Kritikken hagler

En anonym bruker på forumet Kvinneguiden hevder Sophie Elise Isachsen bruker ingredienser testet på dyr i kosmetikkmerket «Glöd». Influenseren avkrefter selv dette.

KRITISERES: Sophie Elise Isachsen har stått i mange stomer og blir fra tid til annen kritisert fra ulike hold. Nå er det selvbruningsmerket «Glöd» som står i senter av kritikken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KRITISERES: Sophie Elise Isachsen har stått i mange stomer og blir fra tid til annen kritisert fra ulike hold. Nå er det selvbruningsmerket «Glöd» som står i senter av kritikken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken har haglet mot influenser Sophie Elise Isachsen og merkevaren hennes «Glöd» de siste dagene. Et innlegg på forumet Kvinneguiden hevder nemlig at merket ikke har belegg for å kalle seg «cruelty free».

Det er God kveld Norge som har omtalt saken.

DELER: Vi tok en prat med influenser Sophie Elise under feiringen av Petter Stordalens nyåpnede hotell Sommerro. Video: Luna Lea. Reporter: Katrine Bjelke. Vis mer

Mener ingrediensene er dyretestet

På kort tid har selvbruningsmerket Glöd blitt svært populært blant forbrukere. Merket har også bemerket seg hos ekspertene. Det har blant annet vunnet «best i test» i en undersøkelse gjennomført av Min Mote.

Hos flere leverandører er Glöd markedsført som 100 prosent vegansk og cruelty free - et begrep som ofte brukes for å indikere at ingen dyr har tatt skade av produktene. Det brukes blant annet for å informere at produktene ikke er testet på dyr.

I det anonyme innlegget på Kvinneguiden tar vedkommende for seg en rekke ingredienser brukt i produktene til Glöd. Brukeren har også lagt ved lenker til rapporter som bekrefter det som påstås, hevder God kveld Norge.

GIKK FEIL: Influenser Sophie Elise Isachsen var på plass på den røde løperen før åpningen av Petter Stordalens nye hotell, Sommerro, på Solli plass. Der delte hun sin verste hotellhistorie. Video: Luna Lea. Vis mer

Fått grønt lys

På Dyrevernalliansens nettsider dukker Glöd Sophie Elise opp med et grønt smilefjes.

«Dyrevernalliansen har fått bekreftet skriftlig at denne produsenten verken tester ingredienser eller ferdige produkter på dyr», står det.

Live Kleveland, kommunikasjonsleder og jurist i Dyrevernalliansen, sier til God kveld Norge at det som kreves for å bli «grønnlistet» er at selskapet ikke tester produkter eller ingredienser på dyr, fra dags dato, og at de ikke betaler andre for å gjøre det for seg.

VILL LØNN: Tidligere i sommer kunne Sophie Elise Isachsen avsløre hva hun tjente på en uke. Vi tok en prat med henne om lønnen. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Det eneste fornuftige, som dyrevernsorganisasjoner over hele verden baserer seg på, er at merkevarene slutter å dyreteste fra dags dato, sier hun til kanalen.

Hun legger til at Dyrevernalliansen ikke har noen grunn til å mistro Glöd.

- Tvert imot går de foran som et godt eksempel for andre kosmetikkmerker, mener Kleveland.

- Tester ikke på dyr

Sophie Elise Isachsen presiserer i en tekstmelding til God kveld Norge at Glöd har dyrevelferd i fokus.

- Vi tester ikke på dyr. Testing på dyr er heller ikke lov i Europa, hvor produktene produseres, sier influenseren.

Hun legger til at Glöd aldri kommer til å gå på kompromiss av hennes verdier, hvor dyrevelferd er i fokus.

PODCAST: Sophie Elise Isachsen (27) og venninnen Fetisha Williams (28) kom med podkast på NRK. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

27-åringen har flere ganger tidligere frontet nettopp dyrevelferd. Seinest i oktober donerte hun 100 000 kroner til dyrevernsorganisasjonen NOAH, etter at regjeringen kunngjorde at de ville kutte all støtte til organisasjonen i 2023.

Sophie Elise har også tidligere vist seg å være sterk motstander av pelsindustrien.

LES OGSÅ: Snur etter kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer