Vanessa Hudgens:

Kritikkstorm etter corona-uttalelser

Skuespilleren så seg nødt til å legge seg flat etter ufølsomme uttalelser om pandemien.

I HARDT VÆR: Vanessa Hudgens' livesending på Instagram hvor hun uttalte seg om coronaviruset, fikk flere til å se rødt. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Vanessa Hudgens' livesending på Instagram hvor hun uttalte seg om coronaviruset, fikk flere til å se rødt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At coronaviruset er en alvorlig pandemi er det ingen tvil om. Viruset som sprer seg i rekordfart rundt om i verden, har hittil forårsaket over 7900 dødsfall.

Strenge tiltak har blitt innført i flere land, og det oppfordres til å holde seg hjemme om man har mulighet, og ikke minst holde avstand til hverandre.

I kjølvannet av viruset har derimot flere kjendiser kommet med upassende uttalelser.

- En haug av bullshit

Sist ut er den tidligere «High School Musical»-stjerna Vanessa Hudgens (31), ifølge People. For få dager siden uttalte 31-åringen seg om coronaviruset i en livesending på Instagram.

- Ehm, ja, til juli høres ut som en haug av bullshit, var noe av det Hudgens uttalte og refererte til rapportene fra de amerikanske myndighetene om at folk burde holde seg inne fram til sommeren.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Det var under en nyhetskonferanse på mandag at USAs president Donald Trump kunngjorde enda strengere retningslinjer for hva folk bør gjøre for å bremse spredningen av viruset. Trump uttalte at det kan se ut til at pandemien kan vare til juli eller august.

- Jeg beklager, men, det er et virus, jeg skjønner det, jeg respekterer det. Men, samtidig, selv om alle får det, folk kommer til å dø, noe som er forferdelig, men samtidig uunngåelig ? fortsatte Hudgens under livesendingen.

Vekker sterke reaksjoner

Det skal sies at det ikke tok lang tid før flere reagerte sterkt på skuespillerens utsagn og overskriftene blusset opp i utenlandske medier.

En av dem var den amerikanske journalisten Yashar Ali som delte videoen til 31-åringen på Twitter.

- For en fryktelig og hjerteløs beskjed å dele med de yngre som ser opp til deg, skrev Ali.

Flere Twitter-brukere slengte seg på, og kritikken haglet mot stjerna.

- Sitter her og blunker av den fullstendige mangelen på empati og forstand. Wow. Jeg burde ikke bli overrasket. Sjokkerende som det er blir jeg fortsatt stadig overrasket over menneskers egoisme og viljen de har til å vise det, skriver en Twitter-bruker.

- Æsj. Det var ekstremt dumt. Det ser ut til at folk glemmer at de kan tenke ting uten å si det høyt, skriver en annen på Twitter.

- Det er ubeskrivelig. Barn, tenåringer, voksne og eldre er i faresonen, men folk som denne kjendisen blir ikke berørt av og bryr seg ikke om vanlige folk. Jeg kjenner en familie med en femåring som går gjennom cellegift, og de er så redde, men jeg antar at Vanessa synes det er uunngåelig, skriver en tredje.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

- Jeg er så lei meg

31-åringen valgte derfor å beklage seg for måten hun omtalte viruset på. Det gjør hun i form av videosnutter delt på Instagrams historiefunksjon.

- I går hadde jeg en livesending på Instagram og jeg innser i dag at noen av kommentarene mine er blitt tatt ut av kontekst. Det er en sinnssyk tid, det er en sinnssyk, sinnssyk tid og jeg er hjemme i isolasjon og det håper jeg at dere også er.

Videre la 31-åringen til at hun tar coronaviruset på alvor.

- Ja, jeg tar ikke denne situasjonen lett, på ingen måte. Jeg er hjemme … hold dere inne, fortsatte hun.

På Twitter deler hun også et innlegg hvor hun nok en gang beklager seg.

- Hei alle sammen. Jeg er så lei meg for måten jeg har fornærmet alle og enhver som har sett videoen fra livesendingen min på Instagram i går. Jeg er klar over at ordene mine var ufølsomme og ikke i det hele tatt passende for situasjonen landet vårt og verden er i akkurat nå, skriver skuespilleren.

- Dette har vært en stor vekker om betydningen ordene mine har, mer enn noen gang, avslutter hun.

LES OGSÅ: Bryllupsfesten avlyses

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer