«Pathaan»:

Kritikken hagler: - Endringer må gjøres

Har levert inn begjæring om at filmen stanses i sin helhet.

TAUS: Deepika Padukone tar kritikken med knusende ro . Foto: AFP PHOTO / Sujit Jaiswal
TAUS: Deepika Padukone tar kritikken med knusende ro . Foto: AFP PHOTO / Sujit Jaiswal Vis mer
Publisert

Den kommende filmen «Pathaan» skal, etter alt å dømme, ha premiere på nyåret.

I actionthrilleren, regissert av Siddharth Anand finner vi John Abraham (50) og Deepika Padukone (36) i hovedrollene - hvor kritikken nå hagler mot sistnevnte.

Allerede før premieren, har filmen skapt harme og harnisk, og flere har nå begjært filmen stoppet.

Det hele bunner i at «Pathaans» første musikalske innslag, har satt sinnene i kok blant det hinduistiske miljøet.

Mange mener den musikalske scenen står i sterk kontrast til hva de hinduistiske og muslimske verdiene står for - dette fordi Padukone bærer et antrekk som virker støtende og respektløst.

MUSIKAL: James Corden og hans program har flere konsepter på lur, og ett av dem består i å ha musikal på en fotgjengerovergang mens trafikken står stille. Men gjengen bak Aladdin klarte ikke helt å imponere bilistene i Los Angeles. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I musikksekvensen til den kommende storfilmen, er 36-åringen iført badetøy og en rekke safrankostymer - noe flere mener er et rystende og unødvendig valg.

Padukone, som er en av Indias best betalte kvinnelige skuespillere, og har flere utmerkelser å skryte av - deriblant tre Filmfare Awards.

36-åringen er også med i lister over Indias mest populære og innflytelsesrike personer - og i 2018 ble hun kåret til en av verdens mest innflytelsesrike mennesker av magasinet TIME.

Flere mener derfor at skuespillerinnen burde være sitt ansvar bevisst, og bønnfaller henne om å trekke seg fra filmen.

Rettslige skritt

En klagebegjæring ble sendt inn til en domstol i Bihars Muzaffarpur-distriktet på fredag, ettersom flere hevder Pandukone er med på å påføre skade til religionen - samt støte religiøse følelser til hinduer i Beshram Rang-scenen.

Tidligere denne uken ga også innenriksminister Narottam Mishra uttrykk for sine innvendinger mot den kontroversielle scenen.

- Følelsene til det hinduistiske og muslimske samfunnet blir såret av denne filmen. Vi kommer til å gjøre det vi kan for at filmen ikke skal bli utgitt. Antrekkene de fronter er støtende - sangen reflekterer også en svært skitten tankegang. Endringer må gjøres - ellers må vi ta en prat om hvorvidt denne filmen bør vises i Madhya Pradesh.

HJEMME HOS: I «Bjuda På» åpner et knippe kjendiser dørene for det de tror er en helt vanlig house tour. De vet ingenting om at gjestene deres, gjengen fra Rød Løper, har skumle planer. Vis mer

Hoverpersonen selv virker derimot å ta kritikken med knusende ro, og har delt flere korte videosnutter av den omdiskuterte scenen på sine sosiale medier.

Fredag ble hun oppdaget på flyplassen i Mumbai, hvor hun smilte fra øre til øre foran de oppmøtte paparazzifotografene, men valgte å ikke svare på spørsmål vedrøende kritikken mot henne.

LES OGSÅ: - Skal ikke kimse av det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer