«Skal vi danse»

Kristin Gjelsvik røk ut

Dansekonkurransen blir stadig tøffere, og det ble klart at Kristin Gjelsvik hadde tatt på seg danseskoene for siste gang.

SISTE DANS: Kristin Gjelsvik og Catalin Andrei Mihu kom ikke videre i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli/TV 2
SISTE DANS: Kristin Gjelsvik og Catalin Andrei Mihu kom ikke videre i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstens dansekonkurranse har kommet godt i gang, og etter tre sendinger er presset stadig høyere på de gjenværende deltakerne.

For to uker siden var det Øystein Lihaug Solberg som fikk den utakknemlige rollen som førstemann ut. Forrige lørdag tok dansen slutt for Fred Buljo. Da var også kronprinsesse Mette-Marit i salen, noe som ble kjent først flere dager senere.

- I morgen skal du våkne, og tenkte «herregud, gjorde jeg det på tv i går», mente dommer Tore Petterson var en god beskrivelse av dagens tema.

- Utrolig kjipt

Akkurat hva Kristin Gjelsvik (34) tenker i morgen er uvisst, men det er ikke utenkelig at hun er en smule deppa. Hun var nemlig den tredje deltakeren som måtte forlate konkurransen.

- Det er så utrolig kjipt, det er min første tanke. Vi har det så gøy sammen, Catalin og jeg, og hele gjengen. På en annen side har jeg mange fine ting som venter på meg hjemme, og jeg kan være en enda enda bedre mamma, sier hun til Se og Hør etter sending.

Gjelsvik tar imidlertid nederlaget med godt humør, og ser ikke bort fra at de dukker opp under neste sending som protest.

- Vi nekter, vi er ikke ute, se på denne dansen vi har laget denne uka, spøker hun.

SKUFFA: Kristin Gjelsvik legger ikke skjul på at det er trist å forlate konkurransen, men gleder seg til å være hjemme med familien. Foto: Espen Solli / TV 2
SKUFFA: Kristin Gjelsvik legger ikke skjul på at det er trist å forlate konkurransen, men gleder seg til å være hjemme med familien. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Influenseren synes det er trist å ikke skulle se dansepartneren hver dag, men hun ser fram til å være mer hjemme resten av høsten.

- Det er ulempen med dette, at hver lørdag og søndag går ut over mye kvalitetstid med barnet mitt og min kjære samboer. Det er veldig positivt, at jeg har mye fint å se fram til, sier hun.

Kveldens tema er nemlig «årets villeste kveld», hvor deltakerne får bryne seg på showdans til låter som aldri har blitt spilt i «Skal vi danse». Det er imidlertid ikke alle deltakerne som stiller med de beste forutsetninger for lørdagens sending.

Danset med skade

UTE: Fred Buljos «Matrix»-dans var ikke nok til å overbevise dommerne og seerne. Foto: TV 2 Vis mer

Marte Bratberg avslørte overfor Se og Hør tidligere lørdag at hun hadde fått flere skader dagen før sending.

- Jeg fikk beskjed om at jeg hadde en muskelkrampe i ryggen, fire låsninger og en forstuing i brusken mellom ribbeina, fortalte hun.

Hun var også først ut under sesongens fjerde sending. Hun og dansepartneren Benjamin Jayakoddy danset til «Who Let The Dogs Out».

Til tross for skaden kom hun seg mer enn helskinnet gjennom nummeret, og fikk hele 31 poeng fra dommerne, som roste henne for partyhumør, rytme og danseglede.

DANSET GJENNOM SMERTENE: Marte Bratberg trosset skadene, og imponerte dommerne på dansegulvet. Foto: TV 2
DANSET GJENNOM SMERTENE: Marte Bratberg trosset skadene, og imponerte dommerne på dansegulvet. Foto: TV 2 Vis mer

Gifter seg ved seier

Dansefesten fortsatte med Youtuber Agnete «Agnetesh» Husebye, som sammen med proffdanser Bjørn Wettre Holthe farget tv-skjermen rosa til låten «Rosa Helikopter.

Dommerne hadde ingenting å utsette på feststemningen, men mente det skortet litt på teknikken.

- For meg ble du en flaske champagne som sprutet over hele gulvet her, sa dommer Merete Lingjærde.

Totalt ble det 23 poeng fra dommerne. Danseduoen kunne avsløre en helt spesiell plan dersom de vinner konkurransen.

- Jeg sa, du ble enige, at vi skal gifte oss, sa Husebye.

Programleder Anders Hoff spurte deretter Wetter Holthe om hva mannen hans syntes om det, hvorpå Husebye mente han skulle stille som brudepike.

Kristin Gjelsvik ble skuffa over tilbakemeldingene forrige uke, og heller ikke denne lørdagen hoppet dommerne i taket over teknikken. Hun fikk imidlertid skryt for energien og dansegleden.

Dommer Trine Dehli Cleve mente blant annet at bergenseren ble litt for bredbeint.

«COPACABANA»: Kristin Gjelsvik og dansepartneren danset showdans til tropiske rytmer. Foto: Espen Solli / TV 2
«COPACABANA»: Kristin Gjelsvik og dansepartneren danset showdans til tropiske rytmer. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Poengsummen landet imidlertid på 25, tre poeng mer enn forrige uke, noe Gjelsvik tilsynelatende var fornøyd med.

Årets første tier

Publikumsfavoritt Nate Kahungu og dansepartneren Helene Spilling stilte i neongrønt og like mye sprek energi.

- Jeg føler at du viste oss hvordan showdans skulle gjøres, sa dommer Egor Filipenko.

Publikum lot seg fenge såpass at de belønnet den tidligere reality-deltakeren med stående applaus. Poenget ble deretter - sesongens første tiere ble delt ut - hele to av dem. Totalt ble det svimlende 38 poeng på duoen.

ÅRET FØRSTE TIERE: Nate Kahungu og Helene Spilling hanket inn hele ti tiere for showdansen sin. Foto: Espen Solli / TV 2
ÅRET FØRSTE TIERE: Nate Kahungu og Helene Spilling hanket inn hele ti tiere for showdansen sin. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Synnøve Skarbø og Santino Mirenna var blant dem som fikk lavest poeng forrige lørdag, og sto i fare for å ryke ut. Denne lørdagen var imidlertid dommerne mer overbevist, og 29 poeng ble hennes beste score så langt.

Dobbel rullestol

Birgit Skarstein og dansepartner Philip Raabe inviterte til fest til låten av Britney Spears, og sistnevnte åpnet dansen på samme måte som paralympics-stjerna - i rullestol.

Mot slutten av dansen kastet også Skarstein rullestolen, og avsluttet festen på gulvet.

Birgit Skarstein og Philip Raabe Skal vi danse - program 04 Bildene kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. FOTO: Espen Solli / TV 2
Birgit Skarstein og Philip Raabe Skal vi danse - program 04 Bildene kan kun brukes av media i forbindelse med omtale av TV 2 eller TV 2s programmer. FOTO: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Dere gjør ting jeg ikke trodde var mulig, sier Merete Lingjærde, men understreket også at hun ønsket variasjon.

Dommerne mente Skarstein måtte øve på å være mer sensuell, men ga henne likevel 33 poeng for dansen - noe som ble personlig rekord.

Thomas Alsgaard hadde hentet fram den gamle OL-dressen fra 1994, og bød på dans til den 26 år gamle landeplagen «OL-floka».

- Hvordan dømmer man dette, dette er høy lavkultur, sier dommer Tore Pettersen lattermildt.

Dommerne lot seg imidlertid underholde, og belønnet skitalentet med 29 poeng.

KOSTE SEG: Thomas Alsgaard innrømmet at han «dessverre» hadde fått litt for mye innflytelse i koreografien. Foto: Espen Solli / TV 2
KOSTE SEG: Thomas Alsgaard innrømmet at han «dessverre» hadde fått litt for mye innflytelse i koreografien. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Siri Kristiansen fortalte i lørdagens sending at hadde slitt hele uka med nerver, ettersom hun var redd for å drite seg ut. Dommerne synes imidlertid komikeren gjorde en knalljobb, og hun fikk årets tredje tier.

Fysiker Andreas Wahl var ganske misfornøyd da han fikk tildelt låta «Baby Shark», men han var rimelig blid da han inntok dansegulvet.

- Legendekult, utbrøt Egor Filipenko da haidansen var over.

HAIFEST: Mai Mentzoni stilte som hai i lørdagens opptreden. Det er usikkert hvilket havdyr Andreas Whal stilte som. Foto: Espen Solli / TV 2
HAIFEST: Mai Mentzoni stilte som hai i lørdagens opptreden. Det er usikkert hvilket havdyr Andreas Whal stilte som. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Duoen fikk 35 poeng for den livlige dansen.

Mindre livlig ble det ikke da Michael Andreassen avsluttet kvelden med «I'm Sexy and I Know It», hvor radioprofilen iført rosa leopardbukser ristet på det som ristes kunne.

- Jeg håper ungene har lagt seg, for dette var uanstendig, sier dommer Merete Lingjærde humoristisk.

- UANSTENDIG: Dommerne mente Michael Andreassens frekke dans var topp. Foto: Espen Solli/TV 2
- UANSTENDIG: Dommerne mente Michael Andreassens frekke dans var topp. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

31 poeng ble det til den frekke dansen.

LES OGSÅ: Krise i britiske «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer