- Kritikerne er jævla personfokuserte

Ari Behn tar et oppgjør med kunstkritikerne og sammenligner seg selv med «cocky» Petter Northug.

KRASS KRITIKK: Ari Behn, her med svigerfar kong Harald på dronning Sonjas kunstutstilling på Henie Onstad-senteret i fjor, tar til motmæle mot kunstkritikerne. Han mener at deres kritikk av hans nye malerier er personfokusert. Foto: Stella Pictures
KRASS KRITIKK: Ari Behn, her med svigerfar kong Harald på dronning Sonjas kunstutstilling på Henie Onstad-senteret i fjor, tar til motmæle mot kunstkritikerne. Han mener at deres kritikk av hans nye malerier er personfokusert. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEOGHØR.NO: Ved påsketider debuterte Ari Behn (41) som kunstmaler med en utstilling på Geilo sammen med blant andre kameraten Per Heimly og Odd Nerdrum.

Flere av maleiene hans mottok krass kritikk fra kunstkritikere, deriblant prinsessegemalens portrettering av terroristen Anders Behring Breivik.

I ukens VG Helg tar forfatteren til motmæle i sin faste spalte, under tittelen «Den norske folkesjela». Der langer Behn ut mot det han mener er usaklig kritikk.

- Det gjenstår å oppleve en kritiker som FORSØKER å se ting i sammenheng her i Norge, uten å bli fucking PERSONFOKUSERT.

- Sutring? På ingen måte. Jeg er godt vant med hat og mishagsytringer som utelukkende dreier seg om hvor uutholdelig det er at hr. Behn faktisk eksisterer og produserer all skitten sin iblant oss sakesløse nordmenn, skriver han i VG Helg.

Prinesse Märtha Louise sin ektemann omtaler videre det å reise hjemover til Norge fra London, der familien nå holder til, som en vanskelig øvelse.

Den nordmannen han nok identifiserer seg mest med, er skikongen Petter Northug (27).

41-åringen mener at Northug bryter intenst med den norske væremåten. Behn skriver at han er «beslektet med han Petter» og at han digger at Northug er «så utstudert cocky».

- Hvorfor kan ikke flere atleter og kulturpersonligheter gjøre som Petter Northug? Gi faen i gjengsementaliteten, skriver Behn oppfordrende.

LES OGSÅ: - Hun kunne trengt en burger