<strong>KRITISERES:</strong> Datteren til popikonet Madonna, Lourdes Leon, har vært modell en rekke ganger de siste årene, og landet nylig en jobb for Jean Paul Gaultier sin nye kampanje. Dette falt ikke i smak hos alle, og flere mener at hun bare fikk jobben på grunn av moren. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Datteren til popikonet Madonna, Lourdes Leon, har vært modell en rekke ganger de siste årene, og landet nylig en jobb for Jean Paul Gaultier sin nye kampanje. Dette falt ikke i smak hos alle, og flere mener at hun bare fikk jobben på grunn av moren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lourdes Leon:

Kritikken hagler etter kjendisdatterens oppdrag

Mener hun bare fikk jobben fordi hun er datteren til popstjernen.

Publisert
Sist oppdatert

Datteren til popikonet Madonna (60), Lourdes Leon (22), er for tiden moteskaperen Jean Paul Gaultier (66) sitt ansikt utad i hans nyeste kampanje.

På de nye bildene av kampanjen til motehuset poserer Lourdes i de ulike plaggene, og har fanget oppmerksomheten til blant annet Page Six.

Flere har bitt seg merke i at kjendisdatteren følger i morens fotspor. Da Madonna i 1990 la ut på sin «Blond ambition»-turné, var det Gaultier som designet klærne hun hadde på seg. Den kjegleformede BH-en huskes nok blant annet av mange.

<strong>POPDRONNING:</strong> Her er Madonna avbildet på scenen under Blond Ambition turneen i Worcester i 1990. Foto: NTB scanpix
POPDRONNING: Her er Madonna avbildet på scenen under Blond Ambition turneen i Worcester i 1990. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge britiske Vogue skal det være nettopp den turneen som moteskaperen har hentet inspirasjonen fra til den nye kolleksjonen, og dermed var det passende at popikonets datter var ansiktet utad.

Vis mer

Kritiseres for modelloppdraget

Selv om flere trofaste fans hyller Lourdes nye modelljobb, er det flere som er irriterte og mener at kjendisbarna «alltid» lander toppjobber.

Dette har sørget for kritiske kommentarer mot Lourdes under bildet av kjendisdatteren på motemagasinets Instagram-konto.

- Hun er vakker, men jeg tviler på at hun kunne vært en modell hvis hun ikke var Madonnas datter, kommenterer en.

- Er det så enkelt for alle kjendisbarn å bli modeller, spør en annen.

- Verden er ikke et rettferdig sted. Alt fra modell- til skuespillerjobber går ofte til mennesker som allerede er privilegerte og rike, skriver en tredje.

- Hun er ikke attraktiv

Flere mener at Lourdes bare fikk oppdraget fordi moren er Madonna, og mener det er urettferdig overfor andre som ikke har de fordelene.

- Wow, det krever at du er i slekt med noen. Hun er ikke engang attraktiv. Hun ser ut som en tenåring, jeg er penere enn det der, lyder det i kommentarfeltet.

- Hun er kjedelig, og har ikke morens evne til å fortelle gjennom bildene, mener en av følgerne.

Vis mer

Debuterte på catwalken i New York

Lourdes er datteren til superstjernen Madonna og den spanske artisten Carlos Leon. Leon (52) og Madonna var et par fra 1994 til 1997 og giftet seg aldri, men fikk i 1996 sitt eneste barn sammen - datteren Lourdes.

Jean Paul Gaultier-kampanjen er imidlertid ikke første gangen Lourdes er modell, for i fjor dukket hun nemlig opp på catwalken under moteuken i New York og gikk i visningen til merket Gypsy Sport.

Dette var kjendisdatterens aller første motevisning i storbyen, og ifølge Vogue tok 22-åringen selv kontakt med designer Rio Uribe for å spørre om hun kunne være med i showet.

<strong>DEBUTERTE I NEW YORK:</strong> Lourdes Leon er datteren til en av verdens største popstjerner, og begynner nå å ligne på moren sin - som helt fint kunne brukt dette antrekket selv. I fjor gikk hun som modell i New York for første gang. Foto: NTB scanpix
DEBUTERTE I NEW YORK: Lourdes Leon er datteren til en av verdens største popstjerner, og begynner nå å ligne på moren sin - som helt fint kunne brukt dette antrekket selv. I fjor gikk hun som modell i New York for første gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det fikk hun altså lov til, og ble til slutt stylet i en liten bikini, store smykker og svære, hullete jeans.

I håret hadde hun grønne extentions, og på nesen hadde hun et par med små, trendy solbriller. Lourdes har heldigvis vært modell flere ganger tidligere, så jobben virket ikke som noe problem for den profilerte 22-åringen.

E! News skrev at hun blant annet har vært med på å promotere et samarbeid skomerket Converse lagde i sin tid og at hun har vært modell for Stella McCartney, samt at hun har vært delaktig i en rekke andre småjobber.

Hun er heller ikke ukjent med å være på den andre siden – og har ved en rekke anledninger sittet på første rad med moren mens noen av verdens største designere har vist sine kommende kolleksjoner.

<strong>PÅ FØRSTE RAD:</strong> Her er Lourdes Leon avbildet som tilskuer sammen med moren Madonna under New York Fashion Week i 2016. Foto: NTB scanpix
PÅ FØRSTE RAD: Her er Lourdes Leon avbildet som tilskuer sammen med moren Madonna under New York Fashion Week i 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lourdes er en av totalt seks barn popstjernen har. Hun er den eldste av dem, så det er kanskje heller ikke så rart at hun også er den mest profilerte.

Sjokkerte fansen

Som et profilert kjendisbarn er det ikke uvanlig at det blir skapt overskrifter om deg, og det har Lourdes fått erfare.

Det var etter at Madonna publiserte et bilde av seg selv og datteren Lourdes på sin Instagram-konto at debatten satte fart på sosiale medier.

Denne gangen var det de hårete armhulene til den 22 år gamle datteren som vakte stor oppsikt. Enkelte viste sin avsky, mens andre la ut støttemeldinger på Twitter og applauderte «Lola», som Lourdes ofte blir kalt for, for å være naturlig.

Popdronningen gjorde det samme

Bildet, som Madonna titulerte med «We are ready for you 2018,» eller «Vi er klare for deg, 2018,» har også vært inspirasjonen bak såkalte memes på sosiale medier:

Det er enda ikke kommet noen forklaring på hvorfor Lourdes ikke har barbert seg under armene. Og kanskje finnes det ikke noe annen grunn enn at hun liker å være naturlig. Ifølge Refinery29 ble Lourdes avbildet på stranden i april i 2017 mens hun var ubarbert.

Det er ikke første gang store kjendiser viser frem sine hårete armhuler. I 2014 gjorde Madonna det samme.

Den gang skrev hun «Long hair don't care,» som viser at hun rett og slett ikke bryr seg.

LES OGSÅ: Kjendisbloggerens hårstunt vekker oppsikt verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer