Madonna:

Kritikkstorm etter dette

En mulig bilderedigeringsskandale får det til å storme rundt Madonna.

I VINDEN: Madonna er ikke redd for å skape overskrifter. Nå får hun refs for en mulig bilderedigeringsskandale. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB
I VINDEN: Madonna er ikke redd for å skape overskrifter. Nå får hun refs for en mulig bilderedigeringsskandale. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Det skjer stadig vekk at store stjerner blir anklaget for å pynte på bilder av seg selv. Særlig har Kardashian-slekta titt og ofte måttet tåle kritikk for å ha sendt bildene sine grundig gjennom Photoshop før de deles i sosiale medier.

Denne gangen er det ingen ringere enn superstjernen Madonna (62) som får anklager om bilderedigering rettet mot seg. TikTok-stjerna Amelia M. Goldie (28) hevder at 62-åringen skal ha stjålet bildet hennes og «photoshoppet» ansiktet sitt inn i bildet - slik at det ser ut som superstjernas kropp.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

Madonna brukte det aktuelle bildet til å promotere albumet «Rebel Heart» på Instagram i 2015. De to bildene er til forveksling like, men om sangeren faktisk har «photoshoppet» bildet, er ikke godt å si.

Goldie sier til Buzzfeed at hun trodde det var en fleip da hun først så artistens bilde, og at hun ikke tok det særlig alvorlig før hun så at Madonna hadde delt det på sin offisielle konto på Instagram.

- Jeg forsøkte å komme i kontakt med teamet hennes to ganger på Instagram, men fikk ingen respons. Jeg ville bare sagt at jeg lo og at jeg er smigret, men jeg skulle jo selvsagt ha ønsket at jeg ble kreditert, sier 28-åringen til nettstedet.

BLÅKOPI?: Bildene av Madonna og TikTok-stjerna Amelia M. Goldie er til forveksling like. Foto: Skjermdump / Instagram
BLÅKOPI?: Bildene av Madonna og TikTok-stjerna Amelia M. Goldie er til forveksling like. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer

«Flaut»

Den mulige bildeblemma ble først kjent etter at Goldie nylig delte en video på appen TikTok der hun gjorde følgerne sine oppmerksom på Madonnas snart seks år gamle innlegg. Videoen gikk selvsagt viralt og har fått over to millioner visninger.

- Hvis du skal late som at du har en annen kropp enn du egentlig har, fortjener du å bli nevnt. Men det er ikke noe vondt blod, sier TikTok-stjerna videre til Buzzfeed.

28-åringen er skikkelig Madonna-fan - så for henne går det helt fint dersom den berømte artisten har benyttet seg av bildet. Inntil videre har verken Madonna eller teamet hennes uttalt seg om saken, men i 62-åringens kommentarfelt på Instagram krever fansen et svar.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

Man skulle kanskje tro at bildet - som ble delt 1. mai 2015 - skulle bli fjernet etter denne saken, men det ligger fortsatt åpent på superstjernas Instagram-profil.

«Dette er ikke engang bra 'photoshop'. Kroppen ser så liten og krympet ut i forhold til hodet. Proporsjonene er helt ute», er det en Instagram-bruker som skriver.

«Flaut og bisart», lyder en annens dom.

Så gjenstår det bare å se om Madonna eller teamet hennes kommer til å si noe om bildet - eller om de forblir stille som østers.

LES OGSÅ: Kronprinsessen overrasker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer