«Kompani Lauritzen»:

Kritikk mot finalist - TV 2 svarer

Ikke alle er fornøyde med årets fire finalister. Nå svarer TV 2 på kritikken.

KRITIKK: I sosiale medier er det flere som stiller spørsmål ved at Marius Skjelbæk er blant de fire finalistene i «Kompani Lauritzen». Her avbildet med Rikke Isaksen, Emilie Nereng og Emilie Enger Mehl. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KRITIKK: I sosiale medier er det flere som stiller spørsmål ved at Marius Skjelbæk er blant de fire finalistene i «Kompani Lauritzen». Her avbildet med Rikke Isaksen, Emilie Nereng og Emilie Enger Mehl. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tynnes ut i rekkene i årets «Kompani Lauritzen», og om bare en uke blir det klart hvem som vinner det populære TV 2-programmet.

Emilie Enger Mehl (31), Emilie Nereng (26), Rikke Isaksen (27) og Marius Skjelbæk (31) er de fire finalistene som står igjen, men at sistnevnte har fått finaleplass, faller ikke i god jord hos alle.

I sosiale medier er det flere som setter spørsmålstegn rundt at han er finalist, og noen retter kritikk mot TV 2.

OBS SPOILER - «KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne måtte klare seg et døgn alene i skogen, og det ble ikke lettere da de fikk utdelt dagens middag. Video: TV 2 Vis mer

«Flere som reagerer på at Skjelbæk kom gjennom nåløyet og fikk den oransje bereten?» lyder en av flere kommentarer som nå befinner seg i sosiale medier.

«Reagerte også på det og synes ikke det var helt fortjent», har en annen svart til det.

«Føler at Skjelbæk har hatt ti liv ganske lenge», skriver en annen,ifølge TV 2, som omtalte saken først.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da Emilie Enger Mehl dro av gårde til TV-innspilling var Senterpartiet i valgkampsinnspurt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

Det blir også poengtert at finalisten jobber i TV 2 Sporten.

«Sier seg vel kanskje sjæl, de hegner om sine egne», skriver en til det.

Dette svarer TV 2

TV 2 svarer nå på kritikken som kommer rundt 31-åringens finaleplass.

- Skjelbæk leverte ikke like godt på praktiske oppgaver, men han viste at han har en sterk viljestyrke. Uavhengig av hvordan han løste de praktiske oppgavene så holdt han ut, og ga seg ikke, uttaler pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl til Se og Hør.

MISFORSTÅELSE: Da Dennis Siva Lie var korporal inne på «Kompani Lauritzen» skjedde det noe som førte til at produksjonen måtte beklage seg. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Befalet vektla også at Skjelbæk har et skarpt intellekt og et oppvakt blikk, som han brukte både til å løse oppgaver for laget og til å vise omsorg for de andre. Også humøret hans var viktig for gruppen. Alt dette gjorde at befalet mente at Skjelbæk også fortjente den oransje bereten.

- Har forståelse

Overfor Se og Hør forteller «Kompani»-finalisten selv at han ikke har opplevd kritikken som spesielt massiv, men at han har forstått at noen er uenige og mener det var ufortjent at han gikk videre.

- Det har jeg forståelse for. Men jeg hadde et avslappet forhold til konkurransen, prøvde å bidra med mitt og holdt ut, sier Skjelbæk til Se og Hør, og følger opp:

«KOMPANI LAURITZEN»: For en av deltakerne ble en av øvelselsene litt for tøff. Video: TV2/Rød Løper. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Til syvende og sist var det befalet som bestemte og jeg hadde respektert det om de hadde vurdert meg som ukvalifisert.

Skjelbæk skryter også av de tre han nå står i finalen sammen med.

- Det sagt er jeg stolt over å stå i en finale med tre fantastiske jenter, som på hver sin måte har imponert meg stort. De var på et helt annet nivå enn meg og jeg tar det helt piano med at de briljerer og jeg ser litt klønete ut oppi den skogen. Ingen fortjener beretene sine mer enn den trioen, sier han til Se og Hør.

«KOMPANI LAURITZEN»: Daniel Kvammen glapp taket i tauet, noe som førte til noen dramatiske sekunder for justisminister Emilie Enger Mehl. Video: TV 2 Vis mer

Medfinalist: - Omsorgsperson

Emilie Nereng er også blant en av de fire som kan gå av med seieren, og hun er helt klar på at Skjelbæk fortjener finaleplassen.

- Det som gjelder, er å klare seg til slutt i den konkurransen. Klare seg gjennom dimmekamper, konkurranser og å orke å stå igjen til slutt, uttaler hun om kritikken som har kommet i sosiale medier.

Hun nevner at det godt kan hende Skjelbæk hadde mistet plassen sin dersom «de hadde vært seks».

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne falt om etter en ekstra krevende oppgave. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Men så var det to andre som trakk seg, da han ikke trakk seg, uttaler Nereng og sikter til at både Tone Damli (34) og Ruben Markussen (27) valgte å forlate Setnesmoen.

Nereng kan også fortelle at TV-seerne kanskje ikke har fått se det fulle bildet av hvordan Skjelbæk var inne på leiren.

«KOMPANI LAURITZEN»: Nok en deltaker kaster inn håndkle. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Det jeg ikke tror har kommet godt nok fram, er hvilken fantastisk omsorgsperson han var for oss. Skjelbæk var alltid den som trøstet hvis noen var lei seg, kom med motiverende ord til de som ville gi seg - han brukte energien sin til å gi omsorg til andre, sier hun til Se og Hør, og følger opp:

- Jeg mener at det er ekstremt gode kvaliteter å ha hos en god soldat.

LES OGSÅ: Dette sier hun om dating

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer