.

TRIST AVSKJED: Det blir tårevått når Lasse taper tvekampen sin, og ryker ut av «Farmen 2022». Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Merete Mørk Lingjærde (60), som også sitter i dommerpanelet, beskrev dansen til Lunde og Svalastog for søt og en sukkerbombe. Hun forteller til TV 2 at hun prøver å ha et bevisst forhold til å ikke kommentere utseende.

- Søtt er ikke en direkte måte å beskrive hvordan hun ser ut. Det er bare en beskrivelse på looken, musikken og alt hva man ser. Jeg kunne sikkert også sagt at det var vakkert og en vakker koreografi. Så det har virkelig ikke vært meningen å kommentere hennes utseende.

Begge dommerne påpeker imidlertid at de ofte må begrense hva de kommenterer, og sikter til at de har dårlig tid under sendingen.

LES OGSÅ: Forklarer det «kleine» øyeblikket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer