Kristoffer Joner tør ikke stå på scenen

Kristoffer Joner mener han er for feig til å spille teater.

SKREMMER HAM: Kristoffer Joner, for tiden aktuell i storfilmen «Kongen av Bastøy», innrømmer at han er litt redd for scenen, og at han beundrer kollegene som kaster seg ut i teaterroller.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
SKREMMER HAM: Kristoffer Joner, for tiden aktuell i storfilmen «Kongen av Bastøy», innrømmer at han er litt redd for scenen, og at han beundrer kollegene som kaster seg ut i teaterroller. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Kristoffer Joner (38) har blitt en av landet største skuespillerprofiler de siste årene. 

38-åringen, som er kjent for sine mange skremmende og «mørke» roller, slo for alvor gjennom med karakteren Ståle Pettersen i NRK-serien «Offshore» på 90-tallet, og har siden medvirket i filmer som «Mannen som elsket Yngve», «Skjult», «Den siste revejakta», «Naboer», som han vant Amanda for, og nå - «Kongen av Bastøy».

Se stor bildespesial fra førpremieren på «Kongen av Bastøy» her!

Sammen med profiler som Ane Dahl Torp, Pia Tjelta, Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch, er 38-åringen en av de mest brukte filmskuespillerne på den norske stjernehimmelen. Han er imidlertid én av få som satser mest på film og tv.

Joner startet sin karriere i Rogaland Teaters barneteater da han var 14, og fortsatte frem til han var i slutten av tenårene. Han søkte også opptak til Statens teaterhøgskole tre ganger, men kom ikke inn. 

I 2000 opptrådde 38-åringen på Chat Noir med forestillingen «Joner, Joner og Joner» med onklene Johannes og Sverre Indris Joner, men siden da har det vært relativt stille på teaterfronten.

Til Seher.no forteller filmstjernen at det er én grunn til det.

- Jeg skulle virkelig ønske jeg turte det, men jeg er litt redd. Scenen skremmer meg litt. Det er jo en helt annen måte å jobbe på. Det er jo live, sier han til Seher.no.

Ifølge skuespilleren beundrer han kollegene som tør å kaste seg ut i teaterroller.

- De er skikkelige fallskjermhoppere, de som går på scenen. De er knalltøffe, smiler han.

38-åringen innrømmer imidlertid at han har vært fristet til å prøve seg på scenen igjen.

- Jeg har vært fristet, men så har denne kujonen i meg trukket seg vekk og jeg har tenkt «jeg tør ikke likevel». Men hvem vet, kanskje i fremtiden? sier han.

«Kongen av Bastøy» har Norgespremiere 17. desember!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Man kan fort bli stigmatisert