Kristofer Hivju:

Kristofer Hivju er coronasmittet

Det avslører «Game of Thrones»-stjernen på Instagram.

SMITTET: Kristofer Hivju har fått påvist coronasmitte. Foto: NTB Scanpix
SMITTET: Kristofer Hivju har fått påvist coronasmitte. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske skuespilleren Kristofer Hivju (41) har testet positivt for coronaviruset, skriver han selv på Instagram. 41-åringen er blant annet kjent for sin rolle i den kjente tv-serien «Game of Thrones».

I innlegget skriver han:

«Beklager å måtte fortelle at jeg i dag har testet positivt for Covid-19, cornaviruset. Familien min og jeg isolerer oss hjemme så lenge vi må».

Tydelig oppfordring

Videre skriver skuespilleren at de alle er ved god helse, og at han selv kun har milde forkjølelsesymptomer. 41-åringen legger deretter til at diagnosen for andre kan være verre:

«Jeg ber dere alle om å være ekstremt forsiktige. Vask hendene, hold dere 1,5 meter fra hverandre, gå i karantene - bare gjør alt det du kan for å hindre spredning av viruset».

«Sammen kan vi slå dette viruset, og avverge krise på sykehusene», legger han til, og oppfordrer alle til å følge alle tiltakene myndighetene kommer med - for å sikre trygghet blant alle.

En rekke andre store stjerner har også fått påvist coronasmitte den siste tiden, deriblant skuespillerne Tom Hanks og Idris Elba. Mandag ble det også kjent at TV 2-profilen Bent Skjærstad, kjent fra serien «Korrespondentene» også har blitt smittet av det mye omtalte viruset.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Tiltak

I Norge er det i skrivende stund blitt bekrefta 1221 smittetilfeller, og myndighetene har satt i gang mange tiltak for å hindre at flere blir smittet.

Blant annet er det svært mange som for tida befinner seg i hjemmekarantene, grunnet at de har vært utenfor landet etter 27. februar.

Det er svært viktig at folk følger karantenereglene, og i dag, mandag, kom Riksadvokaten med en rekke pålegg vedrørende behandlingen av brudd på smittevernloven i landet.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

Pålegget til politiet og påtalemyndigheten er at lovbrudd må behandles med det alvor og den prioritet situasjonen krever.

Brudd på karantenereglene vil kunne føre til en bot på 20 000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager. Det er også satt en bot for dem som oppholder seg på hytteeiendommer i annen kommune, på totalt 15 000 kroner, subsidiært fengsel i ti dager.

LES OGSÅ: - Jeg levde i sølibat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer