Kristian Valen forteller sin versjon av våpen-dramaet

- Det neste jeg ser er finlandshetter hjelmer, skjold og skrikende menn i sort med maskingevær, sier komikeren.

Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I slutten av september ble Kristian Valen (42) dømt til 21 dager ubetinget fengsel i Oslo Tingrett etter at politiet har rykket ut til leiligheten hans på Aker Brygge ved to ulike episoder i år.

Komikeren, som også må betale 15.000 kroner i saksomkostninger, hevder selv han er uskyldig og har anket dommen til lagmannsretten.

Den siste episoden fant sted lørdag morgen 17. september.

Da ble Valen pågrepet etter å ha båret en våpenkopi rundt på Aker Brygge i beruset tilstand. Selv sier komikeren at han skulle spille inn en sketsj.

Fredag kveld gjestet Kristian Valen «Senkveld» på TV 2, og her forklarte han sin egen versjon av hendelsen.

– Det som skjedde var at jeg kom hjem etter et par måneder i USA. Jeg hadde lagt ut på Facebook at jeg skulle lage en sketsj om tidligere politisjef Arne Johannessen. Oppgaven var å lage en sketsj hvor han skulle lage en reklame for å rekruttere ungdommer til politiet. Og da måtte han se kul ut. Da må du jo selvfølgelig ha en caps på snei, briller, bar overkropp og kamuflasjebukser, fortalte han til Thomas og Harald, ifølge TV 2.no.

Saken fortsetter under bildet.

PARODI: Valen har blitt spesielt kjent for sine morsomme parodier. Her som kaffe-forretningsmannen Herman Friele.
PARODI: Valen har blitt spesielt kjent for sine morsomme parodier. Her som kaffe-forretningsmannen Herman Friele. Vis mer

Tok sovepiller

Valen hadde på dette tidspunktet akkurat kommet tilbake til Norge etter et par måneder i USA, og på grunn av jet lag sier han at han slet med søvnen.

Valen sier han etter råd fra sin amerikanske lege tok to sovetabletter for å komme inn i døgrytmen igjen, men pillene hadde ikke forventet virkning.

– Jeg tar disse, og plutselig så blir jeg kreativ og føler meg våken. Da tenkte jeg: «Pokker, jeg gjør det jeg har gjort mange ganger før», går ned i vår låste, private garasje og kler meg om. Du trenger ikke nøkler for å komme ned til garasjen. Jeg går ned og gjør greier med Snapchat. Da jeg skulle opp igjen, finner jeg ut at jeg ikke har nøkler, så da måtte jeg snike meg rundt på utsida og ringe på døra, sa han, ifølge nettstedet.

Etter at samboeren har låst ham inn går han og legger seg.

– Det neste jeg ser er finlandshetter hjelmer, skjold, skrikende menn i sort med maskingevær, og da tenker jeg «Oi!», da funket ikke sovetablettene, kan du si.

LES OGSÅ: TV-parets datter havnet på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer