<strong>TROSSER RÅD:</strong> Herman Flesvig er i disse dager på hyttetyr, noe som har fått kritikken til å hagle. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TROSSER RÅD: Herman Flesvig er i disse dager på hyttetyr, noe som har fått kritikken til å hagle. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Herman Flesvig:

Kritikken hagler etter hyttetur

Trosset helsemyndighetenes råd om å holde seg hjemme.

Publisert
Sist oppdatert

Spredningen av det mye omtalte coronaviruset har de siste dagene påvirket svært mange nordmenn - enten det gjelder karantene, hjemmekontor eller faktisk sykdom.

Fredag denne uka holdt helseminister Bent Høie, Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg og helsedirektør Bjørn Guldvog en pressekonferanse, der de ba folk om å bli hjemme, samtidig som de frarådet nordmenn om å dra på hytta.

- Hensikten er å ikke spre smitte fra lokalsamfunn til lokalsamfunn. Det kan være nok med en person som er smittet. Det å føre til smitte i et lokalsamfunn er uheldig. De små kommunene har også mindre helseressurser, sier Guldvog.

Det er imidlertid ikke alle som følger helsemyndighetenes råd til punkt og prikke.

På hyttetur

Fredag la komiker Herman Flesvig (28) ut flere bilder på Instagrams historiefunksjon, og til manges forbauselse var det tydelig at han befant seg på hytteur - sammen med en vennegjeng.

Dermed bryter han både rådene om å holde mest mulig avstand fra andre mennesker, og å holde seg hjemme.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Blant bildene var det en «selfie» sammen med en samling mennesker, i tillegg til et bilde av et snødekket landskap med utsikt over andre hytter.

<strong>HYTTETUR:</strong> Et av bildene Flesvig la ut på Instagrams historiefunksjon, der det er tydelig at han befinner seg på hytta. Foto: Skjermdump Instagram
HYTTETUR: Et av bildene Flesvig la ut på Instagrams historiefunksjon, der det er tydelig at han befinner seg på hytta. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Kort tid etter haglet kritikken mot 28-åringen på den anonyme appen Jodel, der fansen hudfletter komikeren for brudd på rådene fra myndighetene.

«Oooog der mistet Herman Flesvig all min respekt. Det er lov å bruke hodet, og det er lov til å bruke sin status til å gå foran som et godt eksempel», skriver en anonym bruker.

<strong>KRITIKK:</strong> Brukere på Jodel raser etter Herman Flesvigs hyttetur. Foto: Skjermdump Jodel
KRITIKK: Brukere på Jodel raser etter Herman Flesvigs hyttetur. Foto: Skjermdump Jodel Vis mer

- Ikke i karantene

Flere mente også at Flesvig burde befinne seg i karantene på dette tidspunktet, etter en reise til utlandet. Norske myndigheter kom nemlig denne uka med en rekke tiltak for å hindre videre smitte av viruset, der alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar er nødt til å sitte 14 dager i karantene.

Komikerens manager avkrefter at han skal sitte i karantene overfor Se og Hør.

- Herman har ikke vært på reise. Han er ikke i karantene, og han dro på hytta før han fikk med seg oppfordringen om å ikke reise. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Flesvigs manager, Laila Robe Ludvigsen.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Herman Flesvig for en kommentar, men har ikke lykkes.

LES OGSÅ: Syk - får ikke testes

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer