Kristian Valen er en pengemaskin

Komikeren har hatt en omsetning på 15 millioner to år på rad.

SOLIDE INNTEKTER: Kristian Valen kan le hele veien til banken. Foto: Stella Pictures
SOLIDE INNTEKTER: Kristian Valen kan le hele veien til banken. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:   Komiker Kristian Valen (37) kan le hele veien til banken. De to siste årene har Valen hatt en omsetning på hele 15 millioner kroner. Men de enorme inntekten går ikke nevneverdig inn på «Norges morsomste mann».

- Har ikke tenkt på det før du nevner det nå, men jeg er brent barn av restskatt fra da jeg var 20 år. Tror ikke noe er garantert og venter bare at staten skal finne på nye regler som gjør at jeg må betale mer. Derfor bruker jeg kun det som må til for å leve, sier Valen til VG.

Valen er for tiden aktuell med showet «Fra Hillevåg til Hollywood», og produserer det meste selv. Dermed er det også han som beholder mesteparten av inntektene.

Siden komikeren opprettet sitt enkeltmannsforetak i 1999, har bedriften hatt samlede inntekter på 93 millioner kroner og et overskudd etter skatt på 35 millioner kroner.

- Jeg har aldri fokusert på penger og jobbet gratis i mange år for å kunne komme tettest mulig inn på dem jeg så opp til, i håp om å lære av deres styrker, svakheter og talent. Den dagen jeg sier ja til noe av økonomiske hensyn, uten å ha noen personlig glede av det, slutter jeg sier Valen til avisen.

Som daglig leder lønner Valen seg selv med 600 000kr i året. Komikeren har kun tatt ut utbytte fire ganger, da i 1997, 1999, 2000 og i 2010, på tilsammen to millioner kroner. Selskapet har en egenkapital på 13, 3 millioner kroner.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:   Tjente tre milloner på leilighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer